Отидете към основна версия

3 678 38

Йончева: Станишев е рицар, ще бъде в листата

  • елена йончева-
  • сергей станишев-
  • евроизбори-
  • бсп

Следващата седмица Йончева ще внесе в прокуратурата нови документи по случая "Ало, Банов съм"

Снимка: БГНЕС

Синът ми много се зарадва на рицаря, който Станишев му прати по мен. Самият Станишев е добър рицар. Той трябва да бъде в листата на БСП. В левицата не се спускат списъци отгоре. Има дебат. Аргументиран и остър, след това гласуване. Това ще се случи и днес. Това каза по бТВ водачът на листата на БСП за евроизборите Елена Йончева във връзка с пленума на Националния съвет на БСП.

На заседанието партията ще подреди листата за евровота, като ще стане ясно дали председателят на ПЕС Сергей Станишев ще влезе в листата за вота на 26 май.

"Сергей Станишев ще бъде част от евролистата, не защото той има повече номинации, а защото той е лицето, чрез което тази листа ще бъде много по-силна и аз вярвам в това. Той е най-успешният български политик в Европа, лидер на ПЕС, той е капитал не просто за българската левица, аз вярвам, че той е капитал за България", отбеляза Йончева.

"В левицата не се спускат отнякъде някакви списъци, както сме свидетели в някоя друга партия. В левицата има дебат. Този дебат може да бъде много аргументиран, много остър, но има дебат. И смятам, че това ще се случи днес - ще има дебат и накрая ще има гласуване, защото това решение се приема с гласуване", коментира Йончева.

Докъде ще стигне случаят "Ало, Банов съм"

Следващата седмица Йончева ще внесе в прокуратурата нови документи по случая "Ало, Банов съм".

Прокуратурата съобщи в петък, че няма да образува разследване по сигнал срещу министъра на културата Боил Банов поради липса на нарушения на длъжностни лица от МК във връзка с ремонта на Ларгото в София. "От Министерството на културата не ни изпратиха никакви документи, МРРБ обаче ни изпратиха документи и следващата седмица ще ги покажем. Те потвърждават, че това, което е поискал господин Банов, това се е случило. И това е корупцията. Това не е моделът "Банов". Това е моделът "Борисов" и затова го прикриват", каза Йончева.

В постановлението за отказ се дават подробности и за аудиозаписа, представен от Елена Йончева, като се констатира следното: "представеният запис е N-ти брой презапис, без да е представен оригиналният", което е "непреодолима пречка пред експертите да установят налице ли е въздействие, има ли извършени манипулации и обработки".

"Аз няма как да унищожа оригиналния звук, защото аз не съм го притежавала. Притежавала съм аудиозапис на дигитален носител и това копие е занесено в прокуратурата. Прокуратурата е наясно с това, че на подобни дигитални записи навсякъде се прави анализ за тяхната достоверност. Може да се разбере дали е имало монтаж, външно влияние, дали гласът съответства на персонажите", обясни Йончева.

Замесена ли е Йончева в аферата КТБ

Тя за пореден път отрече, че е замесена в схема за източване на пари чрез фалиралата КТБ. Отрече и да е познавала добре Цветан Василев: "Аз съм работила за ТВ 7 и тези средства, които ми бяха отпуснати - направени са 7 документални филма, купена е техника и всичко това е не само налично, то е излъчено".

На въпрос с препратка към изказването на Делян Добрев за политическото "доубиване" - какво би я убило нея политически, Йончева отговори: "Аз смятам, че съм достатъчно честна, откровена и правя това, в което вярвам. Защо нещо трябва да ме убива?".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове