15 Март, 2018 10:18 2 225 11

ВМРО: И ДОСТ да бъде заличена

  • дост-
  • вмро-
  • партия-
  • фондация-
  • бату платформ

Партията на Лютви Местан в годините се доказа като оръдие на новите османски амбиции на Ердоган

ВМРО: И ДОСТ да бъде заличена - 1

Не само фондацията, която е подкрепяла антибългарската партия ДОСТ, самата ДОСТ трябва да бъде заличена от съда. Това се посочва в позиция на ВМРО.

Скандалната фондация „Бату платформ“ беше заличена от съда. Фондацията доби печална известност, след като на практика подпомогна гласуването за ДОСТ на парламентарните избори, раздавайки хранителни продукти. Решението на съда не подлежи на обжалване.

Патриотите от ВМРО приветстват заличаването, но истината е, че самата противоконституционна партия ДОСТ подлежи на заличаване. ВМРО от години напомня, че партии на етническа и верска основа са забранени от Конституцията.

Партия ДОСТ в годините се доказа като оръдие на новите османски амбиции на турското ръководство, припомнят воеводите.

Тези амбиции проличаха и в последните изказвания на Ердоган. Преди дни той отново направи намек за протегната ръка към населението от Кърджали и региона и към всички, които по душа се чувстват турци.

Припомняме, че именно ние - Обединените патриоти, дни преди парламентарните избори миналата година на два пъти блокирахме границата с Турция и успяхме да спрем изборните туристи. Именно ние в миналия парламент извоювахме да бъде ограничен броят на секциите в Турция, за да спрем бруталната намеса на южната ни съседка в българската вътрешна политика.

Именно ние, Патриотите от ВМРО, подадохме и сигнал до прокуратурата партия ДОСТ да не бъде регистрирана. А когато това не се случи алармирахме и за фондацията, която по напълно нерегламентиран начин подкрепи предизборната кампания на антибългарската партия.

През март 2017 г. по сметките на „Бату платформ“ са получени 100 000 евро от турската банка Turkkiye Vakiflar Bankasi без данни за субекта на преведената сума. Сдружението е използвало парите, за да закупи хранителни продукти - захар, брашно, ориз, макарони и др., които са разпределени в пакети с индивидуална стойност по 30 лв.

Държавното обвинение твърдеше, че пакетите са раздавани безплатно на български граждани - мюсюлмани, „за да бъдат мотивирани да гласуват за ДОСТ на парламентарните избори“. Партията на Лютви Местан не успя да събере нужните гласове, за да влезе в 44-ото Народно събрание.

Получаването на парични средства от анонимен източник в чужда държава и финансирането с тях на предизборна агитация е в нарушение на Изборния кодекс, както и на текста от Конституцията, който забранява на сдруженията да извършват политическа дейност, присъща само на партиите.

Патриотите от ВМРО напомнят, че предстои сериозна дейност по разчистване на чуждите влияния от мюсюлманското изповедание у нас. Това пряко засяга националната сигурност, както и цивилизационната принадлежност на българските граждани към евроатлантическите структури и ценности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 евала

    15 5 Отговор
    Патреотето изхвърлиха деформаторите, достовете и депесарския башибозук от управлението.

    Спряха "конвенцията".

    Ако успеят да променят и закона за "пределите на неизбежната самоотбрана", ще гласувам за тях, па какви ще да са, макар да не съм гласувал отпреди царо на заро още.

    Коментиран от #3

  • 2 ххх

    12 8 Отговор
    Тоя патрЕот вижда,че края на политическата му комфортност наближава и лае,лае като пале изгубило плячката си.
    Ами той ,чий интереси защитава,нима българските,дълбоко се съмнявам!
  • 3 голем патриот

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "евала":

    Къде бяха "патреотето", когато имаше гражданска инициатива до съда срещу регистрацията на ДОСТ, но те си траеха и не подкрепиха тази гражданска инициатива? И незнам какви деформатори са отстранили, след като именно "патреотето" подкрепяха докрай и правителството с реформаторите на Борисов 2, макар и без да имаха министерства тогава!!!

    Коментиран от #5

  • 4 Гоце

    11 3 Отговор
    Дебелия сега се сети какво трябва да се направи.Цяла година мина в обслужване и когато се заговори за избори започна да става активен ,но пак с едно наум да не убиди тиквата и Ердоган.Патреоте за проспаното време ще си сърбаш попарата вече няма балъци.
  • 5 евала

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "голем патриот":

    Като не знаеш питай, да ти кажа " какви деформатори са отстранили" - Рамадан Кунев, Пръмова, дето ако тя беше вместо В.Симеонов, даже нямаше да разберем, че сме "ратифицирали" конвенцията, докато не почнат да оджедъряват децата в училище, един друг, рапон, дето не искам да се сещам името му беше на министерството на икономиката. Москов с отпечатъците и ваксините... Такива деформатори.
    Ако искаш питай и за достовете и за башбозука. Ще ти обясня, бавно, обстойно, на срички.

    Коментиран от #8

  • 6 от Сараите

    5 4 Отговор
    Този, дебелият агент от ДС, изпълнява моите поръчки( агент Сава)

    Коментиран от #9

  • 7 биг мак

    4 2 Отговор
    Всички заедно за товаришч Путя!
    Давай Агент Иванчок, агент Саванчок доволен!
    А, КОЙ е най-доволен, КОЙ?
  • 8 голем патриот

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "евала":

    Тепърва ще им сърбате попарата, забъркана от джендърското присъствие на ОП-аджиите в управлението на страната. Измислените проблеми с Конвенцията, просташкото отношение към руския патриарх, както и другите скандали вече и в международен аспект, все продукти на ОП-аа ще тегнат дълго върху авторитета на България ... Но не отговаряш на въпроса, къде бяха патреотето, когато се регистрираше партия ДОСТ?

    Коментиран от #10

  • 9 евала

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "от Сараите":

    Айде, да осъзнаем реалността, че избираме от двете злини по-малката, от многото агенти, по-малко гадните и да направим разумния избор.
  • 10 евала

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "голем патриот":

    Не съм казал, че нямат кусури. Казвам, че съм приятно изненадан, че свършиха и нещо народополезно.
    Обърни внимание, че ги наричам патрЕотЕто и не ме бъркай с кучето на Лили Иванова.
  • 11 ууууууу

    1 0 Отговор
    За ДОСТ е ясно..
    Ама и вас да заличат ще е добре! Лъжци на народа - вие сте активни борци за,,,,,,, постове, слава и пари! Никой не ви вярва вече!
    На следващите избори ще гласувате вие тримката и жените ви.
    Гадове, предатели на майка България!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове