Отидете към основна версия

6 172 227

Атлантическият съвет у нас: Защо Румен Радев мълчи за шпионите на Русия?

  • шпиони-
  • шпионаж-
  • атлантически съвет-
  • румен радев

Ако продължава да мълчи, доста хора ще започнат да се питат дали не чака указания от Москва, пишат от Атлантическия съвет на България

Липсата на адекватна и бърза реакция от президента Румен Радев по отношение на разкритата руска шпионска мрежа уронва престижа не само на президентската институция, но и на България като достоен съюзник в Алианса. Това гласи позиция на Атлантическия съвет на България във връзка с мълчанието на президентската институция по разкритията, които предизвикаха незабавен международен отзвук в политическите среди и в медиите. Припомняме, че на 18 март при акция на ДАНС и МВР в София бяха задържани шестима души по обвинение, че са предавали на Русия секретна информация, засягаща националната ни сигурност.

"Заплахата за националната сигурност на България от хибридната агресия на Руската федерация е от толкова висока степен, че изисква от държавните институции и обществото незабавни и решителни мерки за категоричното ѝ пресичане", предупреждават от Атлантическия съвет на България в своя публикация в социалната мрежа Facebook.

Атлантиците напомнят, че един от шестимата уличени в шпионаж в полза на Русия е на висок пост в Министерството на отбраната. Става дума за полк. Петър Петров, заместник-шеф на диpеĸция "Планиpане, пpогpамиpане и бюджет" в МО. Той е поставен в дирекцията от служебния министър Стефан Янев, назначен от президента Румен Радев, според информация на faktor.bg.

"Защо мълчи Радев? Срам ли го е или е гузен? Ако продължава да мълчи, доста хора ще започнат да се питат дали не чака указания от Москва. Назначението на руския шпионин на висока ръководна позиция в Министерството на отбраната е една от възможните причини за мълчанието на президента Румен Радев. Шпионският скандал е без прецедент в съвременната история на която и да е страна член на НАТО и ЕС", възмутени са от Съвета.

От организацията са категорични, че след направените разкрития, е повече от наложително в МО да се проведе "спешна, всеобхватна и задълбочена проверка за лоялност и липса на конфликт на интереси на целия списъчен състав от всички структурни звена и нива на управление".

Поставете оценка:
Оценка 2 от 60 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове