Отидете към основна версия

18 797 500

За едно гневно писмо и руската агресия - Николай Колев-Босия пред ФАКТИ

  • николай колев-босия-
  • писмо-
  • елеонора митрофанова-
  • руска агресия

Дългогодишният граждански активист Николай Колев-Босия не е спестил нищо на руската посланичка - Елеонора Митрофанова

Николай Колев-Босия, снимка: БГНЕС/АРХИВ

В последните часове публичност доби гневно писмо на дългогодишния граждански активист Николай Колев-Босия до посланика на Руската федерация в България - Елеонора Митрофанова. Колев е бил провокиран от участие на Митрофанова в bTV, в което тя, характерно за руски посланик, се държа покровителски, с чувство за превъзходство спрямо България.

От ФАКТИ се свързвахме с г-н Николай Колев, за да научим дали има някакъв отговор от г-жа Митрофанова, както и за да си поговорим за засилилата си руска агресивност напоследък.

На първо време обаче предлагаме на Вашето внимание писмото на Николай Колев-Босия до руската посланичка. Публикуваме го без редакторска намеса:

ЕЛЕОНОРА МИТРОФАНОВА

Ето какво сте казала пред българска медия:

Русия е освободила България от турско робство и хората го помнят. Това заяви пред Би Ти Ви руският посланик у нас Елеонора Митрофанова.

Държа да ви кажа, че още с пристигането си вие започнахте да ни "учите" колко трябва да сме ви признателни и дори да ви бъдем задължени завинаги заради руско-турските войни, които имат за единствена цел да имате достъп до Проливите и да изпълните имперската си мечта от 16 век да бъдете най-голямата световна империя и да решавате какво да правят другите народи по земята. Това вие наричате в тогавашната си стратегия "Русия-Трети Рим".

Вие явно имате манталитет на колхозничка, защото продължавате да ни се представяте като "освободители", а не като завоеватели, каквато е истината. Ако сте грамотна бихте прочели книгата на вашия известен дипломат и публицист Сергей Спиридонович Татищев "История российской дипломатий" издадена през 1890 г. в Санкт Петербург.

Не е лошо да знаете, че Русия е била категорично против обединението на България и когато въпреки това става факт, вие насъскахте стратегическия си "партньор"-Сърбия да нападне България в гръб, когато цялата ни войска е била на българо-турската граница. Организирате и финансирате т. нар. "Септемврийско въстание, т. нар. "Партизанско движение", а след 9-ти септември 1944 се развихрихте, когато превзехте с обявяване на война територията ни без да има срещу вас нито един изстрел.

По време на ПСВ нападнахте без никакъв повод България и бомбардирахте мирно население по северното ни Черноморие.

След влизането ви през 1944 г. в страната ни по вашата "стратегия" избихте десетки хиляди българи и за пореден път прибрахте ценностите и златото ни. По този начин се опитахте да превърнете българските граждани в крепостни селяни, каквито у вас бяха всички обикновени хора до 1861 г.

Фалшифицирахте историята ни, ограничавахте достъпа ни до истинското образование и култура, отнехте ни собствеността, унищожихте физически интелигенцията ни и се самоназначихте за "Двойни освободители"!

Такава наглост ми идва в повече.

Ако не сте учили достатъчно и не знаете истината, просто трябва да се откажете от посланичеството си и да се върнете да си доучите. Ако го правите съзнателно-тогава ви обявявам за Персонна нон грата в държавата ни.

Не се обръщам към вас с "Ваше превъзходителство", понеже вие превъзхождате нормалните хора единствено с наглост, плиткоумие и липса на морал.

Нека тези, които превъзхождате по горните показатели се обръщат към вас с "Ваше превъзходителство".

За съжаление у нас има и такива и те дефинитивно са във властта. А са във властта поради вашата и на други империи желание.

Накрая искам да ви обясня какво значи робство, понеже вие очевидно не знаете. Роб е човек, който не плаща данъци поради липса на собственост, не може да напуска господаря си защото е негова собственост и рискува живота си и не може да заема административни постове.

Ако вие знаехте този термин, не бихте заменили точния термин "османско владичество по българските земи" с вашето "робство". Защото българинът, тогава, е плащал тежки данъци, търгувал е с Европа, Азия и Африка, имал е дом, семейство земя и бизнес.

За мен вие и вашите колеги сте нежелани в република България!

9 май 2021 г.

Без грам уважение:

София

Николай Колев-Босия

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

„Още като написах писмото го пратих в посолството. Получих едно изречение, че моят акаунт е блокиран. Това може да се смята за отговор“. Каза в началото на разговора ни Николай Колев.

Според него Елеонора Митрофанова не се различава радикално от предишните посланици на Русия у нас, но на въпроса дали тя има някаква специална мисия у нас, Босия заяви: „Да, в това отношение има малка разлика, тъй като планът „Голгота“ вече е в предпоследна фаза и трябва да се окаже по-силен натиск върху българите и българските политици. Планът „Голгота“ е създаден през 1983 година от Андропов и неговите хора. Има 50-годишно време - след фалирането на социализма, през което трябва да се направи дива форма на капитализъм, която да отврати хората и те сами да поискат възстановяването на социализма. Това е идеята. И понеже някои държави като Полша и Чехия директно се отказаха от тези неща (б.р. тоест тотално са скъсали със соца), на България много се държи. Румъния също се отказа“.

В разговора се спомена и това, че руският натиск ще бъде осъществяван и чрез за прокремълските партии в България, на които няма да правим безплатна реклама.

„В международната обстановка Русия е слаба страна. Имат и вътрешни проблеми – между кагебистите и военните, между политиците и военните има някаква битка и затова Путин в Чехия, както и тук в България натопи ГРУ за тези подпалвания, взривове и така нататък“, отбеляза Николай Колев-Босия.

„Няма да успеят най-вероятно, защото те нямат финансов капацитет, за да направят нещо такова. От друга страна, доста българи заминаха на Запад и в момента, в който се върнат, те няма да са съгласни, тъй като са видели с очите си един друг начин на живот, други обществени отношения и така нататък“, заяви Босия за шансовете въпросният план „Голгота“ да успее.

На финалния въпрос - как България да реагира на руската агресивност, Николай Колев-Босия „Най-добрият начин за мен е да не се обръща внимание, да не се нажежава обстановката, защото така се активира агентурата им в България. Със спокойствие трябва да се приемат тези неща и посоката не бива да се променя“.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 170 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове