Отидете към основна версия

1 906 6

110 гратисчии в градския транспорт на София

  • гратисчии-
  • център за градска мобилност-
  • софия-
  • градски транспорт

110 нередовни пътници констатирахме до обяд в резултат на съвместните ни проверки с Общинска полиция, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Центърът за градска мобилност в София стартира програма за намаляване на гратиса в столичния градски транспорт. Програмата предвижда промяна в методиката и организационните мерки. Първа стъпка от нея е засилване на контрола в районите с най-голям гратис. От днес 13 екипа на ЦГМ и Общинска полиция - СДВР извършват съвместни проверки в кварталите "Хр. Ботев", "Красна поляна" и "Враждебна".

Екипите са мобилни и сменят часовете и местата на проверките. Така нарушителите няма да могат да избегнат контрола.

Екипите извършват проверки на две смени по 16 основни линии на масовия градски транспорт. "Основната цел, която си поставя ръководството на Столична община и Центърът за градска мобилност, е подобряване културата на обслужване на пътниците и превенцията на гратисните пътувания. Надяваме се с времето да се създаде и обществена нетърпимост срещу гратиса. Хората трябва да осъзнаят, че наличието на нередовни пътници рефлектира върху редовните.

Гражданите трябва да плащат за използването на градски транспорт, както правят това за всяка друга услуга, която потребяват. Само така ще можем да подобрим състоянието на градския транспорт, да осигурим подновяване на превозните средства и да осигурим комфортно пътуване на хората", коментира инж. Николай Костов, управител на Център за градска мобилност ЕООД.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини