Отидете към основна версия

983 14

Лондонски съд уважи исковете на Дерипаска

  • олег дерипаска-
  • лондон-
  • съд-
  • великобритания

Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan трябва да разкрие откъде е получил финансовия документ, който Дерипаска смята за фалшив

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Върховният съд на Англия и Уелс уважи исковете на руския предприемач Олег Дерипаска срещу адвокатската кантора, която е съветвала бившия ръководител на VEB Владимир Чернухин. Според публикуваното решение на съдия Нийл Кълвър, Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan трябва да разкрие откъде е получил финансовия документ, който Дерипаска смята за фалшив.

Решението, взето след изслушвания, проведени в Лондон на 2 и 3 октомври, е част от дългосрочна съдебна битка между Чернухин и Дерипаска за правото да притежават дял в Trekhgornaya Manufactory. През 2017 г. Лондонският арбитражен съд призна Чернухин за съсобственик на компанията и нареди на Дерипаска да му плати повече от 95 милиона долара. Бизнесменът подаде жалба срещу тази присъда, която впоследствие беше отхвърлена. Чернухин от своя страна се опита да докаже, че Дерипаска му дължи 395 милиона долара, цитирайки финансов отчет, получен от Quinn Emanuel Urquhart & Съливан от източник, който не са назовали.

„Дерипаска и Filatona Trading Limited искат да установят самоличността на онези, които, както има основателни причини да се смята, биха могли да фалшифицират документ, за да подведат това, както и арбитражните съдилища, и измамно лиши ищците от 300 милиона долара „Вярвам, че като се вземат предвид всички обстоятелства, издаването на съдебна заповед за разкриване на произхода на документа е необходима и пропорционална мярка“, се казва в решението на съда. „Ако г-н Чернухин има нещо общо с престъпленията, би било редно такъв факт да бъде разкрит. Ако това не е така, тогава той не трябва да се страхува да направи исканата информация публична“, добави съдия Кълвър.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини