Отидете към основна версия

13 820 78

Бащата на загиналото бебе в катастрофата с Местан: Карах с 90-110 км/ч

  • лютви местан

Според близки на семейството Лютви Местан не е оказал помощ, не е слязъл от колата си и половин час е стоял в нея, докато дойдат полицаите

Юсеин Тефик, бащата на загиналото бебе от инцидента с Лютви Местан, застана за първи път пред камера, но отказа да говори подробно за катастрофата. Той само обяви, че при инцидента е карал с между 90 и 110 км/ч.

Близките на загиналото дете са изпратили вече искане до Върховната касационна прокуратура тя да упражни контрол върху следствените органи в Кърджали как се води разследването и дали всички доказателства се събират по надлежния ред, тъй като близките изказват съмнение, че разследването няма да е обективно, а част от фактите могат да бъдат променени.

"Имало е видимост, той не е спрял на СТОП-а, минал е директно на средата на пътя и така е станало произшествието. Местан е виновен, той не знае закона щом не е спрял на знака. Като се огледаш наляво надясно - всичко се вижда", коментира дядото на починалото бебе Джавдет Сали пред "Нова телевизия".

Според близки на семейството Лютви Местан не е оказал помощ, не е слязъл от колата си и половин час е стоял в нея, докато дойдат полицаите.

"Ако беше спрял нямаше да се случи такова нещо. Има добра видимост, можеше да се спре, да се помогне и всичко можеше. Ако беше спрял, това нямаше да се случи", каза Ергюн Мюмюн, който е близък на семейството.

"Ако има закони в тази държава, то те трябва да са еднакви за всички нас", посочи дядото на починалото бебе.

"Дъщеря ми още не е в състояние да стане от леглото, все още лежи, не знаем какво ще ѝ се случи. Все плаче и как ще свикне без бебето, не знам. Вчера беше изписана от болницата в Кърджали", посочи още той.

"Притесняваме се, че може всичко да се потули. Той има пари, има мощ и ще ги подкупи. Вярваме на държавата. Страх ни е от богатите", заяви още Ергюн Мюмюн.

Както е известно, съдът в Кърджали отмени постановлението на прокуратурата, с което беше отнета книжката на Лютви Местан след катастрофата, при която загина 6-месечно бебе.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на протест или обжалване. Така сега лидерът на ДОСТ ще може отново да управлява моторно превозно средство. Срещу Лютви Местан е повдигнато обвинение за причиняване на смърт на пътя по непредпазливост.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове