15 Октомври, 2024 16:21 809 11

Лондонски съд уважи исковете на Дерипаска

  • олег дерипаска-
  • лондон-
  • съд-
  • великобритания

Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan трябва да разкрие откъде е получил финансовия документ, който Дерипаска смята за фалшив

Лондонски съд уважи исковете на Дерипаска - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Върховният съд на Англия и Уелс уважи исковете на руския предприемач Олег Дерипаска срещу адвокатската кантора, която е съветвала бившия ръководител на VEB Владимир Чернухин. Според публикуваното решение на съдия Нийл Кълвър, Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan трябва да разкрие откъде е получил финансовия документ, който Дерипаска смята за фалшив.

Решението, взето след изслушвания, проведени в Лондон на 2 и 3 октомври, е част от дългосрочна съдебна битка между Чернухин и Дерипаска за правото да притежават дял в Trekhgornaya Manufactory. През 2017 г. Лондонският арбитражен съд призна Чернухин за съсобственик на компанията и нареди на Дерипаска да му плати повече от 95 милиона долара. Бизнесменът подаде жалба срещу тази присъда, която впоследствие беше отхвърлена. Чернухин от своя страна се опита да докаже, че Дерипаска му дължи 395 милиона долара, цитирайки финансов отчет, получен от Quinn Emanuel Urquhart & Съливан от източник, който не са назовали.

„Дерипаска и Filatona Trading Limited искат да установят самоличността на онези, които, както има основателни причини да се смята, биха могли да фалшифицират документ, за да подведат това, както и арбитражните съдилища, и измамно лиши ищците от 300 милиона долара „Вярвам, че като се вземат предвид всички обстоятелства, издаването на съдебна заповед за разкриване на произхода на документа е необходима и пропорционална мярка“, се казва в решението на съда. „Ако г-н Чернухин има нещо общо с престъпленията, би било редно такъв факт да бъде разкрит. Ако това не е така, тогава той не трябва да се страхува да направи исканата информация публична“, добави съдия Кълвър.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нощен

    4 0 Отговор
    Браво
  • 2 гробар

    1 8 Отговор
    когато козлодуйския паразит пукяса съседите ще разберат по вyнята. Ще разбият врата с екипите от гражданска защита, а вътре ще го намерят надут, накацан от буболечки, ако е стоял по дълго и с чepвеи. Търбуха му ще се е спукал от трупните газове и ще тече гнойна течност. Тургат го в гумен чувал и в служебния гроп!
  • 3 Дали Русия ще ни върне онези

    1 8 Отговор
    4 млрд.лева заради Турецкия паток, дето им го построихме за без пари, макар че няма никакво отклонение към българската газоситема? Дали Русия ще ни върне онзи 1 млрд. долара, който загубихме заради прекратяване на доставките им по договор през газопровод Дружба, дали Русия ще ни върне онези 4 млрд. лева от КТБ, които техния човек Цветан Василев открадна? Дали Русия ще ни върне онези 2 млрд. лева дето ни ги взе заради АЕЦ Белене? Дали, дали?

    Коментиран от #5, #10

  • 4 Сатана Z

    2 0 Отговор
    Да го съдят докато има някакви закътани пари,щото Норникел скоро ще бъде денационализиран от руското правителство.
  • 5 Питай Боко и Шишко

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Дали Русия ще ни върне онези":

    Те знаят кой гепи парите.
  • 6 Гориил

    8 2 Отговор
    Както виждаме, руската икономика все още остава свръхлиберална и глобално ориентирана. Руският елит все още се стреми към дълбока интеграция и сътрудничество със западни корпорации, банки, компании, съдебни институции, политически партии и социални движения. Всичко това се прави с тайната помощ и подкрепа на вашите адекватни политици, висше управление на компании и корпорации, прагматични финансови среди и реалистично мислещи национални елити. Делото на Дерипаска в лондонски съд е реално потвърждение за това. Младите демокрации на ЕС трябва бързо да се освободят от илюзиите и да не заприличват на стерилни идеалисти.

    Коментиран от #8

  • 7 666

    1 1 Отговор
    Лондонски Съд решава собствеността на руски активи в Русия. Разбрахте ли на кого слугува путин???

    Коментиран от #9

  • 8 Мултикон

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гориил":

    Нищо пощодобно, тъ п@ ан!
  • 9 Гориил

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "666":

    Интересите на западния и руския елит съвпадат. Западът не иска и не може да загуби Русия; Русия не е заинтересована от прекъсване на икономическите, финансовите и търговските връзки. Има силно убеждение, че ренесансът на сближаването не е толкова далеч.

    Коментиран от #11

  • 10 Мусала

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дали Русия ще ни върне онези":

    Забрави за Русия,гледай към великата америка и един ден може да си щастлив мияч на чинии там.Там е твоето бъдеще.Сами се поставихме за врагове на Русия и сега ще берем мухоморки за здраве.В малки количества ,до 1 килограм, са полезни но ти вече знаеш това и душата ти е пълна с отрова и злоба.
  • 11 Смени дилъра

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гориил":

    Ако интересите на руския и западен елит съвпадаха, нямаше да има война на запада срещу Русия в Украйна.