23 Април, 2019 21:15 2 769 24

Съдът: Местан да внесе 10 000 лв., ако иска да остане на свобода

  • лютви местан

Определението на съда е по повод жалба на Местан срещу паричната гаранция

Съдът: Местан да внесе 10 000 лв., ако иска да остане на свобода - 1
Снимка: БГНЕС

Лютви Местан да внесе до 25 април гаранция от 10 000 лева. Това определи Окръжният съд в Кърджали, съобщи 24rodopi.com. Лидерът на ДОСТ трябва да внесе парите, ако иска да остане на свобода, защото определението е окончателно. Припомняме, че лидерът на партия ДОСТ е обвиняем по досъдебно производство за причиняване на смъртта на 6-месечно бебе при катастрофа, станала на 14 април на пътя Кърджали – Маказа, край село Загорско.

Определението на съда е по повод жалба на Местан срещу паричната гаранция, наложена му от прокуратурата. Той вече веднъж обжалва мярката и тя беше отменена, но веднага след това прокуратурата му наложи повторно гаранция от 10 000 лева. Съдът в Кърджали е приел, че при вземане на мярката за неотклонение органът на досъдебното производство е взел предвид степента на обществена опасност на деянието, доказателствата срещу обвиняемия, семейното и имущественото му положение, възрастта и др. данни за личността му.

В определението се посочва също, че на този етап от разследването има достатъчно доказателства за съпричастност на обвинения Лютви Местан към разследваното престъпление и се посочва, че той е един от участниците в катастрофата. Събрани са доказателства за имущественото състояние на обвиняемия, от които се установява, че същият притежава недвижими имоти и спестявания, като взетата мярка за неотклонение е съобразена с тях и е законосъобразна, се казва още в определението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    43 3 Отговор
    Брей, той иска и пари да не даде за гаранция, тоя трябва да го извлачат на площада вече и да го убият с камъни.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Аладин

    22 3 Отговор
    на тоя му дръпнах килимчето
  • 4 Мосак фонсека

    15 2 Отговор
    Респект ,за тва ,че се имитира няква дейност ,
    ф тюркюйе щяха ,да са екзекутирали рудителити зарат съучастие ф ”привратя”
  • 5 дявола

    5 30 Отговор
    Не че го защитавам но защо търсим вината само във него скороста убива не не спиране на стоп. Яд ме е за детето но то било ли е във столче вързано за колана на колата

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 последно сбогом

    2 2 Отговор
    здрав разум ! мъртъв аи,погребан. Дори забравихме как изглеждаш
  • 8 лабораторията

    11 2 Отговор
    това, ако беше моето дете, понеже знам, че няма справедливост след 10-11 месеца щях да го заколя тоя и да го набуча на кол, наистина дълго да се помни
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Шофьор

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "дявола":

    Бравооооо ти си много умен... Пожелавам ти някой и на теб да не ти спре на знак стоп че да разбереш с тъпата и чак вдлъбната глава какви ще са последствията , а пък ти ако искаш карай и със 70км на главния път. Ама гледай да си сам в колата че заради тъпия ти акъл да не пострада друг!
    Чети малко статистика като неможещи да караш !
    Най малко пострадали на пътя има от неспазване на ограниченията на скоростта а най много от
    Алкохол
    Не спирате на знак стоп
    Отнемане на предимство
    Млади неопитни шофьори
    Не спирате на пешеходна пътека
    И чак в края на класацията е
    превишената скорост
    Пояснявам за неуките несъобразената скорост неозначава непременно превишение на скороста!
    Които е шофьор ще ме разбере!
    А този който просто има книжка няма да разбере , защото книжката не кара колата
  • 11 Бай Шиле

    7 0 Отговор
    Забравихте ли онзи кънкьор,Сталийски ли,Стравийски ли беше? Пил над 1,5,в насрещното платно уби хора.И к,во? Условна и дебели обезщетения за пострадалите и съдията.Страхувам се,че и този наглец Местан ще бъде "наказан" така.Предварително съветвам съдията да се подготви за народната любов.
  • 12 Български По Хелзинкски Комитет

    8 0 Отговор
    Г-н Местан,и без тази катастрофа, политическата ти кариера е приключила.Дръж се поне сега като човек наглецо.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Pppp

    0 0 Отговор
    Който има пари ще командва
  • 15 Месут

    2 5 Отговор
    Единствен виновник за смърта на детето и за самата катастрофа е бащата управлявал другата кола, а не Местан. Бащата е карал с минимум 120 и е убил детето си. Вски който е бил на това кръстовище може да потвърди каква е видимоста от ляво. Почти никаква понеже има завой. Дори и да си спрял на знака стоп няма как да видиш кола която се движи със 120 при положение че от кръстовището до завоя са около 50 метра. Бащата на детето е напълно луд за да кара с такава скорост. Местан ще бъде оправдан със сигурност. А смъртта на бебето ще тежи на съвестта на баща му.

    Коментиран от #16, #17

  • 16 321

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Месут":

    Колко ти платиха за тази експертиза?

    Коментиран от #18

  • 17 Бачо Киро

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Месут":

    Стига дрънка глупости. Щетите по фетона са типични за удар със 70-80 кмч. Естествено, че Местан ще е виновен - той излиза от път без предимство и застава напреки на лентата на движение на бащата. Или трябва да се забие във вратите на Местан, или да се опита да избегне през насрещното. За да го тласне чак в дерето, явно Местан до последно не е спрял. Дали бащата е бил с 80 или 100 реално няма особено значение, резултатите щяха да са същите. От къф зор Местан се е мотал по средата на пътя вече само той може да каже. Явно някой е идвал и от другата страна и е изчаквал по средата, иначе не виждам абсолютно никакъв смисъл да седи перпендикулярно на главното движение, блокирайки пътя на идващите му от ляво. Той е инициатор на катастрофата както и да го извъртате, дори в Гърция щеше да търка ареста, след като има жертва в катастрофата, но не и в България, която е абсолютна кочина на правосъдието с хора като пожарникаря и Цацата на власт...
  • 18 goni

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "321":

    Нямам нищо общо с Месуд! Но, Местан ще го оправдаят. Удара е челен! Другият шофьор е навлязъл в насрещното платно. Жалко за детето, но баща му е виновен.

    Коментиран от #19

  • 19 321

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "goni":

    Че ще го оправдаят съм съгласен с теб , или ще мине с условна за съжаление ,но когато не спреш на стоп изкочиш на главен път ти си виновен няма значение каква е скоростна на този който се е движил по главния път пък и няма как да определиш с каква скорост се е движил радар няма .може само да се предполага каква е скоростна по щетите спирачния път и тн. Но ако другия не беше излезнал внезапно на пътя катастрофа нямаше да има .може вината да не му е 100% когато се разгледат фактите но минимум на 90% той е отговорен за катастрофата

    Коментиран от #20

  • 20 goni

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "321":

    Колата на Местан е в правилното платно. Другата кола в насрещното. Факти. Всичко останало...! Кой с колко карал, кой спрял, кой не спрял...! Предположения.

    Коментиран от #21

  • 21 19516811

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "goni":

    Goni :
    "Колата на Местан е в правилното платно. Другата кола в насрещното. Факти. Всичко останало...! Кой с колко карал, кой спрял, кой не спрял...! Предположения. "
    Ти беше там и си видял ли ?
    Дали е била в правилното платно, задай си този въпрос ? Какво виждаш на снимките и какво е било са различни неща .
    Защо господин Местан , не е слязъл , за да помогне или поне да се заинтересува какво се случва , ами е седял и гледал безучастно 30-40 мин. От човешка гледна точка . Можеше и да няма жертва, можеше да им съдейства или помогне .....
    много неща може и скоро да не разберем , но правораздаването в България е под всякаква критика.
    Върната книжка , 10000 лева гаранция за убийство , било то и по непредпазливост ...... АБСУРД
  • 22 Резак

    2 0 Отговор
    В пандиза ще му вземат каквото няма.
  • 23 Господ гледа

    1 0 Отговор
    До колкото знам и Местан има деца и внуци ....
  • 24 Кошмар

    0 0 Отговор
    Местане поеми си вината че добро няма да видиш. Нито тука нито в турсия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове