Last news in Fakti

3 Юни, 2019 09:32 3 069 38

Иво Христов: Аз очаквах ГЕРБ да се сринат напълно

  • иво христов-
  • бсп-
  • герб

Изборният резултат е победа на апатията над демокрацията

Иво Христов: Аз очаквах ГЕРБ да се сринат напълно - 1

''Аз очаквах ГЕРБ да се срине напълно на тези избори, тъй като няма нормално общество, което да толерира корупция, която е доказана, заснета, с всички асансьори и тераси.'' Това заяви в студиото на „Тази сутрин'' по Би Ти Ви избраният за евродепутат от БСП Иво Христов. Той подчерта, че има известни съмнения в изборния резултат и че това не са били честни избори.

Той заяви, че тези избори са били спечелени от Цветан Цветанов. "Много анализатори се плъзнаха по плоскостта, че Борисов взе на ръчно управление ГЕРБ. Но той хвърляше пачки с пари и междувременно хвърли най-много пари в Ямбол, а точно там изгуби", заяви Христов. Според него начинът, по който бил низвергнат Цветан Цветанов в ГЕРБ бил "омерзителен".

"Огорчен съм от изборния резултат. Удовлетворението от това, че съм избран не може да засенчи огорчението от общия резултат, който е победа на апатията над здравия разум, на автокрацията над демокрацията." Това каза евродепутатът от "БСП за България" Иво Христов по БТВ. Той коментира, че от гледна точка на политолога- това е победа на ГЕРБ над БСП и останалите партии, но от гледна точка на историята- е морално поражение на България. "Очаквах ГЕРБ да се срине напълно, тъй като няма нормално общество, което да толерира корупцията - осветлена, документирана, показана и заснета, с всичките ѝ асансьори и къщи за гости и с оправданието на нейните лица. Никое общество не би толерирало подобна партия. Оказа се, че българското общество е склонно да преглътне и това", каза още Христов. Той добави, че има съмнения в резултата от вота, но не е партия да го оспори или съд, за да го прецени. Но от наблюденията му в страната и прочита на резултатите не е убеден, че са обективни, но няма гражданска енергия, която да ги оспори.

"Партийната тема на БСП я знаем. Има вътрешни конфликти, противоречия и пренаредена листа. Имаше и хора от апарата, които не работиха за мобилизацията. Това са проблеми на БСП. Апатията на хората е предизвикана от друг- чисто битов феномен. Изборите са за 17 човека, които отиват в ЕП и ще получават високи заплати. Това дразни всички, но европеецът мисли да гласува, за да има този вот добър резултат за него", каза евродепутатът от левицата, като добави, че битовата логика надделява над политическото действие.

"Гледам този проповедник на любовта, бивш охранител, със своята фланелка - небръснат, който обяснява как е бил братовчед си преди време, а сега е бил противниците си, обграден от охранители. Той говори - кой сеел омраза. Кадрите опровергават посланието му", коментира Иво Христов думите на премиера Бойко Борисов, че БСП са излъчили омраза по време на предизборната си кампания.

Според него, когато президентът има позиция срещу корупцията, тя е срещу обществен порок, а когато ГЕРБ реагират като опарени- то е, защото са се припознали. Той добави, че Цветан Цветанов е спечелил изборите на ГЕРБ, но не върви това да се признае от Бойко Борисов и заключи, че резултатът от изборите не е демотивирал лидера на БСП Корнелия Нинова, а точно обратното.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    39 13 Отговор
    Пък ти колко си долен....

    Коментиран от #10

  • 2 Лопатата

    44 9 Отговор
    Така като почнат да се изказват некви професориииии, брадясали и се побърквам. Абе, вземете се приведете в некъв нормален вид.
    Това е малко като: Какво е искал да каже лирическия герой. И почват разсъждения на некви хора, дето си мислят, какво е искал да каже някой си, преди 150 години в стихотворение.
    И тоя сега. Това мислел, онова мислел, така било, онака било.
    Гупости!
  • 3 Колев

    27 8 Отговор
    Въпросът е какво ще предпочетат хората - бивша мутра или настоящо леке!
  • 4 кеф

    14 27 Отговор
    И аз очаквах,ама проститутките обичат тиквата

    Коментиран от #37

  • 5 гост

    39 11 Отговор
    Долна русофилска подлога на копанка от Мацква !
  • 6 рътимид

    40 9 Отговор
    На тоя "хубавец",паспорта му е руски както и на Елена Йончева и още други.Та тия ще защитават България и Европейските цености от Русия.Българите не са прости както иска да ги изкара тоя брадясал "хубавец"!

    Коментиран от #18, #19

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 отвратен

    23 5 Отговор
    Много противен, а и мрази, значи е злодей. Толкова!
  • 9 КазаНова

    30 6 Отговор
    Няма нормално общество, което толерира червените боклуци. Изчезвай гнидо.
  • 10 Ивайло

    3 17 Отговор

    До коментар #1 от "Грую":

    Ти какво, да не би да го познаваш, че да му даваш такива характеристики. И всъщност кое от неговите твърдения оспорваш, дай малко по същество, не просто дъра-бъра.
  • 11 onq s konq

    26 2 Отговор
    Прочетох ВНИМАТЕЛНО статията и останах СМАЯН от "съжденията" на "Президентския професор" - вече с гарантиран Евромандат и по тази причина- освободен от партийна необходимост ДА СИ МЕРИ ДУМИТЕ.И тъкмо когато след прочита на Ивохрисовите досадни и до болка познати ЧЕРВЕНИ ГЛУПОСТИ почти започнах да съжалявам за изгубеното време,...съзрях БИСЕРА НА НАГЛОСТТА,който е възможно да бъде изплют САМО ОТ УСТА на РАФИНИРАН ЧЕРВЕН ФУНКЦИОНЕР!За какво става дума ли?...Ха хааа:)- Ами за това,че вече поговорката "крадецът вика дръжте крадеца" е ДЕТРОНИРАНА от Професорската забележка относно външният вид на Борисов че бил необръснат.И така- новата сентенция е "БРАДЯСАЛИЯТ КРИТИКУВА НЕОБРЪСНАТИЯ"!:)
  • 12 Red Planet

    21 5 Отговор
    Да, до къде я докарахме, готови сме да преглътнем всичко, само вие нещастници да не сте на власт...
  • 13 Мазното гоше

    3 14 Отговор
    Електоратът вече толкова е свикнал с корупцията,че я счита за нормално.

    Коментиран от #16

  • 14 Рашка с прашка

    23 2 Отговор
    Избрахте си една проруска, антиевропейски настроена лелка за лидер, със неясно минало, без необходимия капацитет да бъде лидер. Направихте злобна и заядлива кампания, в която крадеца викаше "дръжте крадеца". Какво очаквахте?
  • 15 Забележка

    16 2 Отговор
    Когато много очакваш нещо да се случи, а то не стане, означава, че или не си "в час", или изобщо ти е погрешно мисленето.
  • 16 Към мазника

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "Мазното гоше":

    Малко или много корупция има навсякаде - важно е дали я толерираш, което хората усещат много добре и лесно не можеш да ги излъжеш.
  • 17 587

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "мост":

    Отказва се от брюкселското зеле,ама от брюкселската заплата няма да се откаже.
  • 18 Даскал

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "рътимид":

    До кой клас си учил?
  • 19 Даскал

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "рътимид":

    До кой клас си учил?
  • 20 ФАКТ

    19 0 Отговор
    Иво Христов ,А НАРОДЪТ ЧАКА да ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ,които ОКРАДОХТЕ !!!!! Вие наистина сте едни ДЕБИЛИ,които се правите на" ощипани девойки " !!! Ако не ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ, знаете ли кой ще ви съди ????
  • 21 ФАКТ

    11 0 Отговор
    Всички от БСП,а и всички политици !!!!- Не ви ли е страх от ГОСПОД ????? Човек,трябва да се позамисли,особено на по-напреднала възраст !!!!
  • 22 ФАКТ

    10 0 Отговор
    Ама,вие наистина ли НЯМАТЕ поне малко СРАМ и СТРАХ ?????????
  • 23 ФАКТ

    14 0 Отговор
    Абе,ФАКТИ ,докога ще четем долни и смешни изказвания на тези,мислещи се за ВЛАСТЕЛИНИ на държавата и народа???????
  • 24 ФАКТ

    10 0 Отговор
    Купувате си яхти, купувате си вили ,купувате си мезонети ,купувате си гласове ,скъпи вещи и коли !!!!! Само едно нещо,които сте на ВЛАСТ,НЕ можете да си купите -ДОВЕРИЕ ,ОБИЧ и ДОСТОЙНСТВО!!!!! А и най-важното-раят!!!!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Диамантената ръка

    14 0 Отговор
    Абе, Христов не разбра ли, че докато я има бсп все Борисов ще управлява. Саморазпускайте се, ако искате Борисов да не е на власт, това е положението.

    Коментиран от #29

  • 27 Исус Христов

    11 0 Отговор
    Борисов раздавал пачки - ами докарал, раздавал. Защо не раздава и той, нали достатъчно му платиха да пише предизборни стратегии. Да си даде брюкселската заплата за някое добро дело та да печели и той избори.
  • 28 filo

    12 0 Отговор
    Абе Христов, щом както казваш при тия т.нар. скандали ви бият с 7 процента разлика, си представи сам какви боклуци и отрепки сте и по-добре не говори много, ами ако имаш малко достойнство вземи се скрии някъде, ти и всичките ти партиини ортаци.
  • 29 стоян

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Диамантената ръка":

    До 26 =браво за коментара =верен отговор
  • 30 Исус Христов

    8 0 Отговор
    Един интелигентен човек, за какъвто се смята И. Христов, неможе да обвинява хората, че завиждат за европейските заплати на избранниците и затова не гласуват. Избирателите, просто не са съгласни с личнстите, които ще получават тези заплати. Очевидно, болшенството смята че и той е една от тези личности, което го кара да нервничи.
  • 31 Полу - защитник

    8 1 Отговор
    И.Х. казва, че президента имал позиция срещу корупцията . Че кой няма такава такава позиция? Въпросът е, какво мисли за корупцията сред червените олигарси, защото за другите змаем.
  • 32 Другия с коня

    10 0 Отговор
    В кръчмата в нашто село много анализирахме и стигнахме до извода,че проблема на БСП като Партия е ЕКЗИСТЕНЦИАЛЕН. Какъв е смисъла от съществуването и с други думи.Имали смисъл от Нея.Чии интереси защитава.Защо никой не я иска а те драпат със зъби,нокти,компромати,фейкове,злоба,Надменност и др. Да Управляват Народа.....ИСКАТ ....Никой не ГИ Иска от години....Но Те Искат.....Там е Проблема Екзистенциално.....Смисъла е,че Искат.
  • 33 Бай Гую

    7 0 Отговор
    Идиот!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Иво

    1 0 Отговор
    Ифчооо мамин ! А язе пък очаквах да те не гледам вече до края .... ама пак изпълзя от дупката ! И налази " публичното пространство " - каквото и да значи това !
  • 37 Ново

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "кеф":

    Краставите магарита се намират как-то и проститутките си намериха бардак на позитано всички изгонени от деси там се събират
  • 38 М Коралски

    1 0 Отговор
    Ква е тя брада . Иво да не е приел исляма от мъка по загубените избори. За къщите за гости питай Йончева , на нея и родата и 1 къща е малко и са си построили 3.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове