16 Април, 2019 18:39, обновена 16 Април, 2019 21:48 4 173 49

Станишев: Няма какво да се сърдя, влизам в бой

  • сергей станишев-
  • евроизбори-
  • бсп

Петото място не е обида за председателя на ПЕС

Станишев: Няма какво да се сърдя, влизам в бой - 1

И преди Пленума на БСП зададох няколко въпроса и техният отговор е следният: първо, Националният съвет на партията чува гласа на партията, второ, доказа, че е партията е от най-демократичната. Нищо драматично не се е случило, че ръководството на партията си е влязло в ролята и е предложило листа. Как си представяте в ГЕРБ Борисов да предложи листа и тя да не бъде гласувана. Това заяви пред журналисти в Страсбург председателят на ПЕС и евродепутат Сергей Станишев по повод предложената от ръководството на БСП листа за евроизборите, в която той не беше включен.

"Всички имаме амбицията да спечелим тези избори. Статуквото трябва да се промени - и в България, и в Европа. Никой няма какво да се сърди или да недоволства, аз като съм с най-много номинации след водача на листата, но не съм на второ, а на пето място, няма какво да се сърдя. Това е решил Националният съвет и влизаме в бой. Предупредих ГЕРБ да не бързат да се радват, това са избори", каза Станишев.

"Моят скромен, но дългогодишен опит ми е показал, че българските избори винаги изненадват политиците, така че гответе се за изненади. Знам също и че социологическите агенции дават прогнози, но никога не могат да дадат истинския резултат, защото навсякъде в Европа, в това число и в България, една трета от хората решават в последната седмица. Казвал съм неведнъж, БСП има реален шанс да победи ГЕРБ, но този шанс не трябва да се разглежда като даденост или неизбежност. В ГЕРБ има умора, произвеждат скандали, злоупотребяват с власт. БСП пък има системен проблем на европейски избори. Нашите избиратели не излизат достатъчно масово на тези избори. Като правило БСП имат двойно по-нисък резултат на тези избори, отколкото на национални. Затова трябва да се намери баланса в кампанията, да не бъде скандали и обвинения. На тези европейски избори трябва да започне промяна и в България, и в Европа.

В Европа да постигнем социалистите толкова силен резултат, че да изберем за първи път от 20 години президент на Съюза социалист. Ще имаме повече комисари и в синхрон с националните партии, в това число БСП, да направим голямата промяна в Европа. Колкото и силна да е БСП сама, да вземе 51%, ако няма партьорите в Европа, политиката й ще бъде смачкана, ако десницата доминира на европейско ниво. Това трябва някой хора да го разберат вече в България и в БСП, защото си мислят, че сме много велики и сами ще се справим, няма да се справим", допълни Станишев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХРАМА НА ОБРЕЧЕНИТЕ

    40 0 Отговор
    Боже пази България!!! Света земя!
  • 2 Серегейчо

    46 7 Отговор
    'Къв "бой" ве джендър !?!? Ти вече донесе победата на Диктатора от Банкя, почивай !
  • 3 Тъп

    49 2 Отговор
    Горкият ПЕСоглавец влизал в бой.Казармени термини за неслужил любител на мъжките ласки.Мхм.Противен та дрънка.
  • 4 а стига ве

    25 5 Отговор
    Станишка вие сериозно ли влизате в бой ?Герберите се изплашиха викат едно от СДС-тата с един файтон хора за подкрепа.Ето днес май викат и едно от БЗНС-тата / и те като СДС-тата/ с още един файтон електорат ма много сте ги уплашиле ве ?!Ние КО, да вземаме пуканките и ще гледаме сеир !
  • 5 стоян

    39 8 Отговор
    Сергейчо помним как си направихте с дпс -то специален закон за замяна на селските ви ниви с тези покрай морето и окрадохте държавата с милиарди левове -не сме забравили

    Коментиран от #45

  • 6 Hhhhhhh

    30 3 Отговор
    Тоя джендър играе за герб. Минус 25 процента за бсп. За първи път щях да гласувам за бсп. НАГЛЕЦ. Цветанов втори само че от бсп.
  • 7 Све

    36 0 Отговор
    ИЗЛЕЗЕ, ЧЕ СТАНИШЕВ Е ПРЕДЛОЖИЛ Д.ПЕЕВСКИ ЗА ШЕФ НА ДАНС !!!!!!!! И ПРЕКАРАЛ ОРЕШАРСКИ ДА ОБЕРЕ НЕГАТИВИТЕ !!!!! БИ ТРЯБВАЛО ДА ГО НОМИНИРА ДОГАН А НЕ БСП
  • 8 Ххх

    29 1 Отговор
    Гейчето се е продал на ТУРЦИЯ. КАКВО НАПРАВИ ЗА БЪЛГАРИЯ ???
  • 9 петър

    23 2 Отговор
    ще го зачертаем.гласуваме за друг от листата.

    Коментиран от #10, #13

  • 10 1122

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "петър":

    Може ли
  • 11 123

    21 1 Отговор
    Не ставаш вече даи път на други човече
  • 12 Обикновен Бг

    10 1 Отговор
    :-))) Едвам те навиха
  • 13 антрашпиц

    19 0 Отговор

    До коментар #9 от "петър":

    Със сигурност тези които са решили да гласуват за бсп ще предпочетат преференциите..поне така си мисля.Дори и комунягите не долюбват Сергейчо джендърчето.
  • 14 ск7

    13 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Станишев: Няма какво да се сърдя, влизам в бой. И ако облечете дипломната си работа за ролята на униформата за бойният дух на съветската ар;ия вече ставате истински боец.
  • 15 Rudiger

    24 1 Отговор
    Най - сигурният начин БСП да загуби е този като използва в листата си морални отпадъци като педелвайса Станишев.

    Коментиран от #17, #19

  • 16 Някой

    20 1 Отговор
    Почти с колебани е щях да гласувам за бсп ама за вас г- н СТАНИШЕВ.КАТЕГОРИЧНО НЕ
  • 17 Марони

    9 2 Отговор

    До коментар #15 от "Rudiger":

    Че те друго имат ли?Кой нормален човек би седял до тези нагли мошеници!
  • 18 Лален

    7 2 Отговор
    Давайте да не палим фитила на НС . Сига вече гаври с нас, избори ли ??? Цялата демократична система е гавра с нас , стига вечееееееее !!!
  • 19 Реалист

    10 0 Отговор

    До коментар #15 от "Rudiger":

    Ами забрави жена му - вагинин, и той е на ясла. А като гледам и новото попълнение на столетницата не лъже - зарков е нагло човече прирежаващо 150 000 евра на 20на години кога си купува апартаменто...
  • 20 Ффйклл

    11 0 Отговор
    Като влизаш в бой направи нещо с Манг...те да видим Адиде
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Истина зла

    14 0 Отговор
    В бой за повече крадене !!! Боклук !!!
  • 24 туй беше

    18 0 Отговор
    Заради такива псевдополитици като Сер Гея няма да гласуваме за БСП !
  • 25 Фалшив герой

    12 2 Отговор
    Тоя не влиза в бой ! На него му влиза ! Той е страхливец ! Бива го за подлости и интриги ! Обучен е в Россия на ета !
  • 26 ДА ДА ДА ДА

    15 1 Отговор
    НАГЛЕЦ ! НАХАЛЕН ПОДЛЕЦ !
  • 27 Прецицалото

    11 8 Отговор
    Хора гнусни или не, трябва да се бутне Винету и шайката.Все ще намерите в преференцията са кой от БСП да гласувате.Аз също никога не бих гласувал за БСП , но останат ли Тиквунь и шайката с на е свършено!

    Коментиран от #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 onq s konq

    7 4 Отговор

    До коментар #27 от "Прецицалото":

    Според думите ти ти "никога не би гласувал за БСП",но ТОЗИ ПЪТ-ДА.Както и СЛЕДВАЩИЯТ И ПО-СЛЕДВАЩИЯТ.Защо обаче ЗАБЛУЖДАВАШ околните че чрез Преференциален вот могат да изместят Станишев?Явно не си в час,защото според последното изменение на Избирателния закон в НС ПРЕФЕРЕНЦИАЛНОТО ГЛАСУВАНЕ НА ПРАКТИКА СЕ ОБЕЗСМИСЛЯ поради факта че са необходими 130000 гласа за определен кандидат от листата /на практика толкова са необходими и за влизане на определен кандидат в листата/ за да коригират подреждането.Между другото от Русия ли драскаш и вместо Тиквун ПУТИН ЛИ ИСКАШ ДА НИ УПРАВЛЯВА?

    Коментиран от #32

  • 30 гостенче

    15 1 Отговор
    БСП се лиши от един избирател в мое лице. Бях намислил да гласувам за БСП, но присъствието на Станишев в листата ме отблъсна и ще се насоча другаде.

    Коментиран от #33

  • 31 СПОМНЯТЕ ЛИ СИ

    12 1 Отговор
    ПО ВРЕМЕТО НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ТОЗИ ПЕСОГЛАВЕЦ БЕ ВЪВЕДЕН ПЛОСКИЯ ДАНЪК , КОЙТО ОБСЛУЖВАШЕ НАЙ БОГАТИТЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА!!!!! Благодарение на ПЛОСКИЯ ДАНЪК същите тези олигарси разпределят годишно над 20 милиарда печалби , а народа става приказно БЕДЕН !!!! Управлението на това нищожество ще се запомни с една ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ която се председателстваше от най добрият му учител - БОЙКОВИЯ ЦАР!!!!!! В управлението на тази ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ нямаше нито един българин!!!! Да се гласува на тези избори за ГЕРБ - БСП си е истинско безумие!!! По добре за ИВАНЧЕВА отколкото за тези доказани антибългарски същества!!
  • 32 Прецицалото

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "onq s konq":

    Ти на луната ли живееш ВСЕЗНАЙКО,НАЛИ ТВОЙТЕ ГРОБАРИ ВЪРНАХА СТАРОТО ПОЛОЖЕНИЕ С ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ???УМЕН СИ КАТО ВИНЕТУ!

    Коментиран от #38

  • 33 НЕ САМО ОТ ТЕБ

    12 0 Отговор

    До коментар #30 от "гостенче":

    ЛИШИ СЕ ОТ МИЛИОНИ ИЗБИРАТЕЛИ КОИТО НА ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ГЛАСУВАХА ЗА РАДЕВ , А НЕ ЗА БСП!!!! Опита на НИНОВА да повтори тази победа бе спрян от СТАНИШЕВ и БОРИСОВ който наложи мнението си на РЪКОВОДСТВОТО НА БСП !!!!! Не коментирам какво правят в листата на БСП хората на принц КИРИЛ от ЛОНДОНСКИЯ КЛУБ МИЛЕНИУМ , които чрез възпитаничката на принци в лицето на Цветелина Пенкова бяха издигнати на ТРЕТА ПОЗИЦИЯ в листата на БСП !!!!! Председателят на този клуб Милениум е водач на царската листа на НДСВ !!!!! Чрез този клуб Станишев отново създава ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ с участието на НДСВ и ДПС !!! ПРЕДЛАГАМ ДА ГЛАСУВАМЕ НАКАЗАТЕЛНО ЗА ИВАНЧЕВА !!
  • 34 Гост

    7 0 Отговор
    Изборите с теб донесоха толкова изненади, че вече никой не се изненадва!
  • 35 123

    11 0 Отговор
    Този мухльо е протеже на доган.

    Коментиран от #37

  • 36 ИЗУМЕН СЪМ

    9 1 Отговор
    НЯКАКВА НЕВИДИМА РЪКА ПОДРЕДИ ЛИСТА ОТ НИКОМУ НЕИЗВЕСТНИ ЛИЦА, КОИТО "ДРУГАРИТЕ ОТ БСП ГЛАСУВАХА КАТО РОБОТИ , А ПОСЛЕ НИ Я СЕРВИРАХА КАТО ИЗГОРЯЛА МАНДАЖА ЗА ДА Я ПРЕГЛАСУВАМЕ И НИЕ!!!! Нима това са избори????? Кой нормален човек би гласувал за това ИЗВРАЩЕНИЕ на човешкия род, което някаква НЕВИДИМА СИЛА постави в списъка на смазаната машина на една САМОУНИЩОЖАВАЩА СЕ ПАРТИЯ ?!!! НИМА ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА ДЖЕНДЪРА И ЦАРСКИТЕ ЮПИТА ОТ МИЛЕНИУМ НЕ ОСЪЗНАВАТ НА КАКВО ОБРИЧАТ С ТОВА ГЛАСУВАНЕ НЕ САМО НАС ПРОСТОСМЪРТНИТЕ , НО И ДЕЦАТА СИ???!! Или те са загубили тотално ЧОВЕШКОТО в себе си и избират това да РАЗРУШАТ ДЪРЖАВАТА пред това да видят щастлив народа си?!! Сори "другари", но има и други лица за които бихме гласували!!! НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ВАШИТЕ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА!!!

    Коментиран от #39

  • 37 ДА ТИ ПРИПОМНЯ

    7 1 Отговор

    До коментар #35 от "123":

    СТАНИШЕВ ПРИЕМАШЕ ЗА СВОЯ НАЙ ДОБЪР УЧИТЕЛ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ БОЙКОВИЯ ЦАР. Ясно е , че БСП, ГЕРБ , ДПС и ОП са една ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА !!!
  • 38 onq s konq

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "Прецицалото":

    ПАК ПРОБУТВАШ ИЗБИРАТЕЛНО ИНФО с цел ЗАБЛУДА!Не само "моите хора" от ГЕРБ, а И ДПС И ЧАСТ ОТ ПАТРИОТИТЕ гласуваха въпросният Закон,който "МИНА" в НС.Против бяха БСП и "Воля".Но да се върнем на ФАКТИТЕ ...-ЗАЩО ЛЪЖЕШ ЗА ЕФЕКТА ОТ "ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИЯ ВОТ"?!!
  • 39 Съвет

    2 2 Отговор

    До коментар #36 от "ИЗУМЕН СЪМ":

    БСП и ГЕРБ се управляват от едно место ! Ако на някой много му се гласува- далеч от птези ОПГ-та !!!!

    Коментиран от #40

  • 40 Жалко за България

    7 2 Отговор

    До коментар #39 от "Съвет":

    ТЕЗИ ИЗБОРИ СА ПОРЕДНА ПОДИГРАВКА С НАРОДА !
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 123

    5 0 Отговор
    Този се прегръща с един убиец на бебе на орлов мост помним
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 унуфри

    5 1 Отговор
    тоа па... завалията си е повервал...олигофрен джендърски
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Един

    3 0 Отговор
    А бе пес, защо пес не те сложат в листата за евро изборите?
    (Какво ли не прави егоиста само и само да докопа "кокъла"?! Даже влиза в "бой"! )
  • 47 snail

    1 0 Отговор
    Станишка, вие там голям бой се биете за тая власт мам**му... Ей, сладка работа е тая власт бе. Абе тоя търпелив народ, който доите, няма ли да позапретне ръкави, че един ама истински бой да ви дръпне!
  • 48 анализатор

    0 0 Отговор
    А по времето на Станишев със съдействието на Доган беше развита най голямата корупция а гербаджиите влязоха във властта също за да се нагушат с пари и имоти.Така че песента е една и съща за всички.Значи ИЗХОД НЯМА
  • 49 Наблюдател

    0 0 Отговор
    Станишев чува гласа на Йончева и Йончева чува гласа на Станишев. Ало ало, докога с тези партийни пишки?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове