Last news in Fakti

1 Април, 2012 11:44 11 326 50

Нахапаният от кучета ще живее без зрение и стъпало

  • кучета-
  • малинова долина-
  • ботьо тачков
Нахапаният от кучета ще живее без зрение и стъпало - 1
Снимка: Мироглед

Жестоко нахапаният от озверели кучета професор Ботьо Тачков от Перник ще живее, но без едно стъпало и без зрение, пише пернишкият информационен сайт „Мироглед”. Трагедията стана в столичния квартал „Малинова долина”.

Професорът се лекува във ВМА. Медиците там поясниха, че са му направили седем травматологични операции. Проблеми има със зрението на Тачков, като вероятността той да остане сляп е голяма. Очите му са засегнати от зъбите на кучетата и по тях има хематоми.

Най-тежка обаче е травмата му на левия крак, защото лявото стъпало е почти изядено.
Кучетата са нанесли травми на 30% от тялото на професора. След като той се възстанови от травматологичните операции, ще му бъдат направени няколко пластични.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Камелия Ботева

    3 2 Отговор
    Смърт за бездомните кучета!!!
  • 2 хапана

    4 2 Отговор
    Има кучета- има проблем, няма кучета- няма проблем!
  • 3 Иван

    4 2 Отговор
    Точно така @1, АБСОЛЮТНО съм съгласен. Който обича кучета, нека си ги гледа вкъщи и да ги извежда САМО с наморник и на каишка. Също така, когато любимеца си свърши физиологичната нужда, да си го събере, както правим НИЕ родителите на малките деца!!!
  • 4 петров

    4 3 Отговор
    да се избият всички бездомни кучета.До кога ще продължава това
  • 5 Хари Потър

    3 3 Отговор
    Би било нагло някой да пише нещо в защита на помиярите в момента... Първо са хората, после - животните!
  • 6 Мартин

    5 3 Отговор
    По един куршум за всяко псе и по два за защитниците им !
  • 7 Живко Ангелов

    1 2 Отговор
    Като имаше виетнамци нямаше бездомни кучета, "природозащитници" и т.н. А, че трябва да се премахнат бездомните кучета съм съгласен.
  • 8 Arguna

    3 2 Отговор
    Каквито хората такива и кучетата.
  • 9 иван

    6 3 Отговор
    трябва незабавно да се избият всички кучета но в днешно време обаче за убийство на куче ще получиш по-строга присъда отколкото ако убиеш човек .
  • 10 кучкар

    2 1 Отговор
    На този човек и дъщеря и била ухапана от кучета а сега и той защо така
  • 11 ??????

    1 1 Отговор
    хората са виновни сега ще търпите последствията за всички злини на тази планета разбрахтели
  • 12 време е

    3 3 Отговор
    Трябва да бъдат избити по-голямата част от уличните кучета.Като толкова ги обичат да си ги вземат в тях. През деня няма много проблеми ама нека да излязат вечерта малко в пустия квартал -пълно с глутници озверяли псета !!! Налага се вечерта да излизам с газово оръжие.Ама още малко ще търпя и излизам с арбалета и приканвам всички да го направят писна ми вече няма оправия.
  • 13 Gхуъ

    2 1 Отговор
    VSICHKI BEZSTOPANSTVENI PSETA TRIABVA DA BUDAT IZBITI BEZ GRAM ZAMISLIANE I BEZ TOVA HISHTNICITE V ZOOPARKOVETE SE NUJDAIAT OT EVTINA HRANA.
  • 14 bat edko

    2 2 Отговор
    трябва всички които са участвали в създаването на закона за защита на тези помияри да влязат в затвора и периодично да се пращат да слугуват на стареца докато е жив и всички разходи да са за тяхна сметка.Не може човека да е на върха на хранителната верига и с помощта на няколко БОЛНИ ХОРА И СЪЗДАВАНЕТО НА ЕДИН МАЛОУМЕН ЗАКОН ДА БЪДЕ НА ПОЧТИ НАЙ ДОЛНО НИВО В ТАЗИ ВЕРИГА. Ей богу бесен съм и ако в този момент ми се изправи някой от тези куче-защитници бих го пребил
  • 15 Ужас

    1 1 Отговор
    Ужас ,горкия човек :/ Обаче аз съм против избиването на всички кучета ,но съм против оставянето им по улицата ! И ако бъдат убивани то поне да е със автаназия . И спрете да изхвърляте нежеланите си кучета !!! Кучетата са озверели защото не им мястото в града ! Въобще това е омагиосан кръг с минуси и за хората и за животните . Но това което хората понякога правят е ужасно-някакъв обезглавил и хвърлил в Искър 20 кучета . Ако някое дете види тази гледка ??? Но и аз искам да няма улични кучета въпреки ,че обичам животинки , хем хапят хем и те се мъчат . Тва с кастрацията не помага очевадно !
  • 16 бръм

    0 1 Отговор
    шари шари бау бау баууууууууууууууу
  • 17 Andrew

    0 2 Отговор
    Защо слагате всички улични кучета под един знаменател. И те са като хората. Има и лоши и добри сред тях. А това да се избият всички бездомни кучета е направо лудост. Учудвам се че има хора които разсъждават така. но това е България. Страната на неограничените простотии. Съжалявам за човека наистина. Дано да се оправи. Но замислете се защо след толкова години от Екоравновесие все още не могат да си свършат работата както трябва. Ако няма кучета - няма работа за тях. нека да избием и всички бездомни хора, я цяла България наред. Ще ми харесва много повече без хората в нея ...
  • 18 Night Rider

    4 1 Отговор
    Само хора, то и хора не мога да ги нарека, които страдат от липса на внимание и любов от околните защитават пумиярите и ето до къде се стига ! Кой храни уличните мъстий ? Само дърти бабки които са си уморили мъжете и разни там някакви стари моми които никой не иска да погледне ! И ето до къде стигаме, хората слепи и инвалиди, и награда за природозащитниците, ( И още нещо, същите тия стари моми и дърти муми казват "Ние хората сме виновни", а ние НОРМАЛНИТЕ не мислим, че сме виновни, за това, че храните пумиярите и после ни хапят, ама до като някакъв такъв дърт дето ги храни и гледа пред блока не му прегризат сънната артерия няма да си вземете поука... ;)
  • 19 ФАНДЪКОВА В ЗАТВОРА !

    1 0 Отговор
    ФАНДЪКОВА В ЗАТВОРА !
  • 20 master_zloster

    2 1 Отговор
    Всичко що е бездомно да мре. Всичко що е озверяло да мре. Всичко що е крадливо да мре. И така..... в България всички измряха.... Замислете се малко дали кучетата са виновни и дали не трябва да се тръгне от причината, а не от последиците.
  • 21 xxx

    1 2 Отговор
    Как беше... София - най-добрият град за живеене?...
    Едно време като трепеха помиярите на улицата да не беше лошо?...
  • 22 бул бул

    0 6 Отговор
    този старец прилича на болен булдог затова го нахапали
  • 23 кик

    0 0 Отговор
    да си беше стоял в америка да не би видел бг 4удо на старини
  • 24 бул бул тапак

    2 0 Отговор
    еи не те ли е срам да говориш така . доно и теб те нахарят да видиш дали ще говориш така.
  • 25 кик

    0 2 Отговор
    не ме е срам........как ше съм, нештасник като съм штаслив хахахахах
  • 26 АЗЛК

    0 0 Отговор
    Подкрепям!
  • 27 АЗЛК

    0 1 Отговор
    Подкрепям коментар №18!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 здравко твърдич

    2 2 Отговор
    Има бездомни кучета , има проблеми. Няма бездомни кучета ,няма проблеми. Ако чакаме общината да си свърши работата има много да чакаме. На много места хората сами си ги решават като ликвидират бездомните песове. А кучезащитниците като искат да ги спасят да си ги приберат в домовете си, а не да ми хранят помиярите под балкона и прозорците ми.
  • 31 vietnameca

    2 2 Отговор
    вижте сега аз на какво казвам стратегия:::
    1 няма нужда да се избиват кучетата - така не са полезни пък и много разходи по умъртвяването.
    2 можем да имаме икономическа изгода от тях , ще попитате -как???
    3 оставяме ги да се размножават свободно и да ги хранят хората, и когато достигнат критични размери и брой ги ОКОШАРВАМЕ!!! 4- организираме едно прощално изпращане на помиярите към нашите гладни побратими ОТ ВИЕТНАМ.
    4 Продаваме ги на цената на агнешкото и така пълним държавната хазна, и вълкът сит и кучето щастливо (отива в по-топла страна), а българина цял- ураааааааааа , за гениалния ум , мерси , благодаря предварително и ви оставям вие пак да си чешете езиците и да се чудите кое по-напред в България !!!
    Между другото ако харесвате гениалния ми ум :- ще се кандидатирам за кмет на Радомир - да агитирате за мен- мерси предварително;
  • 32 tuzarya

    3 0 Отговор
    царе сме да измисляме глупости, а н практика този проблем в Европа е решен. Да не измисляме топлата вода а да копираме добрите европейски практики и толкова! хем ще имаме ясен резултат, хем няма да ни критикуват от Европа!
  • 33 Иван Белев

    2 0 Отговор
    вижте сега хора. няма какво толкова да му мислите и да се правят някои огромни усилия. първо - регистър и чип на всички кучета в българия. това ще отнеме време -2-3 5 години но ако беше започнало някое правителство да го прави, вече щяхме да сме много напред. ако някой собственик си пусне кучето на свобода една присъда от 3 до 5 години условно и 5 хиляди лева глобаа звучи добре. за съжаление както и да съм го мислил без "зануляване" на бездомната кучешка популация не виждам как ще се отървем от вече хилядите зверове. аз също имам куче и доста сериозно обсъждане имахме със съпругата докато се решим на тази стъпка - все пак е отговорност.

    Коментиран от #35

  • 34 nicolai

    1 1 Отговор
    Трепане на помиярите,кой от Екоравновесие ще поеме отговорноста за инцидента,кой ще върне зрението на човека-кмета на Перник и някои от Екоравновесие са за ЗАТВОРА,те са пряко виновни. Ако ги бяха пребрали или избили по някакав начин тия псета нямаше да пострада и човечеца.Ако недаи боже ме охапе уличен помияр ще платя да изтровят всичките в градът ни.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Жан Трайков

    3 1 Отговор
    за всяко бездомно псе СМЪРТ , за всеки бездомен човек ПОКРИВ.
  • 37 ммммм

    0 0 Отговор
    много жалко! горкият човек! ужасно е това, което му се е случило!
  • 38 Uther

    0 0 Отговор
    Нищо няма да платиш, щото си прост и ти личи по липсата на правопис.
  • 39 Кирил

    1 0 Отговор
    Сега екозащитниците да го гледат и да му помагат. Не да тичат като обезумели по кучкарите които ги гонят ... вярвайте ми и кучето и техните фенове ще ги гръмна!
  • 40 аз

    0 0 Отговор
    Да ги пуснат сега екоравновесие и защитниците на кучета в една оградена поляна с 100-200 озверели пумиари.Най-евтиния вариант за премахване на кучетата е както се правеше преди 15-тина години-двама души с флоберки и бусче.По 10 кинта на кучешка кожа износ за ръкавици за италия-хората тогава бяха направили добри пари.Коко струва един патрон,а колко струва кастрирането или пък "умъртвяването"?
  • 41 beast

    0 0 Отговор
    Не знам аз си нося пистолета винаги и като видя такива псета който се опитват да ме нападат ги разстрелвам , съжалявам че се случва така ама няма да им позволя да ме захапят мен или някои друг човек около мен , продават се въздушни пистолети с по 20 заряда много ефективни за улични кучета не се изисква специално разрешително !
  • 42 Маргита Тричкова

    0 0 Отговор
    Много тъжно. Още повече, че този човек е българин. Не можем да си пазим хората, повече държим за кучетата. Затова и популацията им расте.
  • 43 todor

    0 0 Отговор
    beast ima mn dobro reshenie no nemoje uchenik da nosi orajie v sebesi trqbva da se vzeme reshenie ot darjavata e ne seki sam da misli kak da se pazi
  • 44 Poison

    0 0 Отговор
    Айде следващия път като фърля малко кебапчета с отрова в парка да не ми скачат лелките от съседния блок и повече няма да чувате за такива трагедии. Ония екозащитниците сега трябва да плащат пожизнена издръжка на горкия човек, щото и те са виновни ! Само да видя помияр без каишка в парка жална му майка !
  • 45 bastun

    0 0 Отговор
    "Изкупувам кучешки кожи по 10- 15 лева за един брой." Това е обявата, която може да редуцира драстично броя на бездомните кучета. При около 10000 безстопанствени кучета в София, 100-150 хил лева ще решат въпроса. Още два пъти по толкова да отидат за организация- ето ти ги половин милион и нито едно куче на улицата. Освен това кожата е доста качествена за направата на най- различни изделия.
    Обаче никой няма интерес от разрешението на въпроса. Трябва да се усвояват отпусканите периодично 7-цифрени сумички и да имитираме дейност. Защо не се зададе въпроса какво се случва с едно такова животно в Европа или в Америка. Просто се умъртвява след определен срок. Но тук не искаме да си умъртвим сигурния източник на доходи.
  • 46 Будюни

    0 0 Отговор
    По време на социализма бездомни кучета нямаше тогава събираха кучетата от домовете с изключение на ловните и ги обстрелваха и ги зариваха в изкопана яма. Разбира се това сега неможе да стане понеже разни там организации ще вдигнат шум до бога какво от това че е пострадал някой си ЧОВЕЧЕЦ та нали тес организации тябва да точат доста тлъсти суми та затова и в бъдъще ще има нахапани ЧОВЕЦИ.
  • 47 master_zloster

    0 0 Отговор
    куче яде човек - смърт за кучето, човек яде куче - нищо!!! Деее.а и виетнамците.
  • 48 Chacho

    0 0 Отговор
    master_zloster, уважавам на всеки самооценката, но собствения ми живот няма как да го поставя наравно с този на едно куче.
  • 49 СПАРТАК

    1 0 Отговор
    По лев за убито куче.Това е решение на проблема.Ромите ще свършат работа.Няма Еко, няма меко, важен е Човеко!
  • 50 mimi

    0 1 Отговор
    тоя пенсионер стана при4ина да се отвори вратата кам агресиятя и да се убивати тровят невинните ку4ета.дано да му тежи на савестта.а какво 6те стане с циганите,които нарафаха полицая............тях 6те ги евтаназират ли.............ба.и и даржавата