Отидете към основна версия

31 691 95

Разгорещен политически дебат в студиото на "Панорама" се проведе тази вечер

  • панорама-
  • дебат-
  • иван ченчев-
  • анелия дулева-
  • мария капон-
  • ерджан ебатин-
  • милен михов

В популярното предаване на БНТ гостуваха представители на различни парламентарни и извънпарламентарни партии

Кадър: БНТ/Панорама

Тази вечер в предаването "Панорама", излъчващо се по БНТ, се проведе поредният предизборен дебат с представители на партии, които ще участват на парламентарните избори на 4 април.

На Бойко Василев гостуваха Анелия Дулева от "Атака", Мария Капон от "Изправи се! Мутри вън!", Иван Ченчев от БСП, Ерджан Ебатин от ДПС и Милен Михов от ВМРО.

"Ако партия "Атака" има мнозинство в парламента, ще отменим мерките". В това бе категорична Анелия Дулева. Тя използва статистически данни и изтъкна, че 7 милиона души са починали от глад. Освен това, атакистката изрази мнение, че в болниците не се лекуват останалите заболявания, докато всичко е концентрирано върху COVID.

"Тази ваксинация по никакъв начин няма да помогне", изтъкна Дулева и обвини колегите си, че всяват паника с използването на думи като "война".

"Това е биологично оръжие, пуснато от световния елит срещу човечеството", заяви още тя за коронавируса.

Запитана от водещия за българската икономика, представителката на "Атака" заяви следното: "Трябва да спрем да бъдем колониална държава, защото колониалните държави нямат икономика".

Относно шпионския скандал от днес, от който стана ясно, че български бивши и настоящи военни са осъществявали шпионаж в полза на Русия на нашата територия, Анелия Дулева попита защо военният министър Красимир Каракачанов не е арестуван и разпитан за шпионския скандал.

По въпроса за сложните ни отношения с Република Северна Македония и това, че за момента не разрешаваме тя да започне преговори с ЕС, Дулева каза, че Договорът за добросъседство с македонците е национално предателство.

От своя страна, депутатът от БСП Иван Ченчев с категоричност заяви, че е трябвало държавата да се придържа към съществуващия план за действия при епидемия. "Бихме се придържали към този план, той носи пряката отговорност към правителството. Там председател на щаба трябва да е ресорен вицепремиер. Имаме прекрасен план, одобрен от Световната здравна организация (СЗО), а ние създаваме щаб, който е извън правния мир, за да не се придържаме към прекрасния план, който имаме", заяви социалистът.

"Ние сме с едва 2% брой ваксинирани, ние сме най-слаби като договореност на нови ваксини и първи по смъртност", добави той по коронавирусната тема. "Имаме най-слабия премиер в Европа", заяви още Ченчев, отново в контекста на пандемията.

Той изтъкна това, че всички български граждани трябва да имат равен достъп до ваксинация.

"Държавата крещящо се нуждае от справедлива данъчна система", каза депутатът от БСП. според него това ще стане с прогресивно подоходно облагане.

По казуса със Северна Македония, Ченчев каза: "Най-важното за България е националният интерес и да чуем историческата си комисия".

"За мен ГЕРБ е фирма, клуб по интереси. Най-голямата партия в България е БСП. Всеки глас за БСП е глас за смяна на порочния модел", обобщи социалистът

"Това е една световна криза, трудно е да се намери баланс и да се намери справедлива формула, по която светът да върви напред. Може би трябва да се търси медицинско решение на проблема. Първото е ваксинирането", така представителят на ДПС Ерджан Ебатин коментира постоянната тема в ежедневието ни, а именно пандемията.

Според него правителството няма план, а 10-дневния локдаун няма да реши нищо.

В икономическия аспект на развитието на България, той бе категоричен, че от ДПС са за запазване на плоския данък.

Както останалите си колеги в студиото на "Панорама", Ебатин също коментира въпроса за Северна Македония и по-конкретно пътя ѝ към Европейския съюз. "Не може да стане за сметка на историческата истина и за сметка на правата на българите в Северна Македония. Пътят на Република Северна Македония към ЕС минава през правата на всички общности, защото Европейският съюз е съюз на ценности", каза той и уточни, че правата и свободите са сред водещите ценности в ЕС.

Представителят на ДПС заяви, че желае да види просперираща България със зелена икономика.

"Днес ние виждаме хаоса и разрухата на това управление. Това, което ние виждаме е, че хората умират". Това каза Мария Капон от "Изправи се! Мутри вън!" за ситуацията с управлението на пандемията у нас. Тя смята, че правителството тотално се е провалило с мерките си, включително и икономическите.

"Новите кебапчета са ваксините. Правят се списъци кои да бъдат ваксинирани", смята Капон.

Според нея за управляващите е много удобно точно в момента да има локдаун, като причината за това са предстоящите избори.

"Икономиката има нужда да диша. Българската икономика е в реанимация. или още оцелее, или няма да оцелее", коментира тя.

"Ние имаме министър на отбраната, който има картонче от Държавна сигурност и човек в разузнаването, който е завършил в ГРУ", така Мария Капон коментира шпионския скандал от днес.

Тя е привърженик на идеята Северна Македония да влезе в Европейския съюз, но е повече от категорична, че няма как да се приеме антибългарската политика там.

"Отстраняване на едноличната власт и възстановяване на парламентарната република. Искам да имаме уредена държава на заможни хора. Знам, че на 4 април може да изгоним мутрите", обобщи представителката на "Изправи се! Мутри вън!"

"Ние сме в положение на война и трябва да се действа като на война. Трябва да се прилагат методи, които трябва да бъдат много адаптивни и ситуативни. Конспиративните теории въобще не могат да бъде приложени", заяви Милен Михов от ВМРО относно ситуацията с пандемията.

Според него липсва адекватен и безпристрастен научен поглед върху кризата.

Михов нападна Отровното трио за това, че са призовали хората да свалят маските си в една от протестните вечери през изминалата година.

Нашето виждане за излизане от кризата и ускорено развитие е това да стане чрез умерени данъчни реформи и електронно правителство", каза Милен Михов и добави, че от ВМРО искат да облекчат малкия бизнес, като една от мерките е увеличаване на прага за ДДС.

"Сблъсъкът с македонизма беше неизбежен, България има ясна позиция. Пътят към Брюксел минава през София", каза представителят на ВМРО по темата, касаеща двустранните отношения със Северна Македония.

"Доходи, семейство, сигурност са трите приоритета на ВМРО", изтъкна Милен Михов и добави, че от ВМРО искат преизчисляване на пенсиите, създаване икономически условия за ръст, защита на семейството, което е от баща, майка, баба и дядова, а също така и силна, модерна българска армия.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 48 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове