Last news in Fakti

29 Март, 2012 15:13 1 319 5

Джамбазки: Незабавно приспиване на агресивните бездомни кучета

  • куче-
  • джамбазки-
  • агресивни-
  • бездомни кучета-
  • кучета

За незабавно приспиване на агресивните бездомни кучета в София настоя днес общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки.

В деня, в който се проведе специална сесия по сигурността в Столичния общински съвет, 88-годишен човек бе жестоко нападнат от глутница кучета в столицата.

По този повод Джамбазки настоява във всяка следваща общинска сесия кметът да отчита напредъка по намаляване на популацията на бездомни животни в София.

Именно Джамбазки преди време настоя за по-голяма събираемост на таксите за домашни любимци, които имат възпиращ ефект пред изоставянето на кучета.

След настояване на общинския съветник от ВМРО сумата от регистрацията на домашни животни в новия бюджет на столицата стана 320 хиляди лева, а общината се канеше дори да намали заложените в бюджет 2012 суми от такси за кучета до само 120 хиляди лева.

Именно след разкрития на Джамбазки през миналата година беше отстранено ръководството на отговорното за кучетата в София общинско предприятие „Екоравновесие”.

От няколко години общинският съветник от ВМРО призовава за по-бързи и радикални мерки спрямо популацията на бездомни кучета, както и за повишаване на глобите за недобросъвестни стопани.

Преди две години ВМРО в София дори излезе с призив „Кучетата или децата ни!”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човек

    0 1 Отговор
    Крайно време е вече ... истинският хуманизъм е първо към хората !
  • 2 Илич Рамирес

    0 0 Отговор
    ПО КАКВО СЕ ПОЗНАВАТ АГРЕСИВНИТЕ КУЧЕТА,КОГАТО НИ ИЗЯДАТ ЛИ
  • 3 Andrew

    0 0 Отговор
    Гледах едно предаване с Джамбазки преди време, точно на тази тема за бездомите кучета, и ми направи много лошо впечетление колко е бос на тази тема. Май трябва да "преспят" всички "политици" като него. Вече години наред не могат да се справят с този проблем за бездомните кучета. Каква полза от такива като тях. Аз съм против преспиването на кучетата. И други страни са имали този проблем - Германия - след Втората световна. Това ме кара да се замисля колко години сме назад.
  • 4 Bobi

    0 1 Отговор
    Най-добре всички бездомни , на които не бъдат намерени осиновители , да бъдат преспани .
    На тези , които са против това ще кажа - ВЗЕМЕТЕ СИ ГИ У ВАС !
    Тези , които са били потърпевши или техни блиски са били ще ме разберат !
  • 5 Димка

    0 0 Отговор
    Гледах тази сутрин бтв, темата за уличните кучета и напълно съм съгласна с г-н Джамбазки.По улиците не трябва да се разхождат безстопанствени кучета,пък били те и обезпаразитени.Преди 8 години ходих в Шумен,тогава видях как си живеят кучетата,със марки на ушите (като кози)се излежаваха в градинките между блоковете,там където трябваше да си играят децата,а фекалиите им бяха навсякъде.