Отидете към основна версия

23 220 60

Доган обявява „перестройка в ДПС“ в четвъртък

  • ахмед доган-
  • дпс-
  • дост-
  • турция

Анкара иска Мустафа Карадайъ да прибере в ДПС лидерите на ДОСТ

Ахмед Доган събира елита на ДПС на вечеря за предстоящите коледни и новогодишни празници, която ще бъде в четвъртък – 21 декември, в така нар. „Сараи“ в столичния квартал „Бояна“. Това разкриха за 24rodopi.com от централата на Движението.

Всички в партията очакват политическото послание на почетния председател на ДПС. Прогнозите на актива са сред акцентите в словото да са както „политиката на демонтиране на управляващата коалиция с националистически формации“, така и курсът на партията след „подадената ръка от управляващата Партия на справедливостта и развитието в Турция“.

Посещенията на пратеника на Ердоган Азиз Бабушчу в централата на ДПС и водените разговори с Мустафа Карадайъ… дават криле.

Един от важните изпълнители в ДПС, който се опита да полети пред задаващите се събития, сътвори гаф, който не се нрави нито на избирателите на Движението в България, нито на важните особи в Турция, които са подали приятелска ръка.

Йордан Цонев, „тежък“ депутат от ДПС, в сутрешния блок на бТВ разви тезата, че партията му не се е карала с никого в Турция.

И че ако някой откъм Босфора го е правел, да дойде и едва ли не да целува ръка!

Дори да е така – партия ДПС да не се е карала с никого (макар и не съвсем), народен представител няма право на подобна изява. Ако си Данчо от Бургас и си се събрал с ахпапи в местна кръчма - може. Даже може да насосваш нещата, които те правят значим. Но в случая зад името Цонев има запетайка, след която става ясно, че той е пратен в Народното събрание с гласовете на турците в България, които преживяха нещо, което Йордан Цонев никога, ама никога няма да осъзнае.

Цонев няма да го наказват началниците му – тука е България, той е в ДПС, логиката е бамбашка.

Но ДПС трябва да се промени. Стига гафове.

Избирателите са на висота, улавят вече и най-дребните. Знаете ли защо младите хора бягат от смесените райони? Казвали, че тук нямало работа, заплатите били ниски и трудно се живеело. Да но казват и друго, че и все по-често, но което не стига до върховете на ДПС. Казват, че вече виждат гафовете, порочните практики, неправдата… Отиват си наказателно!

Но това е друга тема, ние да си продължим с Бабушчу.

*

На 21 декември първите хора на ДПС ще знаят посланията на Ахмед Доган след промяната на вятъра, който духа от Анкара към „Сараите“ в Бояна. После яваш-яваш те ще се сведат до знанието на електората.

Между 24 и 27 декември в Млечино, Могиляне, Момчилград и други населени места в Кърджалийско ще се състоят традиционните възпоменателни митинги за годишнината от така нар. „Възродителен процес“, мирните протести и жертвите.

Знакови ще бъдат речите на Мустафа Карадайъ и гостите от Турция,

като този път на трибуната пред Тюркян чешма ще бъдат и депутати от управляващата Партия на справедливостта и развитието (AKP) в Турция, а не само „магьосникът на думите“ Мухаррем Индже и други добри оратори на опозицията в Меджлиса.

Бързо ще последва рестарт на диалога между побратимените общини на ДПС с общините в Турция, в които кметовете са от AKP. От Турция ще идват делегации тук, групи на общинари от ДПС ще пътуват за Турция.

Отново ще се заговори за турски инвестиции в смесените райони, а и реални стъпки ще се правят в тази посока.

Ще се пътува много. Оня списък вече го няма. Сюлейман Гьокче го няма, доносниците-съставители са хем тук, хем ги няма. Да им се чуди човек на акъла – колко време, енергия и творчество са изхабени за 158 лъжи. 158 селски събрания да бяха провели, 4-те процента щяха да минат и сега Бабушчу щеше да ходи в друг партиен офис в София.

*

Азиз Бабушчу иска

Мустафа Карадайъ да прибере в ДПС лидерите на ДОСТ.

И на този процес е редно да се даде старт. Отива Лютви Местан в Чорбаджийско или в Момчилград, намира председателя на местния селски съвет или на местния градски съвет и подава заявление за членство. Той пък събира партийните другари, за да вземат решение дали да приемат Лютви Местан в ДПС.

Така е по устав.

Но не така ще се случат нещата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове