Отидете към основна версия

16 Юли, 2020 10:15, обновена 16 Юли, 2020 10:15 24 608 414

Бойко Борисов: Управлението е стабилно. Остава до края на мандата (ВИДЕО)

  • оставка-
  • оставки-
  • бойко борисов-
  • оставка кабинет-
  • оставка правителство

Защо Христо Иванов не пита и не разкрива как Шиши помогна на Радев да нареди служебния си кабинет, пита премиерът

Стоп кадър: Фейсбук

Управлението е стабилно. Остава до края на мандата. Имаме рекорден ръст на инвестиции и на БВП.

Това обяви премиерът Бойко Борисов. Той говори след края на днешния съвет на управляващата коалиция.

Исканите от премиера три оставки ще се обсъждат след вота на недоверие. 

Защо Христо Иванов не пита и не разкрива как Шиши помогна на Радев да нареди служебния си кабинет. Атакува моите успешни министри, попита риторично премиерът. 

Разбрахме се да мобилизираме партиите в коалицията за преодоляване на вота на недоверие, защото най-гротесктно е, че партия като БСП може да иска вот на недоверие, не видях мотиви, те са просто изсмукани от пръстите. Това каза на брифинг в Министерски съвет след Коалиционен съвет премиерът.

Бойко Борисов предупреди, че идват тежки времена и отбеляза, че не си представя България да се управлява от някои от лицата на протеста, защото те вече са имали шанса да го направят и се е видяло какви са техните възможности. Премиерът призова към консолидация на нацията и определи варианта за служебен кабинет като абсурден.

"България е правова държава и ние се движим по правилата. Министрите имат голяма подкрепа и всеки от тях е свършил много", добави премиерът Бойко Борисов.

"Вчера стана ясно по какви сценарии се развиват провокациите на протеста, а не самият протест", добави министър-председателят.

"Всички заслуги на министрите се привързват към ДПС с любезното съдействие на т .нар. "градска десница", които се управляват през Facebook. Беше ми странно - единият ден тичат на "Росенец", на следващия пред МВР, на третия ден тичат на хотел "Берлин", пият кафе и си отиват", каза още премиерът.

Той се обърна и към Христо Иванова, който му е поискал документи за "Лукойл", питайки го защо не е поискал тази информация преди години.

"Тази политика, която се прави в момента, е евтина. Затова се съгласих с партньорите да се мобилизираме. Гротесното е, че партия като БСП може да иска вот на недоверие. Като им видях мотивите, те са изсмукани от пръстите" , каза още Борисов.

Премиерът отново предупреди, че предстоят много тежки месеци заради кризата от коронавируса. Според него само у нас хората смятат, че заразата е отминала, на фона на затягането на мерките в други държави.

"Това обясних и на колегите - един е недоволен от едно, друг от друго. Но като гледам лицата на протеста, не си представям държавата да се управлява от такива хора. Тя ще катастрофира мигновено. Те са управлявали, видели сме ги какво могат. Не е по силите на партия или коалиция да се справи с кризата, която предстои", каза премиерът.

"Служебно правителство - абсурд. Тогава протестът ще се замени с наш протест. Защото на този незрял президент, Шиши му уреди кабинета. Защо нямаше тогава протести? Не чух тогава въпроси и от Христо Иванов. Върнете се назад и вижте кабинетите! Това не ви ли интересува, не е ли зависимост? Ние се скарахме за доброволните отряди. Тогава ни наредиха до ДПС, защото сме се прегърнали. Стана ясно, че трябва да си мерим приказките", добави Борисов.

Той заяви, че ще направи "ремонт на кабинета", но на първо място политиците трябва да мислят как да се справят с предстоящите кризи. Борисов разкри, че е разговарял в Георги Първанов, който също е изразил подкрепа. Министър-председателят подчерта, че правителството е получило и подкрепа както от ЕС, така и от САЩ, и от НАТО.

"Видя се мафията кого управлява и как иска да управлява държавата със СМС-и. Когато моите областни ръководители и партията ми поискат действия, аз ги привеждам в изпълнение. За това съм поискал оставките от името на ГЕРБ на тези министри, не, че са лоши, а са сочени с пръст. На вота трябва да покажем, че управляващата коалиция имат мнозинство в парламента. Тогава, ако искат и ако милеят за държавата, и опозиционните партии трябва да кажат как виждат минаването през тази икономическа и медицинска криза", призова Борисов. 

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 138 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове