Факти, новини, статии - Да извадим фактите наяве

Иво Христов: Борисов лъже лековерните, купува користолюбивите и забавлява сеирджиите

Политическият и аритметическият прочит са различни

Публикувана: 10 Юни, 2019 16:00
81 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 20876
Иво Христов: Борисов лъже лековерните, купува користолюбивите и забавлява сеирджиите
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.3 от 52 гласа.
 
Източник:
Гласове
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Министър-председателят ни управлява чрез пороците, не чрез добродетелите. Вижте как бившите му изобличители днес са неговите най-усърдни апологети. ГЕРБ превърна дори по-податливите от Фейсбук-критиците си в група беквокали на властта. Изборните победи на ГЕРБ не почиват нито на идеи, нито на доверие, а на страха на хората да не загубят работата си, на принуда и на купен вот. Разбира се, най-могъщият съюзник на Борисов е политическата апатия. Ако не се отърсим от нея, ще се сбъдне реченото от депутата Георги Марков, че „Борисов ще ни управлява, докато му омръзне“. Когато Живков бе свален, мислеща България се дивеше как тъй поляци, чехи, унгарци и прочее били протестирали през годините, та сега строели бързо демокрацията си, докато ние сме пасували. Тридесет години по-късно е същото", казва в интервю за "Гласове" Иво Христов, избран за евродепутат от листата на БСП.

- Политическите коментари на изборите за Европейски парламент отклониха вниманието от конкретните резултати. Какво показват числата?

- Политическият и аритметическият прочит са различни. БСП бележи ръст на гласовете и получава един мандат повече. Но ГЕРБ е с най-висок резултат, въпреки отлива на гласове. ГЕРБ победи. Което Борисов прие като индулгенция и днес той демонстрира същото като Цветанов преди месец: „Мен няма кой да ме накаже“.

Спретна си фототурне из страната, което бе отразено като политическо събитие, макар да е банален пиар. По света десните обещават меритокрация, сиреч успех според заслугите, а левите се борят за справедливост и равни права. Борисов е над тези рамки. Той раздава пари. Без да се обременява с принципи, по лично благоволение. Министър-председателят ни управлява чрез пороците, не чрез добродетелите. Вижте как бившите му изобличители днес са неговите най-усърдни апологети. ГЕРБ превърна дори по-податливите от Фейсбук-критиците си в група беквокали на властта. Изборните победи на ГЕРБ не почиват нито на идеи, нито на доверие, а на страха на хората да не загубят работата си, на принуда и на купен вот.

Разбира се, най-могъщият съюзник на Борисов е политическата апатия. Ако не се отърсим от нея, ще се сбъдне реченото от депутата Георги Марков, че „Борисов ще ни управлява, докато му омръзне“.

Когато Живков бе свален, мислеща България се дивеше как тъй поляци, чехи, унгарци и прочее били протестирали през годините, та сега строели бързо демокрацията си, докато ние сме пасували. Тридесет години по-късно е същото.

- Имаше ли подмяна и фалшификация на вота, както се опасявахте. Можете ли да изброите основните нарушения?

- Не съм ЦИК, нито съд, за да преценя, но моето усещане е, че имаше прекалено много манипулации, за да говорим за честни избори. Бях впечатлен от страха на хората, а той също влияе на изборния резултат, без да е пряка манипулация. В малките градове и селата е рисковано да гласуваш срещу властта. Цензурата и автоцензурата в медиите също не са изборно престъпление, но са могъщ фактор в една кампания.

- По време на кампанията с колегите си акцентирахте върху вътрешнополитическото значение на изборите. Опитахте се да ги представите като вот на доверие към правителството. Мислите ли, че това беше грешка?

- Не мисля. Това беше истинският залог. Събитията го потвърдиха. Борисов възприе вота като опрощение, корупционните скандали бяха погребани, започна атаката срещу партийната система. От една страна, опит за реванш на вътрешнопартийната опозиция в БСП, на който Борисов не е чужд. Ако превземе БСП, министър-председателят ще реши проблема си с единствената парламентарна опозиция.

Паралелно с това и предложението за намаляването на партийната субсидия на един лев за глас. То се появи с цел да засенчи унищожителния доклад на Европейската комисия относно сегашното управление. Ако предложението бъде прието, то партиите, лишени от бюджетно финансиране, ще останат на произвола на бизнеса, а той зависи от Борисов и едва ли ще се реши да прави дарения на опозиционните формации.

Затова пък ГЕРБ не зависи от тези пари, а реално финансира кампаниите си от милиардния бюджетен излишък, който Борисов раздава от свое име. Ако предложението не мине, противниците ще бъдат клеймени като сребролюбиви партократи, а за Борисов остава популистката слава на борец с партокрацията. Ходът е прозрачен. С него Борисов се упражнява в политическа алхимия: търси да осребри недоверието на хората в партиите. Партийните субсидии трябва да бъдат ограничени, но не и символични. А бюджетният излишък трябва да се разпределя от парламента, а не за политическата и икономическата облага на правителството и обръча му от фирми.

- Представянето на БСП бе интерпретирано като катастрофа. Така ли е според Вас и защо левицата изгуби тези предварително спечелени избори? Под “предварително спечелени” имам предвид “Апартаментгейт”, злоупотребата с европейски средства около къщите за гости, срутването на новооткрит булевард за 100 млн. лв. във Варна, оставките в ГЕРБ и правителството, както и всички останали скандали.

- Няма предварително спечелени избори, особено когато ги организира ГЕРБ. Когато повечето ключови хора в изборната администрация са от управляващата партия. Когато избирателните списъци не са актуализирани. Представянето на БСП е достойно, щом има ръст на гласовете и мандатите. Въпросът е има ли скандал, който може да разбуни българското общество? Ако приемем, че даден избирател не приема БСП, той имаше още много възможности да изрази протеста си, но не го направи. Малък протестен вот се групира около Десислава Иванчева и Минчо Христов.

- Трябваше ли Корнелия Нинова да подава оставка?

- Не трябваше, но е достойно за уважение, че го стори. Малцина го правят през последните години. Уличени в корупция министри се ослушват. Други чакат да им се гласуват оставките и т.н. С това поведение Нинова реабилитира понятието политическа отговорност.

- Вътрешнопартийната опозиция обвинява Нинова в липса на диалог и отваряне едновременно на много фронтове. Не е ли основателно това обвинение?

- Това е въпрос на стил. Преди БСП имаше много диалогични, дори колаборативни лидери, които я вкараха в миманса. С победата на Радев левицата се върна на сцената и това бе много прозорлив избор на Нинова, за който днес никой не съжалява. Освен Борисов. Що се отнася до многото фронтове, този в тила можеше да бъде спестен и трябва да бъде затворен. За това е необходимо усилие от двете страни.

- Има ли вероятност БСП да последва съдбата на СДС и НДСВ? Ще угасне ли левицата след тази загуба?

- Има много по-голяма опасност: да се установи еднопартийна система с декоративна опозиция. Това би станало, ако в БСП на власт дойде склонно на компромиси с ГЕРБ ръководство. БСП няма да последва съдбата на НДСВ и СДС, защото има дълбок исторически корен. Партията е много обременена, но се позиционира правилно по основните теми в последните няколко години, има управленски проект, „Визия за България“, който съдържа полезни идеи. Другите леви формации отсъстват от битката с ГЕРБ, сиреч хем претендират да са леви, хем не са опозиционни, а и не получават обществена легитимност. Не забелязват корупцията, не отстояват демокрацията, а без нея никоя лява идея няма да види реализация.

- Защо Бойко Борисов все още няма алтернатива - десет години, след като е начело на държавата, и двадесет в активната политика?

- Той е в резонанс с нашата народопсихология. Лъже лековерните, купува користолюбивите, плаши слабоволните, забавлява сеирджиите. Резултатите от управлението му са пагубни за България.

- Какви са впечатленията Ви след обиколката из България в тази кампания? Какво беше по-различното от кампанията за президент през 2016 г.?

- Обществото ни е в тиха, примирена депресия. На срещите идваха стотици хора на добрата воля. Избирателите на БСП са в огромната си част такива. Надмогваха страха, изказваха много смислени и ангажирани мнения. Признателен съм им за подкрепата. Благодарение на тези хиляди хора в изборните комисии и на няколко професионалисти тук-там в медиите демокрацията в България все още съществува, макар и на командно дишане.

- Сбъркахте ли като напуснахте президентството и се кандидатирахте за депутат в Европейския парламент?

- Не. Това бе важна битка и нямам причина да съжалявам, че участвах в нея. Пък и оставам ангажиран с успеха на президента Радев. Общуваме всекидневно.

- Какво ще се промени в Европа след тези избори? Кои са основните изводи, които могат да се направят, след като очакванията за помитане на сегашното статукво не се оправдаха?

- Не смея да пророкувам. Тъй или иначе липсва ясно, идейно лидерство в Съюза. ЕС е заложник на много сложна система за вземане на решения и това го прави тромав. Има признат корупционен и лобистки проблем. Но Съюзът е гарант за сигурността на континента. Двете световни войни избухнаха в резултат на серийни конфликти между отделните държави. Разпад на ЕС би довел до същото, затова е важно да бъде съхранен и реформиран. Колкото и трудно да изглежда това. Германският президент Щайнмайер на вечерята в София каза, че европейските държави биват два вида: малки и такива, които още не са осъзнали колко са малки на глобалната политико-икономическа карта. В този смисъл ЕС е единственият възможен за нас кораб в разлюлените води на глобалната икономика. Това е естественото ни място. Никой не ни кани другаде и никой не ни очаква другаде.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.3 от 52 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Осмоюнски Миндил
(гост)

Неутрално
1 Отговор
ами аз предлагам да ни се изреди на всички тогава да му пуснем

Коментиран от #66


Оценка:
-24 +6

Госあ
(гост)

Неутрално
2 Отговор
Е от 22'ма мисля, поне двама сме изпратили в този ЕП. Слагам и Радан Кънев,щото все пак има образование и нещо в главата си. Нищо че е десен. Дано човешкия ресурс на другите е по добър,щото иначе лошо...

Оценка:
-35 +13

Жоро
(гост)

Неутрално
3 Отговор
А ВИЕ СТЕ ВЕЧНО ГУБЕЩИТЕ???????????????И ДА СИ ГО ПРИЗНАЕШ СЕ ИСКА ДУПЕ????ДРУГАРЮ ХРИСТОВ????

Коментиран от #46


Оценка:
-56 +74

нещастник
(гост)

Неутрално
4 Отговор
Злобно , нагло ,лъжливо и безпомощно плюене - ясно ,(ни е) че друго "социалистите" не умеят да правят !

Коментиран от #6, #40, #59


Оценка:
-62 +82

Будалата
(гост)

Неутрално
5 Отговор
Политически анализ:Хубав лош Бойко говори по просто му. Да не забравяме че научи много от бай Тошо. БСП на червените електората измира година след година. Млади не им връзват на глупостите. Атака чеп за зеле не стават. ВМРО и там на Симеонов и Марешки и те на никъде. ДПС както се оказва разпределят баницата. Така както Боко речи и магаре да сложи овцете пак ще го изберат. Та от цялата политическа пасмина хвани единия та удари другия. Само за крадене мислят. Да са ви честити новите стари.

Коментиран от #22


Оценка:
-18 +63

Госあ
(гост)

Неутрално
6 Отговор

До коментар #4 от "нещастник":


Казва електората на лумпените от герб 🤮

Оценка:
-40 +29

Кико
(гост)

Неутрално
7 Отговор
Иво, като помисли човек:взеха те за съветник!!! Просто си един парашутист качен на самолета БСП, но без парашут! Спасява и сеееее..!

Оценка:
-42 +67

8
Този коментар е премахнат от модератор
Тома
(гост)

Неутрално
9 Отговор
Харесах много тази статия!?Харесвам умните хора, дори ако са от БСП!?Успех!?

Коментиран от #15, #28, #65


Оценка:
-70 +60

Дани
(гост)

Неутрално
10 Отговор
Христов'сега ти ли стана плювалника на бсп'йончевата вече се уредис еврозаплата а ти продължа
Ваш да
Се
Пениш'учи се от йончевото

Оценка:
-33 +57

Гошко
(гост)

Неутрално
11 Отговор
Ивчо кажи колко шева имаш на д-то след поредните избори.

Оценка:
-27 +43

Възмутен
(гост)

Неутрално
12 Отговор
Христов има време....и ти ще познаеш истината и тя ще те направи свободен
.

Оценка:
-15 +35

296
(гост)

Неутрално
13 Отговор
Като ми пееш Пенке ле,кой ли ми те слуша.

Оценка:
-4 +30

14
Този коментар е премахнат от модератор
Tozi
(гост)

Неутрално
15 Отговор

До коментар #9 от "Тома":


Tozi bokluk I smeshnika Radev I Korvelia zatvor.

Оценка:
-28 +35

Живо Тописов
(гост)

Неутрално
16 Отговор
Иво,когато отмине празника къната се маже на дупето!Действай пич!

Оценка:
-18 +41

Капитана
(гост)

Неутрално
17 Отговор
ИВО ХРИСТОВ - УМЕН И ВЕЖЛИВ ТОЙ Е НАШИЯТ ШЕРИФ !СПОКОЕН ИНТЕЛЕГЕНТЕН КАДЪРЕН ЧОВЕК -КАК ЩЕ ГО СРАВНЯВАШ С БАНКЯ СКАТА СВИНЯ ВИНЕТУ ! МИСЛИ БЪЛГАРИНО МИСЛИ ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТОЗИ ТАПИР ЗА ПРЕМИЕР НА МИЛАТА НИ ТАТКОВИНА -СРАМ ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ !

Коментиран от #21, #75


Оценка:
-64 +40

Дядото
(гост)

Неутрално
18 Отговор
Всички сте некадърни крадци и връзкари, чакаме ви 30 години и не се накрадохте СХЕМАДЖИИ И БЕЗХАБЕРНИЦИ - ВСЕ ГОВОРИТЕ ЗА БЪДЕЩЕТО НО САМО ВИЕ ЗАБОГАТЯХТЕ ЗА ЕДНА ГОДИНА!!! Да се благодарите че народа е СТРАХЛИВ И ОТЧАЯН, ЧЕ ИНАЧЕ С КАМЪНИ ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА ВИ ИЗТРЕБИМ!!!!

Оценка:
-4 +43

19
Този коментар е премахнат от модератор
ХА ХА ХА
(гост)

Неутрално
20 Отговор
ТИ МАЙ ПРЕПИСА ПОХВАТА НА КУРНЕЛИЯ И МИЛИОНЧЕВА , А МУШМУРОК ?!

Коментиран от #47


Оценка:
-19 +50

А БЕ
(гост)

Неутрално
21 Отговор

До коментар #17 от "Капитана":


Бивали да сте толкова неграмотен , то е ясно че сте електорат на БСП , но малко поне правописа оправете !

Оценка:
-15 +37

22
Този коментар е премахнат от модератор
Гошко
(гост)

Неутрално
23 Отговор

До коментар #22 от "факт":


Точно така тук е права тази подлога.
И мен най ме е страх от това да се върнат другарите.

Оценка:
-10 +30

Гоше
(гост)

Неутрално
24 Отговор
Те другарите никога не са си тръгвали, се са във властта БКП БСП а сега БКП гроб. Едни и същи маскари само сменят маските. Затова и нищо не се променя в БГ. Така, че нема да се плашиш на дъното сме и копаем усилено надолу.

Коментиран от #27


Оценка:
-24 +17

Редови член
(гост)

Неутрално
25 Отговор
Боже.боже.боже.Тоя ли ще ни представя в европа. Срам за бсп.Това не е истина. Да вземат да го махнат веднага. Иначе не гласувам за бсп

Оценка:
-13 +35

Капитана
(гост)

Неутрално
26 Отговор
До АБЕ #21 ТИ КАТО СИ ТОЛКОВА ОТВОРЕН ОТВОРИ СИ ПО ЯКО ЗАДНИТЕ ЧАСТИ ТА ТОЯ ТАПИР И ВСИЧКИ ЦИГАНИ КОЙТО ТОЙ ПОД КУПИ ДА ТИ ГО НАФУКАТ ТА ДА ТИ ДОЙДЕ АКЪЛА !

Коментиран от #29


Оценка:
-20 +4

Гошко
(гост)

Неутрално
27 Отговор

До коментар #24 от "Гоше":


Не слагай всички под общ знаменател.
Щом ти се копае дъното копай си го, аз имам по-добри и доходоносни занимания, както и повечето нормални хора.

Коментиран от #53


Оценка:
-4 +12

факт
(гост)

Неутрално
28 Отговор

До коментар #9 от "Тома":


А бе Христов вие с Йончева сте си плюли в устите дрънкане едно и сьщо ,Дори и да си скьсате червените задница от глупости пак ще гласуваме за ГЕРБ

Коментиран от #44


Оценка:
-11 +38

Реалист
(гост)

Неутрално
29 Отговор

До коментар #26 от "Капитана":


Шшшшш пенсионер, оправи си правописа бе... Виждал си капитан на снимка. Същото малоумно шуменско тролче си и ще си останеш.

Оценка:
-7 +11

Johni
(гост)

Неутрално
30 Отговор
Иво Христов- кой беше този?

Коментиран от #35


Оценка:
-10 +33

месара
(гост)

Неутрално
31 Отговор
другарю иво, даже няма да ти чета словоизлиянията! вие от шумкарската партия бсп, сте нещо което не трябва да стъпва в парламента, камо ли да ръководите държавата България! за вас трябва народен съд, ама истински!

Оценка:
-11 +37

Туземица
(гост)

Неутрално
32 Отговор
Като чета коментарети за тази изродена паплач белене и скревена

Оценка:
-3 +11

33
Този коментар е премахнат от модератор
Исус
(гост)

Неутрално
34 Отговор
Егати червения комунист той и президента е такъв май е президент само на комунистите

Оценка:
-10 +34

Комунистическо мекере
(гост)

Неутрално
35 Отговор

До коментар #30 от "Johni":


Комунистическо мекере. Кой.

Оценка:
-7 +25

Не може
(гост)

Неутрално
36 Отговор
да има толкова заблуден човек като Иво Христов, наистина не вярвам!

Оценка:
-7 +24

АХА ХА
(гост)

Неутрално
37 Отговор
Иво Христов с баща ДС, пишещ словоизлиянията на Радев ще ми казва кой крив и кой прав. Марш от тук примитивен сталинист.

Оценка:
-10 +34

Гошко
(гост)

Неутрално
38 Отговор
Едно нещо знам, щом комунист плюе срещу нещо или някой, то значи това или този е нещо добро за нормалния човек.

Оценка:
-8 +26

bak
(гост)

Неутрално
39 Отговор
Абе вие каво искате да каже едно червено комунистическо мекере, дете или внук на активни борци, баща му ченге по посолствата в Европа, тоя некадърник лансиран от възраст при която е имал жълто по човката, сега професор и той не знае по какво с една дума червен боклук.

Оценка:
-8 +34

.Д.Кънев
(гост)

Неутрално
40 Отговор

До коментар #4 от "нещастник":


Комунистът Бойко Борисов казва който пие домашна ракия и яде сланина да си плаща лечението. Съгласен съм с него.Но нека покаже само един начина от домашна ракия.Е аз поне не знам. А примери за пуснали от промишлен алкохол-концентрат колкото щеш.Не говорете че призводството по гаражи е домашна ракия.А колко струва кило сланина а ми почва от 7лв. и стига на 13лв.А свинско месо на промоция има от 4.80лв.и т.н.Е защо да купувам сланина като има месо на паловин цена.Обиколят супермаркетите и ще се уверите. А сланината има само един недостатък и той се проявата само когато злоупотреби с нея т.е.ако преядеш.А Бойко само се хвали с завод до завод.Е аз не видях къде са тези завод дозавода.Е може би в мечтите му има.Е има и такива които се връзват на лъжите му. Е питам го той защо има само една дъщеря а съветва другиго колко деца да имат.

Коментиран от #41


Оценка:
-16 +14

Гошко
(гост)

Неутрално
41 Отговор

До коментар #40 от ".Д.Кънев":


Ко ко каза

Оценка:
-0 +5

Гражданин
(гост)

Неутрално
42 Отговор
Който и да дойде, все тая вече ни е. От 30 години се краде. Предпочитам да слушам госпожа Анастасия Мозер...
ПопулистЍ..

Оценка:
-7 +2

Batushka
(гост)

Неутрално
43 Отговор
Коментарите на деградиралата сган само показва колко е прав човека...... срам ме е от това племе....

Коментиран от #72


Оценка:
-13 +7

Запознат
(гост)

Неутрално
44 Отговор

До коментар #28 от "факт":


На кукуво лято ! Г....зец !Какво хубаво се случи в последните години,а ?!...мизерия,разруха и упадък !Яж асфалта бе,п....яр !

Оценка:
-15 +5

45
Този коментар е премахнат от модератор
46
Този коментар е премахнат от модератор
47
Този коментар е премахнат от модератор
Бай Яни
(гост)

Неутрално
48 Отговор
Само като прочетох първите 5 реда ми стана ясно, лъже повече от циганин този,, другар,, червен.. Те не крали, затова обраха на хората пенсиите и спестяванията през годините на тяхното управление. Създадоха мутрите и от всяко ченге направиха,, бизнесмен,, майната им боклуци мръсни. И аз не харесвам Б. Б. 🤔 И тяхното управление. Дори изобщо не гласувам защото не ме е страх да,, не си загубя работата,, аве еи малоумник кои считав,, ШЕФ,, ще си гони работниците бре идиот. А да верно ваз ва я страх да не останете извън парламента.

Оценка:
-1 +16

Болен
(гост)

Неутрално
49 Отговор
Човек, с маниакален синдром, за величие по наследство ! Тоз, по-голям нарцис , от Борисов бе! Ако вземе властта, направо ще разплаче, дете в майка! Абе, кога стана циганин, кога му почерне задника! ТакивА богове, далеч от реална власт! Възпитан, е че народът е нищо!

Оценка:
-2 +14

Израстнал
(гост)

Неутрално
50 Отговор
По легациите, а от малкият Янко съм чул, големият е Т.Ж., че в легация се лежи.

Оценка:
-1 +7

ДО ЛУМПЕН ТЪП
(гост)

Неутрално
51 Отговор
ПРЕМЕСТИХ ГО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!°°°°°°°°°

Оценка:
-0 +0

ник3900евро
(гост)

Неутрално
52 Отговор
Комунистите са по долна зган от Боко макар че всички са продукт на задкулисието и ДС .Незнам как изтърваха Радан в ЕП да им мъти водата.

Оценка:
-3 +6

Гоше
(гост)

Неутрално
53 Отговор

До коментар #27 от "Гошко":


Това е че не ми се копае но като гледам минусите в предния ми коментар на някои много им се копае Сигурно не са излизали извън пределите на страната и само величаят цар Тиква с просто му поведение. СРАМ за станата ни с такива управляващи и такава рая. А за дъното , от 3 години се махнах от БГ щото не търпя да ме управляват по прости от мен. Сега не копая дъното а подпомагам разцвета н страната както 2 млн българи ЗАД ГРАНИЦА за да може цар Тиква да ви метка прах в очите колко икономика имаме и какво е открил. Медиите в БГ ви манипулират но истината е една ЦЯЛА ЕВРОПА НИ СЕ СМЕЕЕ КАТО ДЪРЖАВА И НАЙ ВЕЧЕ КАТО КЛОУНИ УПРАВЛЯВАЩИ.....

Оценка:
-9 +6

Професионалист
(гост)

Неутрално
54 Отговор
Това,че Иво Христов казва самата истина е напълно вярно,но заблудените,простите и необразованите българи пишат минуси, защото са жестоко манипулирани от тези,които за 10г.ни докараха до просешка тояга.

Коментиран от #57


Оценка:
-12 +10

пипи дългото чорапче
(гост)

Неутрално
55 Отговор
Има си акъл човека.Защо не при знаете. Независимо от коя партия си интелигентност та не е порок.Порок е че плюене противник и се държите неспортменски.Ама гербаджия и честност и интелигентност са несъвместими.То не бяха патици,обгазявания и ранени деца,апартаменти и калинки

Оценка:
-11 +6

Потоп
(гост)

Неутрално
56 Отговор
Никога повече комунисти никъде...
97-ма година майка ми се спестяват в една гарсионера си купя пералня дядо ми баба ми и със спестяванията 30 години и си купиха резачка за дърва Щил заради комунистите 98-ма година балона от имоти които Станишев надуваше повреме на еврото управление забатачи България в кризата защото всички семейства се бяха на бълбукали с имоти за 1500 евро след това 2013 2014 година фалита на КТБ повлече десетки хиляди предприемачи пак заради комунистите никога повече комунисти никъде

Оценка:
-3 +15

Точно така
(гост)

Неутрално
57 Отговор

До коментар #54 от "Професионалист":


Това се опитвам да обясня на Гошето у на всички. Особенно тези които не са излизали на вън извън страната , те си мислят че все още има криза която ни втълпяваха преди години. Много ни манипулират в БГ до толкова че един идиот промива мозъците им с разни платени телевизи. Същия този идиот му се смее Цяла Европа и не само но и селия свят който е чувал за БГ, Та с такива смешници БГ е на никъде....

Оценка:
-2 +6

Комуно-русоиди
(гост)

Неутрално
58 Отговор
Когато северноазиатското кочина окончателно фалира, ще настъпи краят за нашите русофилоидно-комуноидни хуманоиди.

Оценка:
-2 +9

59
Този коментар е премахнат от модератор
БСП
(гост)

Неутрално
60 Отговор
По добре Иво да си стоеше при Шапката Мунчо,ще ще да му комфортно..?

Оценка:
-2 +5

БСП
(гост)

Неутрално
61 Отговор
По добре Иво да си стоеше при Шапката Мунчо,ще ще да му комфортно..?

Оценка:
-2 +7

Народопсихолог
(гост)

Неутрално
62 Отговор
"Лъже лековерните, купува користолюбивите, плаши слабоволните, забавлява сеирджиите." Жонглира с МАТРЯЛА... перфектно

Оценка:
-3 +6

Хасан
(гост)

Неутрално
63 Отговор
Толкова добро описание на Б.Б за лековерните, кристолибивите .....никой не е правил! Браво, поздрави!

Оценка:
-7 +4

Той ... !
(гост)

Неутрално
64 Отговор
Не ни разрешаваха "умните" комунисти да ходим на църква - намалено поведение, изключване от училище и пр. наказания . Днес тия ХАМЕЛИОНИ се правят на по - големи католици от папата . На всеки християнски празник ТАЯ ИЗМЕТ е на първа линия - със същото дебелоочие грухтят и в парламента ...
Тия уроди сигурно палят свещи, за да им прости Господ . А народа пали свещи с молитва час по - скоро Бог да прибере тия изверги ... !!!
Де да можеха да го разберат - горкичките ! Е, ... как тогава Иво Христов да продума някаква истина ?!!

Оценка:
-1 +10

Ново
(гост)

Неутрално
65 Отговор

До коментар #9 от "Тома":


При изборите на президент това нямаше страх тогава бяха честно а като загубите манипулирани нечестни купени истината е неставате за нищо е то и президента се Осети и един по един се освобождава отнекъдърните

Оценка:
-1 +2

Наблюдател
(гост)

Неутрално
66 Отговор

До коментар #1 от "Осмоюнски Миндил":


Ако всички пишещи простотии - статии или мнения си закачат по един водомердали ще отчетат колко ГОЛА ВОДА СА???? БСП за равенство и справедливост ха- ха- пълни глупости що се не огледат един друг кой с какво се е сдобил през годините????? Сигурно по "честен начин" - с пот и труд??? За какво лъжат възрастния си електорат и обещаватисоки пенсии от къде ще ги вземат парите- от хазната , ще я изпразнят както винаги а следващото правителство да му мисли.....Като сепочне от Нинова и Йончева проверката за каква справедливост говорят и още и още.....

Оценка:
-1 +7

67
Този коментар е премахнат от модератор
анализатор
(гост)

Неутрално
68 Отговор
Напълно споделям всичко, което Иво Христов е казал в интервюто. Той е един умен и почтен човек. Жалко, че в управлението няма такива хора. Но е напълно разбираемо, че умни и почтени хора няма как да са свързани с партия като ГЕРБ и с хора като Борисов и Цветанов.

Коментиран от #76


Оценка:
-7 +2

вуйчо Ваньо
(гост)

Неутрално
69 Отговор
Иво не си глупав, но правиш глупави работи, като искаш да си алтернатива на ГЕРБ защо си се писал към БСП, направи си нова партия тогава хората могат да те оценят и подкрепят. Комунистите толкова много са компрометирирани в тази държава, че близките 50 г. никой няма да ги избере.

Оценка:
-1 +4

Анелия Петкова
(гост)

Неутрално
70 Отговор
Детенце на ченгенце . Даже не ченгенце , а пишман разведчик пратен за политически съветник в посолството в Белгия . а чадото Ивчо учи при империалистите , Що така бе другари - борци за социална справедливост. Е напусна фатмака заради пустите пари , а и от време на време се разминавахте. Друго си е в еврпарламента , повече свобода ,повече мангизи . Свикнал си със твърдата валута .Едно време комунягите много обичахте думата долари ,за тях се продавахте , друго си е така да си купим нещо от корекомчето или кат ни пратят в командировка по 2ро направление . Представям си как малкия сополивко се е хвалил на своите другарчета ,кво си е купил , пардон татко му ушенцето в Посолството. Бойко го ненавиждаш щот не е от вашта черга , подигравате му се ,че е мазал филии с мас и е обикалял за помия почивните. станции за да израхнват животни и да свързват двата края. Както Георги Марков написа : тези хора мразеха труда в дън душите си . Партийни-запъртъци и най-вече национални-предатели няма нищо българско във вас. Само съветски партенки в душите ви и долари в джобовете ви.

Оценка:
-0 +8

М Николов
(гост)

Неутрално
71 Отговор
Докога бе Иво ще лъжете горките пърдухели . Ай тези дет им отнеха Народните пенсии ги разбирам , ама останалите дет ви строиха некадърната икономическа система не мога. Гласували за Герб щото имали страх , ами имат страх хората .само кат си помислят ,че червените кхмери могат да дойдат на власт и тръпки ги побиват. Не че сега тези мародери не управляват България чрез икономическите и ченгеджийските си лостове.

Оценка:
-0 +7

Да да
(гост)

Неутрално
72 Отговор

До коментар #43 от "Batushka":


Към Русия бегом марш. Там няма да те е срам че си первен макак путинолизец.

Оценка:
-0 +8

Toko
(гост)

Неутрално
73 Отговор
Боже ... Явор Дачков ! Тази гнойна пъпка се показа от канала. Точно този ли ? Изглежда го е закъсал много , след като е започнал да пуска евтини пропагандни статийки в електронният вариант на вестник Дума ! Извинете за грешката , имах в предвид ЕЛКТОРАЛНИЯТ ВАРИАНТ на ВЕСТНИК ДУМА. И на тоя ли Корнелия успя да му върже червена връзка на врато . Да беще поискал 5 лева да ти дам бе гольо. Какво пишеш евтини статии във евтини платформи .

Оценка:
-0 +6

Иво
(гост)

Неутрално
74 Отговор
а ТИ кого забавляваш бе, прошляк сдухан ?

Оценка:
-0 +3

Иво
(гост)

Неутрално
75 Отговор

До коментар #17 от "Капитана":


Кап`танчо , кат не ти `аресва у България - самолетчето и - кеф ти Сев. Корея, кеф ти Русия .... където си избереш, миризлив прошляк !

Оценка:
-0 +6

Чичо Пешо
(гост)

Неутрално
76 Отговор

До коментар #68 от "анализатор":


Страдам от хемороиди, мога ли да ти ги пратя за "анализ". Благодаря ти за вниманието, знам че ще ми помогнеш!!! Най великия анализатор"

Оценка:
-0 +3

Е,няма.
(гост)

Неутрално
77 Отговор
Наистина няма по нагли от комунисти.Този Иво ли е,какъв е,но с тъ...пи...те съвети на Буратино ,не постигна успех.Сега сам си бръщолеви глупости,А, Буратино си говорикаво му падне в Русия.Удари го на партитури,опери,флейти,цигулки.Е,голям майтап са тези комунисти,мазохисти.

Оценка:
-0 +7

Полу - защитник
(гост)

Неутрално
78 Отговор
Иво Христов, или така нареченият - Иво брюкселската пачка, се опитва да ни будалка със статии втора употреба. Борисов лъжел - но поне знае как да го прави, а пачката и това неможе.

Оценка:
-0 +5

Бай Митьо
(гост)

Неутрално
79 Отговор
ДРУГАРЮ Христов и всички червени, чудно ми е ако не ви беше страх за куфарчетата, които прибрах те "откраднахте" какъв цвят щяхте да имате днес, но вие умело борави те с търпението на българите, Докога ли???????

Оценка:
-0 +3

Другия с коня
(гост)

Неутрално
80 Отговор
Преди теб сме чели ”Бит и душевност на Българския Народ” ,Иво....Преразказваш нещо,което Друг е написал ....Каква Идеология очакваш в епохата на Капитализма .....Хората искат Хляб и Забавления....Печелим пари и се забавляваме....И мези блажно с водката...

Оценка:
-0 +3

Мао Цзъ Дун
(гост)

Неутрално
81 Отговор
Яворчо ти в час ли си. Злоупотреби с къщите за гости . Ами те 3 къщи се оказаха на родата на другарката Йончева . А колкото до гейтовете питай за офшоргейт пак със същия герой- другарката Йончева.

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов с тревожно предупреждение за ЕС
Неслучайно двете световни войни почват от Балканите"

Още бисери