Отидете към основна версия

1 314 6

Зам.-кмет готова с оставка заради бездомните кучета

  • бездомни кучета-
  • куче-
  • кучета

Заместник-кметът по екология в Столична община Мария Бояджийска е готова да подаде оставка, ако има персонална вина за инцидента с разкъсания от кучета мъж в Малинова долина.

Тя обясни пред БНТ, че общината предприема всички възможни мерки, но програмата за намаляване на уличните кучета е била провалена миналата година от природозащитни организации.

Увеличени са екипите на Екоравновесие, които ловят бездомни кучета, обясни новият шеф на общинската служба д-р Манол Нейков.

Защитници и противници на уличните кучета  се включиха в дискусии в сутрешните блокове на БНТ и бТВ.

Екипи на "Екоравновесие" се опитват да заловят бездомните кучета от квартал "Малинова долина", но хората там ги възпрепятстват. Това заяви в студиото на бТВ общинският съветник от ГЕРБ Лорита Радева. Темата предизвика горещ спор между нея, общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки и председателят на фондация "Афа-България" Аксиния Боснева.

Според Ангел Джамбазки бездомните кучета трябва да бъдат приспивани. "Не може да има закон, който да дава комфорт на кучетата за сметка на хората. Общинската политика по въпроса е провал от години", коментира Джамбазки.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини