Last news in Fakti

2 Април, 2012 09:06 1 292 6

Зам.-кмет готова с оставка заради бездомните кучета

  • бездомни кучета-
  • куче-
  • кучета

Заместник-кметът по екология в Столична община Мария Бояджийска е готова да подаде оставка, ако има персонална вина за инцидента с разкъсания от кучета мъж в Малинова долина.

Тя обясни пред БНТ, че общината предприема всички възможни мерки, но програмата за намаляване на уличните кучета е била провалена миналата година от природозащитни организации.

Увеличени са екипите на Екоравновесие, които ловят бездомни кучета, обясни новият шеф на общинската служба д-р Манол Нейков.

Защитници и противници на уличните кучета  се включиха в дискусии в сутрешните блокове на БНТ и бТВ.

Екипи на "Екоравновесие" се опитват да заловят бездомните кучета от квартал "Малинова долина", но хората там ги възпрепятстват. Това заяви в студиото на бТВ общинският съветник от ГЕРБ Лорита Радева. Темата предизвика горещ спор между нея, общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки и председателят на фондация "Афа-България" Аксиния Боснева.

Според Ангел Джамбазки бездомните кучета трябва да бъдат приспивани. "Не може да има закон, който да дава комфорт на кучетата за сметка на хората. Общинската политика по въпроса е провал от години", коментира Джамбазки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 народен

    0 0 Отговор
    Бояджийска трябва да подаде оставка заради провала на екологичната политика в общината. Продължава застрояването на градинките, кучетата ни нападат на глутници - популацията им е нараснала многократно, средствата за екология се разхищават безобразно, завод за третиране на отпадъците все още няма и т.н.. О С Т АВ К А
  • 2 Атанас Велики

    0 0 Отговор
    Евтаназия за кучетата! Стига сте мъчили общинари и прочие! Кучкарите да имат гратисен период да си приберат мастиите по домовете и това е! Който иска - показва отговорно отношение!
  • 3 Мирослав Първанов

    1 0 Отговор
    Бездомните кучета трябва да се приспят. Знам, не е хуманно, но това е начина. И всички защитници на животните да си затворят плювалниците, защото утре може да е тяхно дете. А да забравих, те нямат деца, те викат "дете мое" на кучето си. Бях в Германия преди две седмици. Там улични кучета няма. Да се сложат данъци за домашните кучета по 100лв за да не си позволява всеки втори да взима куче и после да го пуска на улицата, защото очаквал да е плюшена играчка и да не полага никакви грижи за него
  • 4 gost

    0 1 Отговор
    кучетата ли са най големият проблем? Всеки ден научаваме за освободени и помилвани престъпници - това е по-страшно от всичките кучета на света
  • 5 Атанас Велики

    0 0 Отговор
    Всичко трябва да решаваме! За разлика от хората, кучетата са лесен за решаване проблем! Само и единствено заради кучкарите ги бавим!
  • 6 ммм

    1 0 Отговор
    Общината дава МИЛИОНИ на екоравновесиe, които пък от своя страна присвояват парите и кучетата се множат. Като в София има около 10 000 бездомни кучета, да дадът по 20лв за всяко убито хем бързо ще се реши проблема,хем ще спестят някоя и друга пара за озеленяване на столицата!!!!