Отидете към основна версия

3 081 38

Иво Христов: Аз очаквах ГЕРБ да се сринат напълно

  • иво христов-
  • бсп-
  • герб

Изборният резултат е победа на апатията над демокрацията

''Аз очаквах ГЕРБ да се срине напълно на тези избори, тъй като няма нормално общество, което да толерира корупция, която е доказана, заснета, с всички асансьори и тераси.'' Това заяви в студиото на „Тази сутрин'' по Би Ти Ви избраният за евродепутат от БСП Иво Христов. Той подчерта, че има известни съмнения в изборния резултат и че това не са били честни избори.

Той заяви, че тези избори са били спечелени от Цветан Цветанов. "Много анализатори се плъзнаха по плоскостта, че Борисов взе на ръчно управление ГЕРБ. Но той хвърляше пачки с пари и междувременно хвърли най-много пари в Ямбол, а точно там изгуби", заяви Христов. Според него начинът, по който бил низвергнат Цветан Цветанов в ГЕРБ бил "омерзителен".

"Огорчен съм от изборния резултат. Удовлетворението от това, че съм избран не може да засенчи огорчението от общия резултат, който е победа на апатията над здравия разум, на автокрацията над демокрацията." Това каза евродепутатът от "БСП за България" Иво Христов по БТВ. Той коментира, че от гледна точка на политолога- това е победа на ГЕРБ над БСП и останалите партии, но от гледна точка на историята- е морално поражение на България. "Очаквах ГЕРБ да се срине напълно, тъй като няма нормално общество, което да толерира корупцията - осветлена, документирана, показана и заснета, с всичките ѝ асансьори и къщи за гости и с оправданието на нейните лица. Никое общество не би толерирало подобна партия. Оказа се, че българското общество е склонно да преглътне и това", каза още Христов. Той добави, че има съмнения в резултата от вота, но не е партия да го оспори или съд, за да го прецени. Но от наблюденията му в страната и прочита на резултатите не е убеден, че са обективни, но няма гражданска енергия, която да ги оспори.

"Партийната тема на БСП я знаем. Има вътрешни конфликти, противоречия и пренаредена листа. Имаше и хора от апарата, които не работиха за мобилизацията. Това са проблеми на БСП. Апатията на хората е предизвикана от друг- чисто битов феномен. Изборите са за 17 човека, които отиват в ЕП и ще получават високи заплати. Това дразни всички, но европеецът мисли да гласува, за да има този вот добър резултат за него", каза евродепутатът от левицата, като добави, че битовата логика надделява над политическото действие.

"Гледам този проповедник на любовта, бивш охранител, със своята фланелка - небръснат, който обяснява как е бил братовчед си преди време, а сега е бил противниците си, обграден от охранители. Той говори - кой сеел омраза. Кадрите опровергават посланието му", коментира Иво Христов думите на премиера Бойко Борисов, че БСП са излъчили омраза по време на предизборната си кампания.

Според него, когато президентът има позиция срещу корупцията, тя е срещу обществен порок, а когато ГЕРБ реагират като опарени- то е, защото са се припознали. Той добави, че Цветан Цветанов е спечелил изборите на ГЕРБ, но не върви това да се признае от Бойко Борисов и заключи, че резултатът от изборите не е демотивирал лидера на БСП Корнелия Нинова, а точно обратното.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове