14 Април, 2019 15:34 2 605 25

Станишев: Листата на БСП, която виждам, ще бъде подарък за ГЕРБ

  • сергеи станишев-
  • евроизбори-
  • бсп

На въпрос дали ще се бори в място в листата, Станишев посочи, че ще се бори да има листа, която има ясен социалистически и проевропейски опит

Станишев: Листата на БСП, която виждам, ще бъде подарък за ГЕРБ - 1
Снимка: БСП

Листата на БСП, която виждам за евровота, ще бъде голям подарък за ГЕРБ. Това каза президентът на ПЕС Сергей Станишев преди Пленума на БСП, цитиран от Фокус.

“Този Пленум ще бъде важен, защото дава шанс БСП да се яви на поправителен“, каза още Станишев.

Той посочи, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е избрала не диалога, а конфронтация.

“Месец и половина се провеждаха събрания, конференции. Партията се произнесе категорично за своите предпочитания и за вижданията на листата. Дали Националният съвет ще каже, че се вслушва в гласа на партията или че всичко това е било един фарс? Вторият въпрос е какво е посланието на БСП и Националния съвет към българското общество, т.е. начинът, по който се управлява БСП, ще бъде транспориран по начин, по който се управлява България, ако спечелим управлението“, коментира Станишев.

Според него всички виждат тенденцията в превръщането на БСП във вождическа партия – в ГЕРБ номер 2. По думите му третият въпрос е какво е отношението към Европа и ЕС.

„Дали БСП запазва своята ясна проевропейска идентичност или тръгва в посока евроскептицизъм“, уточни още президентът на ПЕС. Според него четвъртият въпрос е посланието към политическото семейство в Европа.

„Близо една година се води доста яростна и последователна кампания, която изтъква различията между БСП и ПЕС. Това неизбежно поражда въпроса „А що дирите там“, обясни Станишев.

На въпрос дали ще се бори в място в листата, Станишев посочи, че ще се бори да има листа, която има ясен социалистически и проевропейски опит. „Всеки член на Националния съвет трябва да поеме своята отговорност чрез гласуването, което предстои. Това, което виждам като листа, е един голям подарък за ГЕРБ“, допълни още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 заката

    34 8 Отговор
    Станишев е вреден за БСП да се маха
  • 2 От народа

    12 0 Отговор
    Тея много почнаха да се подкрепят нещо, да няма вади тури?
  • 3 Веселинов

    19 4 Отговор
    Станишев е и какво ако не си евродепутат и не си в листите няма да свърши света ! Е и какво ще стане ако вашите социалисти не са европейски настроени а евроскептици, пак няма да свърши света нали така ?Ма я си оправяйте лобитата кой за кое е !
  • 4 НАТО ВЕЦ

    23 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Близо една година се води доста яростна и последователна кампания, която изтъква различията между БСП и ПЕС. Това неизбежно поражда въпроса „А що дирите там“, обясни Станишев. - А що дирят такива, като теб в партия, наричаща се "социалистическа"?! Я сичкото "либерали" марш в ЕНП. За какъв социализъм говорим, като бягате от основната тема, отношението към труда и капитала, а се занимавате с "правата" на малцинства от извратеняци?!
  • 5 Citizen X

    8 11 Отговор
    Голяма борба за власт има в Българската Капиталистическа Партия ( БСП) ! Няма друга партия, дето властта да е фикс идея.

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Bahti

    0 7 Отговор
    Ще ви Подскажа, ВОЙНА!
  • 8 Чучур голям

    19 5 Отговор
    Заради плоския данък въведен от Станишев гласувах за ГЕРБ на миналите избори.Ако го махнат от партията си ще метна червена бюлетина на изборите.

    Коментиран от #12

  • 9 Давид

    23 4 Отговор
    Сорос не можа да вкара еврейския кон Станишев при социалистите . И днес наблюдаваме озлобление от този застъпник на инстамбулската конвенция и българоубиеца и предател Бойко Борисов .

    Коментиран от #20

  • 10 НАТО ВЕЦ

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Citizen X":

    Бре па го рече!!! Сигурно на другите партии и тикат властта в ръцете, пък те бягат ли бягат и викат: Сакън, не я щем?! ;)))))

    Коментиран от #14

  • 11 среднощен

    3 0 Отговор
    Сложно нащо е съвременната политика..? "Днес ние правим услуга, а утре вие" - основен принцип..? Но има и "прецакани"..! Никъде не се говори за "платформа и програма"..? Да не говорим за поемане на политическа отговорност..!!
  • 12 Citizen X

    5 8 Отговор

    До коментар #8 от "Чучур голям":

    Плоския данък го въведе Орешарски. Пусни обаче една червена бюлетина и продължавайте да бъркате най-големите капиталисти със социалисти!
  • 13 ха ха ха

    7 1 Отговор
    щеше да е подарък, ако ти беше в нея - кът така че , свиркай си ;)
  • 14 Citizen X

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "НАТО ВЕЦ":

    Имам в предвид вътре в партията.

    Коментиран от #16

  • 15 Злораден

    12 0 Отговор
    Станишев е прецакан, дребен факт но радва.
  • 16 НАТО ВЕЦ

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Citizen X":

    Кои "партии" имаш предвид? ГЕРБ?! ДПС?! Воля?! Атака?! НФСБ?! ВМРО?! и т.н. Извинявай, но това не са партии, а шайки с главатар. В такива структури борбата за власт тече с други механизми...
  • 17 Боцмана

    7 3 Отговор
    На чифутчето бе бит шут и сега да ходи да ближе задника на сикаджийската тиква.
  • 18 ПЕНКО

    6 1 Отговор
    КОЙ В БЪЛГАРИЯ /ОТ БЯЛАТА РАСА/ МОЖЕ ДА ОСТАРЕЕ -БЕЗ ДА Е РАБОТИЛ И ЕДИН ДЕН ??? САМО "СРЕБЪРНА ЛЪЖИЧКА НА БКП-КОПЕЛЕ"!!! СПЕРМАТОЗОИДЪТ НА "ТАШАКА" НА БАЙ-ТОШО -СТАНИШ БОНЕВ ЕАНГЛИЙСКИ ДИПЛОМАНТ И Е ТОЧНО ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ГАДЪТ ПИРИНСКИ -СЪЩО ТАКАВА ГАДНА ГНУС НА БИВШАТА НОМЕНКЛАТУРА !
  • 19 onq s konq

    0 4 Отговор
    "Смятам,че Станишев ще бъде част от Евролистата защото той е най-успешния бълг. политик в Европейската левица,той е Капитал за България"-ДУМИ НА Е.ЙОНЧЕВА-НОМ1 В ЛИСТАТА НА БСП.Нинова обаче мисли по друг начин.И понеже и зад двете особи стоят равни части от Управлението на БСП,... КЪДЕ Е ТРЪГНАЛА ТАЯ ПАРТИЯ,СЛЕД КАТО НА ВЪЗМОЖНО НАЙ-ВИСОКО НИВО В НЕЯ СА СЕ ХВАНАЛИ ЗА ГУШИТЕ?затова и Станишев е абс прав,че тая Леста е ПОДАРЪК ЗА ГЕРБ!
  • 20 да да

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Давид":

    Право в десятката!!!
  • 21 сноу

    3 0 Отговор
    Не знам от кой ПЕС е тоя мазник, ама щом ми се мерне лигавата му физиономия и ми се драйфа ,все едно съм видял ,пес да дърпа нещо разложено от контейнера.
  • 22 Дядо ми каза

    3 0 Отговор
    В старите читанки имало написано (разказва по памет): Лястовичката била заета и дала закуската за лястовичето на гаргата да я занесе. На въпрос на гаргата, как да познае на кой да даде закуската, лястовичката отвърнала - на най-хубавото... Закуската отишла в гарджето, защото за гаргата то било най-хубавото. Какво очаквате от Станишев? Да каже, кой е най-добре за БСП, Е, да, мама не. То и името им "ПЕС-куче"
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Марони

    0 0 Отговор
    Където и да са сгрешилиГЕРБ,то е нищо пред некадърността и аморалността на БСП.Така,че каквито и листи да стъкмите,пак ще ви бият на избори!
  • 25 Цар Вул

    0 0 Отговор
    Мислех преди да се нареди тази прословута листа ,с която Стани ШЕФ
    го бяха отвяли като ненужна плява ДА ГЛАСУВАМ ЗА БСП!Сега вече няма да отида да гласувам!ЗА НИКОГО!!САМО КАТО МУ ВИЖДАМ НАХАЛНАТА самодоволно УХИЛЕНА МУТРА И МЕ ХВАЩА УРТИКАРИЯ!ЧЕСТИТА ВИ ЗАГУБА!!Старците в БСП начело с Т/Д/ъповци и онзи пловдивския свинар ще го Д.УХАТ,както искат ПОД ИЛИ НАД ВОДА!!Язък за надеждите,че в БСП най после ще има промяна!За к,в ни е този тъп и мазен никаквец/Станишев/!Какво е направил за България като е председател на ПЕС?Ако ще и на КУЧЕ да е председател,той си
    остава опит на природата да сътвори човек,а не неандерталец!КАЗАХ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове