12 Май, 2021 18:37 18 750 500

За едно гневно писмо и руската агресия - Николай Колев-Босия пред ФАКТИ

  • николай колев-босия-
  • писмо-
  • елеонора митрофанова-
  • руска агресия

Дългогодишният граждански активист Николай Колев-Босия не е спестил нищо на руската посланичка - Елеонора Митрофанова

За едно гневно писмо и руската агресия - Николай Колев-Босия пред ФАКТИ - 1
Николай Колев-Босия, снимка: БГНЕС/АРХИВ

В последните часове публичност доби гневно писмо на дългогодишния граждански активист Николай Колев-Босия до посланика на Руската федерация в България - Елеонора Митрофанова. Колев е бил провокиран от участие на Митрофанова в bTV, в което тя, характерно за руски посланик, се държа покровителски, с чувство за превъзходство спрямо България.

От ФАКТИ се свързвахме с г-н Николай Колев, за да научим дали има някакъв отговор от г-жа Митрофанова, както и за да си поговорим за засилилата си руска агресивност напоследък.

На първо време обаче предлагаме на Вашето внимание писмото на Николай Колев-Босия до руската посланичка. Публикуваме го без редакторска намеса:

ЕЛЕОНОРА МИТРОФАНОВА

Ето какво сте казала пред българска медия:

Русия е освободила България от турско робство и хората го помнят. Това заяви пред Би Ти Ви руският посланик у нас Елеонора Митрофанова.

Държа да ви кажа, че още с пристигането си вие започнахте да ни "учите" колко трябва да сме ви признателни и дори да ви бъдем задължени завинаги заради руско-турските войни, които имат за единствена цел да имате достъп до Проливите и да изпълните имперската си мечта от 16 век да бъдете най-голямата световна империя и да решавате какво да правят другите народи по земята. Това вие наричате в тогавашната си стратегия "Русия-Трети Рим".

Вие явно имате манталитет на колхозничка, защото продължавате да ни се представяте като "освободители", а не като завоеватели, каквато е истината. Ако сте грамотна бихте прочели книгата на вашия известен дипломат и публицист Сергей Спиридонович Татищев "История российской дипломатий" издадена през 1890 г. в Санкт Петербург.

Не е лошо да знаете, че Русия е била категорично против обединението на България и когато въпреки това става факт, вие насъскахте стратегическия си "партньор"-Сърбия да нападне България в гръб, когато цялата ни войска е била на българо-турската граница. Организирате и финансирате т. нар. "Септемврийско въстание, т. нар. "Партизанско движение", а след 9-ти септември 1944 се развихрихте, когато превзехте с обявяване на война територията ни без да има срещу вас нито един изстрел.

По време на ПСВ нападнахте без никакъв повод България и бомбардирахте мирно население по северното ни Черноморие.

След влизането ви през 1944 г. в страната ни по вашата "стратегия" избихте десетки хиляди българи и за пореден път прибрахте ценностите и златото ни. По този начин се опитахте да превърнете българските граждани в крепостни селяни, каквито у вас бяха всички обикновени хора до 1861 г.

Фалшифицирахте историята ни, ограничавахте достъпа ни до истинското образование и култура, отнехте ни собствеността, унищожихте физически интелигенцията ни и се самоназначихте за "Двойни освободители"!

Такава наглост ми идва в повече.

Ако не сте учили достатъчно и не знаете истината, просто трябва да се откажете от посланичеството си и да се върнете да си доучите. Ако го правите съзнателно-тогава ви обявявам за Персонна нон грата в държавата ни.

Не се обръщам към вас с "Ваше превъзходителство", понеже вие превъзхождате нормалните хора единствено с наглост, плиткоумие и липса на морал.

Нека тези, които превъзхождате по горните показатели се обръщат към вас с "Ваше превъзходителство".

За съжаление у нас има и такива и те дефинитивно са във властта. А са във властта поради вашата и на други империи желание.

Накрая искам да ви обясня какво значи робство, понеже вие очевидно не знаете. Роб е човек, който не плаща данъци поради липса на собственост, не може да напуска господаря си защото е негова собственост и рискува живота си и не може да заема административни постове.

Ако вие знаехте този термин, не бихте заменили точния термин "османско владичество по българските земи" с вашето "робство". Защото българинът, тогава, е плащал тежки данъци, търгувал е с Европа, Азия и Африка, имал е дом, семейство земя и бизнес.

За мен вие и вашите колеги сте нежелани в република България!

9 май 2021 г.

Без грам уважение:

София

Николай Колев-Босия

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

„Още като написах писмото го пратих в посолството. Получих едно изречение, че моят акаунт е блокиран. Това може да се смята за отговор“. Каза в началото на разговора ни Николай Колев.

Според него Елеонора Митрофанова не се различава радикално от предишните посланици на Русия у нас, но на въпроса дали тя има някаква специална мисия у нас, Босия заяви: „Да, в това отношение има малка разлика, тъй като планът „Голгота“ вече е в предпоследна фаза и трябва да се окаже по-силен натиск върху българите и българските политици. Планът „Голгота“ е създаден през 1983 година от Андропов и неговите хора. Има 50-годишно време - след фалирането на социализма, през което трябва да се направи дива форма на капитализъм, която да отврати хората и те сами да поискат възстановяването на социализма. Това е идеята. И понеже някои държави като Полша и Чехия директно се отказаха от тези неща (б.р. тоест тотално са скъсали със соца), на България много се държи. Румъния също се отказа“.

В разговора се спомена и това, че руският натиск ще бъде осъществяван и чрез за прокремълските партии в България, на които няма да правим безплатна реклама.

„В международната обстановка Русия е слаба страна. Имат и вътрешни проблеми – между кагебистите и военните, между политиците и военните има някаква битка и затова Путин в Чехия, както и тук в България натопи ГРУ за тези подпалвания, взривове и така нататък“, отбеляза Николай Колев-Босия.

„Няма да успеят най-вероятно, защото те нямат финансов капацитет, за да направят нещо такова. От друга страна, доста българи заминаха на Запад и в момента, в който се върнат, те няма да са съгласни, тъй като са видели с очите си един друг начин на живот, други обществени отношения и така нататък“, заяви Босия за шансовете въпросният план „Голгота“ да успее.

На финалния въпрос - как България да реагира на руската агресивност, Николай Колев-Босия „Най-добрият начин за мен е да не се обръща внимание, да не се нажежава обстановката, защото така се активира агентурата им в България. Със спокойствие трябва да се приемат тези неща и посоката не бива да се променя“.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 170 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    325 218 Отговор
    Този прошляк не е казал е срам за БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #12, #312, #334

  • 2 Бесен Язовец

    367 225 Отговор
    Ненормален неугледен седесар!

    Коментиран от #232

  • 3 хъхъ

    353 122 Отговор
    Да напише едно писмо и до Мустафата.

    И да почне пак да "гладува" - има да подобрява световния си рекорд от 89 дни. Феномен.
  • 4 Майна

    350 199 Отговор
    ИСКАХ ДА КАЖА, ЧЕ ТОЗИ Е СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #186

  • 5 Обръсни се!

    297 154 Отговор
    Недей да ходиш като скитник!И седнал акъл да дава!Ако нямаш пари седни пред една църква и проси и отиди на бръснар.Що за хора сте бе. И чорапи ли нямаш че си "босия"?

    Коментиран от #220

  • 6 русенец

    287 146 Отговор
    Този търтей пак ли се появи?

    Коментиран от #442

  • 7 Моленик

    153 102 Отговор
    Георги Жеков доказа, че този е комунист.

    Коментиран от #13, #423

  • 8 Сатана

    271 116 Отговор
    Босия отдавна е дискредитиран.Циркаджия.
  • 9 Професора

    225 81 Отговор
    Грозната Бети седераска това ли намери да препише, словоблудството на един с диагноза от Градския психо диспансер?
  • 10 Виолета

    180 95 Отговор
    Някой освен журналистката знае ли кой е този???

    Коментиран от #27, #94

  • 11 Наблюдател

    243 92 Отговор
    Николай Колев Босия - Професионален американо-турски "протестър".
    Друг занаят май няма. Но на щатското посолство на Козяк такива трябват.
  • 12 бау бау

    59 130 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Ако беше я излизал тази Мантафонова по-малък прошляк ли щеше да е???!!!

    Коментиран от #254

  • 13 ха ха ха

    173 78 Отговор

    До коментар #7 от "Моленик":

    Комунист, дете на активен борец... и лъжец при това. Осъден.
  • 14 324

    155 62 Отговор
    Болните мозъци така извъртат нещата! Интересно аз не забелязах нито покровителсвено, нито пренебрежително отношение.
  • 15 комуняга

    139 57 Отговор
    Поредният ДСдент.
  • 16 Пази Боже сляпо да прогледа!

    138 50 Отговор
    И за ганьовец живот да харчиш,от Муса Кеседжия да го спасяваш! Право думаше дядо Славейков - не сме народ,не сме народ,а мърша!!
  • 17 Софиянец

    134 189 Отговор
    Митропрофанова газ пикае ;) всичко е самата истина.

    Коментиран от #26, #86, #239

  • 18 КОТарАК

    166 128 Отговор
    ВСЕКИ КОЙТО ПОСТАВЯ РУСИЯ НАД България е национален предател! когато сме имали държава те са били в колиби горите! когато сме им дали азбука и помогнали с религия СЪЩО

    Коментиран от #48, #65, #152, #268, #305

  • 19 Българин

    123 157 Отговор
    Кольооо, Кольо. Все още са много ония, дето с..рат прави като чуят руския химн. Ти добре им го казваш, има и достатъчно исторически свидетелства за това, което казваш, ама..говедото си остава говедо. И тЕ така

    Коментиран от #23, #275

  • 20 Змияров

    190 65 Отговор
    Босото момче като е голям Патреот да напише и на Мемсахиб Мустафа подобно писмо и да изрази възмущение от Американските бомбандировки над София е най—малкото което може да направи.
  • 21 Българин

    174 51 Отговор
    Коко, иди питай лейди Мустафа от американското посолство защо забранява България да си строи АЕЦ Белене като държавен проект !
  • 22 Хисторик

    160 94 Отговор
    Вонящо нищожество Русия идкала да имала достъп до Босфора и как руснаците завзеха Босфора чрез България като босфора истана на Турция. Руснаците искали влияние в България и как точно като оставиха българскире туещркофили да си домъкнат цар от Австрия? Благодарение на на саможертвата на руските войници България съществува днес вдичко друго са соросоидни брътвежи на едни отявлени русофоби майцепродавци!

    Коментиран от #258

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ганчо

    121 136 Отговор
    Браво на човека, поне не лиже има мнение и позиция, която 99,9% по тези земи ги нямат...

    Коментиран от #261

  • 25 Стара чанта

    116 139 Отговор
    Айде, руски болшевишки подлоги ! Почвайте с ругатните си, сдухани безродници ! Тъэпи селски бастуни, за хиляда- две хиляди евра сте готови и майките си да продадете, свинари вмирисани !

    Коментиран от #296

  • 26 ами

    65 96 Отговор

    До коментар #17 от "Софиянец":

    Така изглежда един русифилистик.

    Коментиран от #100, #107, #166, #171

  • 27 324

    118 33 Отговор

    До коментар #10 от "Виолета":

    Явно сте много млада! Знаем го, знаем от 90годома, ама с нищо хубава. Живее всъщност с измислени протести и "гневни" писма, подшушнати му от спонсорите
  • 28 Професора

    133 52 Отговор
    На този външния му вид е отражение на душевното му състояние!
  • 29 ДА АМА НЕ ЛЪЖЦИ

    88 99 Отговор
    КОМУНЯГИТЕ РАЗТРЕЛЯХА ХРАБРИТЕ ЦАРСКИ ОФИЦЕРИ И ВОЙНИЦИ КОИТО НИ ОСВОБОДИХА ОТ ТУРСКИЯ ТИРАНИН. ГОЛЕМИ ЛЪЖЦИ СА ТИЯ РУСНАЦИ.

    Коментиран от #35

  • 30 Кресна

    124 44 Отговор
    България е малка държава и винаги ще бъде покровителствена от някого,дали ще е Русия или Сащ е все едно.Бих се съгласил с Босия без цървули ако бяхме и можехме да сме независима държава,но за съжаление това няма как да стане като малка държава и на стратегическо положение на което се намираме от геополитически план,но въпреки това можем да имаме управници които да се облагодетелстват от двете големи държави които имат интерес от България,но за жалост нямаме такива политици.Така че босия без цървули вместо да говори глупости по скоро би могъл да нападне политиците ни които не ги интересува народа ни и са роби или на Русия или на САЩ.Но босия,отречи че под опеката на Русия поне имахме икономика,селско стопанство и образовано общество,сега под опеката на САЩ нямаме нито едно от тези неща.

    Коментиран от #66, #319

  • 31 ралф

    62 87 Отговор
    ха сега да се преброим РУБЛАДЖИИТЕ
  • 32 !!!?

    93 107 Отговор
    Браво на "Босия" ! Вън кремълските терористи и шпиони от България !!!?
  • 33 Аспарух

    96 42 Отговор
    Не бе, само про краварски партии ще има в България дето докараха българите до Черената книга на изчезващите видове! Миячите от чужбина нямат думата слугите на соросите.

    Коментиран от #34

  • 34 нали

    15 46 Отговор

    До коментар #33 от "Аспарух":

    И ви изгониха братушките от черноморието...
  • 35 БОЛШЕВИК

    69 37 Отговор

    До коментар #29 от "ДА АМА НЕ ЛЪЖЦИ":

    Що се бъркаш в чужда история която не разбираш? Погледни си вашите храбри офицери дето вкараха, Княжество България в две нац катастрофи!
  • 36 Хахаха

    89 50 Отговор
    Имам чувството че тук е ,,Палата номер 6".
    Ви сериозно ли обсъждате бълнуване тоя човек? По добре съберете пари, нахранете го, купете му лекарства. Обадете се на социалните.

    Коментиран от #99

  • 37 Реално

    93 62 Отговор
    Този бос миризливец е тотален позор за България,нищо общо с реалността!
  • 38 Деймос

    69 34 Отговор
    Хубави РУСОФОБИ :)) Босия, Е.Михайлов, Митов ...и все такива :))
  • 39 Нане

    66 39 Отговор
    тоя клошар са земи обръсни и острижи
  • 40 Хахаха

    35 49 Отговор
    Човека живее с 158 лева по болест не му се сърдете!

    Коментиран от #497

  • 41 стоян

    74 83 Отговор
    Браво за смелоста и точното описание на историята от Николай
  • 42 До Босия

    58 65 Отговор
    Уважаеми, това което си написал няма да го разбере. Тези от ГРУ са болни глави.
  • 43 !!!?

    71 94 Отговор
    Истината казва "Босия". Паметника на руския окупатор още седи. Позор !!!?
  • 44 Руски подметколизци

    68 79 Отговор
    Защо не се изнесете веднъж завинаги към Азия,ами мърсите българските земи?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 аз съм

    68 27 Отговор
    Лудият винаги си остава луд !!!

    Коментиран от #53

  • 47 HISTORY

    68 40 Отговор
    Руснаците насъскали сърбите, а запада насъска Турция, Румъния, Гърция втората, балйанска да раьпарчетосат БГ! Запада ореза Санстефанския договор на Бетлинския конгрес, а руснаците разписаха в Сан Стефано за цяла България. Руснаците платиха с репарациите от Рускотурската освободителна съединението на 6ти Септември!

    Коментиран от #52

  • 48 КОТарАК

    53 69 Отговор

    До коментар #18 от "КОТарАК":

    за прословутото ,,Освобождение''(сякаш сме се молили на някой) сме им платили 32 тона злато!!!

    Коментиран от #50, #284, #427

  • 49 Българин

    16 3 Отговор

    До коментар #45 от "Българин":

    100% лукоетренто си!
  • 50 Хахаха

    67 23 Отговор

    До коментар #48 от "КОТарАК":

    Супер позиция. Предполагам същото казваш и на родителите си: нищо не ви дължа, да не съм ви молил да ме раждате.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Но те не се правят

    39 16 Отговор

    До коментар #47 от "HISTORY":

    На освободители бе инфантил
  • 53 !!!?

    57 70 Отговор

    До коментар #46 от "аз съм":

    "Лудият" казва истината, а вие русофилите-предатели сте без мозък !!!?

    Коментиран от #64

  • 54 другарят

    71 33 Отговор
    Типичен нашенски "десен" талибан!

    Коментиран от #56

  • 55 Младите

    55 50 Отговор
    Младите са много зле. От къде тази русофилия у тях без да знаят нищо е неразбираемо. Има нещо сбъркано в поколението. Вероятно идва от слбърканата ни образователна система.

    Коментиран от #57

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Идва

    51 15 Отговор

    До коментар #55 от "Младите":

    От недоразвитите им мозъци и масовото оглупяване.

    Коментиран от #72

  • 58 Чемодан

    50 69 Отговор
    Всички русофили като толкова обичат рашата да си стягат куфарите и при путин да се лигавят.

    Коментиран от #102, #103

  • 59 Бузов

    52 66 Отговор
    Браво на Босия!Нашата история е манипулирана и преиначена.Трябва да си кажем истината с т.н. Освободители.

    Коментиран от #83

  • 60 😂😂😂😂😂

    58 26 Отговор
    Луд за, връзване луд - луд по цялата щръкнала коса!!!
  • 61 Риголето

    78 30 Отговор
    Тоя орангутан защо говори от мое име ? На такива дегенерати дето срама нямат , изобщо не трябва да им се обръща внимание. Съмнявам се даже дали изобщо е вменяем .
  • 62 ужас

    67 25 Отговор
    Мърша.
  • 63 Callahan

    65 28 Отговор
    КЪВ Е ТОЯ КЛОШАР?????

    ??????????
  • 64 Екзарх Йосиф 59

    49 15 Отговор

    До коментар #53 от "!!!?":

    Истината на чалнатия Николай Колев е това!
  • 65 синия патлажан

    67 24 Отговор

    До коментар #18 от "КОТарАК":

    Кое те кара да ни сравняваш с Русия ? Кажи причината да ни сравняваш с Русия .Когато казваш "ние имаме държава ......." е хубаво и да се сетиш и колко време от това не сме имали държава или не под наше управление . Няма лошо да сме горди с това което сме и сме били , но да се правим на важни ( а колко сме важни пред света сами си знаем ) без да разбираме че нашия интерес е да имаме добри културни и финансови взаимотношения .Виж ако бяхме цъфнали и вързали след 30 г демокрация е друга тема но за наше съжаление действителността е красноречива , последно място в ЕС , никаква икономика , всичко отида на скраб (а нали това беше и целта аааа щях да пропусна и да има банани по магазините ) .

    Коментиран от #81, #90, #465

  • 66 Българин

    40 36 Отговор

    До коментар #30 от "Кресна":

    Прав си в частта за икономиката, ама като ни продаде Горби, и лъсна каква икономика сме имали- обвързана само със СССР и сателитите и. И като рухна съветската система нашата икономика се оказа в небрано лозе и със смъкнати гащи. И ако отречеш този факт, значи хал-хабер си нямаш. И да, по онова време , на рухването работех в едни наши военни заводи и бях свидетел на колапса, след срещата в Рейкявик и Малта..така че нека бъдем обективни. Не ние разрушихме соца, а точно тези ''братушки'' ни го спуснаха като брус в торбичка и си го преживяме и досега.

    Коментиран от #75, #80, #215

  • 67 Сиромах

    63 29 Отговор
    Че си е бос бос е ама много бос умствено!Луд за вързване!Сигурно Русия е много закъсала империя на времето за да желае толкова силно България?Навярно към завоеватели ще трябва да причислим и участието в Руско-Турската война на Украинци.Финландци.Румънци и още други народи видели зверствата при Априлското въстание!Колкото си грозен физически толкова си и умствено!По-добре си затвори мръсната и запенена уста!
  • 68 Сандо

    62 24 Отговор
    Тоя отдавна е изперкал.Винаги,когато го видя,у мен се насажда чувство за нечистоплътност-и външна,и вътрешна.Но пък добре успява да осребрява дествията си.
  • 69 Територията

    40 51 Отговор
    гъмжи от руски шпиони под зоркото наблюдение на полковник Митра Вестникарката.

    Коментиран от #185

  • 70 Бесен Язовец

    56 26 Отговор
    НАИСТИНА Е БОСИЯ ОТ КЪМ АРГУМЕТИ И ФАКТИ Е ТУРБО БОС. ЯД ГО Е СЕГА, ЧЕ ВСИЧКИ СДЕСАРИ ОТ НЕГОВОТО ВРЕМЕ СЕ УРЕДИХА, А НА НЕГО МУ БИХА ШУТА И ГО ОСТАВИХА БЕЗ 1 СТОТИНКА!!!
  • 71 бай Киро

    53 20 Отговор
    Руски Паметник-Саймънс Таун(Кейп Таун).На никой к*р*е*т*е*н и на ум не му е идвало да го поругава.Напротив,и в годините в които СССР и ЮАР бяха в оптегнати отношения паметника е съхраняван и подържан.Същото важи и за паметниците,а и новоиздигнатия паметник на загиналите руски доброволци по време на англо-бурската война.Виж,във вулгаристан цивилизованите отношения липсват.Има не малко у*р*о*д*и като този на снимката.
  • 72 това е

    34 40 Отговор

    До коментар #57 от "Идва":

    От промитите им мозъци в училищата и от учебниците писани от дърти лъжливи комундери в които това което е написал бос Колю няма да го прочетеш.
  • 73 офицер

    56 29 Отговор
    Нищожно седесарско парцалче
  • 74 Руски подметколизци

    27 36 Отговор
    Трудно е да изразяваш национално достойнство.Лизането е друга работа, вашата,то истава за вас.Лииз блииииуз👅👅👅
  • 75 буля Зузуля

    41 15 Отговор

    До коментар #66 от "Българин":

    Ти защо не се изнесеш към обора ? Или колкото и да се пениш не те пускат да чистиш на кравите ?
  • 76 ох милият

    47 17 Отговор
    Ако не пише "гневни" писма, гладува. Ако не гладува и не пише писма, се чуди какво да прави. Пак изпълзя!
  • 77 мдаааа

    30 36 Отговор
    Браво , Бос !!!
  • 78 От къде се пръкнахте толкова

    26 33 Отговор
    Безродници лизачи?👅👅👅👅👅👅👅👅👅
  • 79 Русофил

    28 31 Отговор
    Търси работа-излизвач на руски подметки.
  • 80 Станислав

    53 23 Отговор

    До коментар #66 от "Българин":

    Гринго , едно време бяхме на 6 -то място по образователна система и на 28 място по икономическо състояние.
    В топ 10 при производството на компютри . Колко държави в Европа произвеждаха компютри тогава ?

    Коментиран от #127, #157

  • 81 КОТарАК

    21 35 Отговор

    До коментар #65 от "синия патлажан":

    винаги съм писал че трябва да се работи с Русия...РАБОТИ и то правилно , но да им се кланяме-никога! бачкал съм там навремето-знам ги-не са лоши като народ , даже напротив, имам руснаци приятели ! но напоследък държавната им машина ни изкарва предатели и затва ме е яд-те ни предадоха реално и да не се правят на интересни.симпатиите са си други неща

    Коментиран от #84, #216

  • 82 ruski

    49 20 Отговор
    България е демократична страна,щом на такива клошари се дава трибуна.НЕ БИЛО ТУРСКО РОБСТВО,БИЛИ СМЕ РАЗВИВАЛИ БИЗНЕС,БЪЛГАРИЯ ПРОЦЪФТЯВА...Излиза,че Левски е или идиот,или терорист.ТЮРКЪТ НЕ МОЖЕ ДА ПРОСТИ НА РУСИЯ,ЧЕ ГО Е ОСВОБОДИЛА.ОДУПЕТЕ СЕ НА ЕРДО И СЕ ОБЕДИНЕТЕ.ЕДИН НАРОД,НЕЩАСТНО ОТДЕЛЕН ОТ ГАДНИТЕ РАШКИ
  • 83 Гладния

    39 13 Отговор

    До коментар #59 от "Бузов":

    вика браво на Босия . Прибери го и го изкъпи , какво му се радваш ! Той тия лангъртии не ги разтяга за браво , ако имаш някой лев дай му ...Аз пък съм Обутия , обу ме вашата система .
  • 84 Ива

    32 9 Отговор

    До коментар #81 от "КОТарАК":

    Че ние сме си такива - изобщо не ни изкарват. Пълни подлизурковци сме и мене ме е срам от това !

    Коментиран от #97

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 дипломат

    28 10 Отговор

    До коментар #17 от "Софиянец":

    от кариерата, дъщеря на бивш генерал от КГБ, заемала длъжността председател на Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО да пика газ?! Ти чуваш ли се какво говориш!
  • 87 Да бе, да!

    22 4 Отговор
    Аман от шутаранги
  • 88 Игнор анд

    19 38 Отговор
    кари он!!!Всички руски тролове с бълтарски имена, чудно!дали па не са мелези и остатъци от българо-съветските снощения!

    Коментиран от #228

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Помнещ

    28 33 Отговор

    До коментар #65 от "синия патлажан":

    А за дереджето на което си сега, главна роля изиграха тогава точно тези ''братушки'' на които сте се навели в стойка''Г'' като селски г..ендии. Аз бях съвременник на онези години и помня много добре как Белязания ни продаде за две кожени палтенца на Раиска в Малта. Как същите твои ''братушки'' ни отнеха лицензите, неправомерно при това, на военните заводи. Как набиха непосилни мита на селскостопанските ни стоки ( попитай някой руснак за Болгарский перец или огурчики) . Спомям си твоите братушки как се направиха на луди и ''забравиха'' да си платят над 180млн $ дълг. Много неща си спомням, които ме карат да не ги долюбвам изобщо.
  • 91 100

    21 26 Отговор
    Е, попрекалил е с острия език Босия. Освобождението не може да се отрече, че е положително за
    България, въпреки имрерските кроежи на Русия.
    За другите неща е прав, Русия имя доста негативни действия към България.

    Коментиран от #104, #109

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Емил Боев

    41 18 Отговор
    Абе този либерален лъжец откъде видя у България тонове злато . Икъде се е добивало това злато преди 9 -ти септември 1944 година .Не прочетох тази лъжлива статия защото имам достойнство да не чета лъжите на един пропаднал либерален седесар .

    Коментиран от #98

  • 94 с една

    30 8 Отговор

    До коментар #10 от "Виолета":

    дума откачалка. Повече не ти трябва да знаеш, че е голям срам някой да се интересува от него!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Кочина

    23 30 Отговор
    Само в тая кочина се развяват незаконно хиляди руски знамена.
  • 97 КОТарАК

    20 21 Отговор

    До коментар #84 от "Ива":

    не не сме такива-през 1 та СВ те ни нападнаха в Добруджа , през 2 СВ изобщо не сме воювали , а накрая се хванахме с тях и с Горбачов ни биха дизпата на всички и сега ни се сърдят чре сме с НАТО , при полоение че и Путин в началото искаше членство в него/ когато не знаете история не пишете!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Страхил

    18 30 Отговор

    До коментар #36 от "Хахаха":

    руският акцент прозира и през монитора, ватник!!Айде бегай си дома!!

    Коментиран от #108

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Русофилите

    20 25 Отговор
    Са неудачниците,които чекат на изкуствено подпомагане,защото от тех не става ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ.ВИЕ НЕ СТЕ БЪЛГАРИ
  • 102 а ти

    17 3 Отговор

    До коментар #58 от "Чемодан":

    що щеш тук!
  • 103 Българин

    28 13 Отговор

    До коментар #58 от "Чемодан":

    Марш на възродителна екскурзия в Турция, бе натовец !
  • 104 Седнимин Акура

    18 6 Отговор

    До коментар #91 от "100":

    Малко история си чел, трябвало е поне до 6ти клас да учиш...

    Коментиран от #337

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Анонимен

    28 18 Отговор
    Какъв е този клошар който си позволява да пише на руския посланик!?и то глупост след глупост,веднага да се арестува и да му се отнеме българското гражданство и общо полезен труд за наказание

    Коментиран от #115

  • 107 а хааа

    14 17 Отговор

    До коментар #26 от "ами":

    Ушите са му големи за да чува какво му шепне московията, а задника да пърди лъжи.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Хистори

    9 15 Отговор

    До коментар #91 от "100":

    ми не е положително, България е насила разделена на пет, а иначе щеше да се освободи целокупно и по естествен път!!
  • 110 Русофил идиот

    14 18 Отговор
    Ама у соцо беше мноу убаво,ходехме на море.Да ти...
  • 111 Ти да видиш

    28 24 Отговор
    Другарката Митрофанова нека не забравя, че колкото и да сме гостоприемни, всичко има граници. Ако нашето гостоприемство я кара да се чувства като у дома си, нека не забравя, че все пак е на гости. Преди няколко седмици пак се чудеше къде и с кого сме. Е, в Европейски съюз сме, на територията на Европа се намираме и сме съюзник на НАТО. До 1989 година бяхме 16-та сателитна република на СССР, но от 30 години не сме и нямаме желание да бъдем. Не мразим руснаците, но руската политика не е нашата. Нямаме нужда от зависимости.
    Иначе, статията е добре написана.
  • 112 БОЛШЕВИК

    31 20 Отговор
    Такива неблагодарни изроди като тоя си мислят, че като лаят против Русия стават по-забележими и изпъкват някъде и пред някого. Ако Босия е бил роден по онова време, сигурно ще си мисли, че ще дойде да го освобождава Европа или Америка.

    Коментиран от #118

  • 113 Матей

    31 14 Отговор
    С какво нескрито задоволство ще го развяват това писмо по медиите,разни соросоядни фактори и припяващи за митичната руска агресия.Н.Колев е стар дисидент,вижда нещата декадентски,едностранчиво и превратно.А трябва широк поглед,съвременно виждане,защото по този начин са разсъждавали и са надъхвали доброволците в СС Вафен.Време ли е сега пак да се хвърля вселенската вина върху Русия,да се влиза в тон с американската клеветническа кампания,целяща да обоснове една превантивна агресия.Навремето е било същото,хитлер е нападнал СССР за да предотврати готвена уж съветска агресия към Европа.Ние можем само да се надяваме русите да ни освободят от американското колониално иго и мафиотския терор.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 снимки

    33 17 Отговор
    Погледнете тоя дърт клошар на снимката. А, сега погледнет, маладият джендъроподобен, дето е писал статията.
    Питате по какво си приличат ли?
    Приличат си по това от къде им се плаща. Плаща им се от козяк с парите на сорос.
    И двамата са позор за нашият народ!

    Коментиран от #154

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 ИВАН

    30 17 Отговор
    Разбира се, че вечно трябва да сме признателни на руския народ, не мога да разбера, защо изобщо това се коментира и каква е тая политика на отдалечаване от Русия - единствения ни могъщ приятел и голям брат

    Коментиран от #129

  • 127 Българин

    21 17 Отговор

    До коментар #80 от "Станислав":

    Знам много добре къде бяхме тогава . Сигурно и по-добре от тебе го знам. Само че за дереджето на което си, благодари точно на Горбито, на оня дето те продаде за един джеб джанки и две палтенца на Раиска(буквално). Знаеш ли, че тогава Буш е предлагал на Горби над 200млрд$ само за обединението на Германия, които Белязания е отказал в ''знак'' на добра воля.За останалите държави -членки на Източния блок даже не са и разговаряли обстойно. А Гринго наричай децата си, дето сега учат по света и стават човеци. То бива да сте коне с капаци ама чак пък да с..рете прави на руския химн. Май и ти си от онези, дето още им трещи ''Аврора'' в главите и си мечтаят за светлия комунизъм.Не ми пука нито за американци, нито за руснаци. Не искам, да ме ''оправят'' каквито и да е, ама докато има такива като тебе...

    Коментиран от #158

  • 128 русофилистик

    8 12 Отговор

    До коментар #123 от "Само питам":

    Щом като има такива като теб означава, че все още не са ни освободили.

    Коментиран от #138, #139

  • 129 Говори за себе си бе

    7 13 Отговор

    До коментар #126 от "ИВАН":

    Подметколизач
  • 130 любител

    29 14 Отговор
    само това остана един клошар да се изказва от името на българите.
  • 131 Суеко

    15 15 Отговор

    До коментар #92 от "Онанист":

    Хахаха..пусни им руския химн и да видиш как се.ат прави като го чуят.
  • 132 Anonimus

    23 8 Отговор
    Годишнина от смъртта на ВЕЛИКАНА на АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ АПОСТОЛА ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ. Нито дума за ролята на нашите революционери за освобожданието, нито капка патриотизъм и признателност към българите и русите загинали за свободата ни. Защо преди 30 години си мислехме, че този тип хора ще ни донесат нещо хубаво. Зная - защото бяхме забравили заветите на АПОСТОЛИТЕ. ОГЪН по босите и крадливите, със сабя и с кама, за духа на БЕНКОВСКИ, ВОЛОВ, подполковник ДРАНГОВ, НИКОЛА ПАРАПУНОВ.
  • 133 сороснята

    22 10 Отговор

    До коментар #125 от "Русофил идиот":

    То защото за тебе ритат в краварника. От кога чакат да ги удостоиш с присъствието си !

    Коментиран от #137

  • 134 нормален

    18 5 Отговор
    Истината трябва да се знае.Фактите нямат чуства и за това са жестоки.
    Те не трябва да се интерпретират.
  • 135 страндхата

    3 8 Отговор

    До коментар #92 от "Онанист":

    По скоро злобеят и газ пикат, май тричане им трябва!
  • 136 Антикомунист

    25 22 Отговор
    Комунистическите отрочета в България са бесни. Би трябвало да отидат в Русия само да видят руския строй, та никога повече да не мислят за нея. До тогава нямат право да я защитават по форумите.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 смрад

    7 3 Отговор

    До коментар #128 от "русофилистик":

    Важното е че ти си свободен . Само дето връзките на маратонките не можеш да си вържеш сам.
  • 139 Кой кой е

    31 16 Отговор

    До коментар #128 от "русофилистик":

    САЩ с а световни терористи. В момента какви войски има в България кравари или руски? Американски мекерета срещу заплащане има много.

    Коментиран от #145

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Пешо

    23 13 Отговор
    Босия вече може да се смени на Тъпия и Мазния
  • 143 pepy

    5 8 Отговор

    До коментар #121 от "дааа":

    Изглежда щастлива на снимката сигурно се снимала непосредствено след като те е изср**.
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Да поясня

    24 7 Отговор

    До коментар #139 от "Кой кой е":

    Кольо Босия потен вода не е пил. Дете на активни борци, комунисти.

    Коментиран от #218

  • 146 СОРОСОИДНА РАЯ В ОВУЛАЦИЯ

    18 11 Отговор
    Айде памперсите тоя Бисия отдавна го огащават с такива!
  • 147 Русофил идиот

    12 17 Отговор

    До коментар #140 от "Стражевая":

    Самовар що не караш москвича за мацква ?

    Коментиран от #150

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 6666666666

    20 24 Отговор
    Нито една грешна дума няма в писмото. Да добави и откраднатите архиви.

    Коментиран от #180

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Alarak

    16 11 Отговор

    До коментар #18 от "КОТарАК":

    А кой ни спаси от робството?
    Вие всички е...вате ли се?
  • 153 Русофил идиот

    16 16 Отговор
    Много е лошо на запад,не ходете там.Ама на таварищите децата все натам бе да го евеш.Що не ходите у подмоцковието ?Предлагам да разделим България на 2 и да се говорим след 10г .Целото русофилистици да си строят комунизъмо и да се разкарат.

    Коментиран от #177

  • 154 констатирам

    14 6 Отговор

    До коментар #124 от "снимки":

    Същия е дето написа и статията за символите в Шоуто на Рачков ! Явно добре му плащат.
  • 155 Русофил идиот

    13 18 Отговор

    До коментар #150 от "Стражевая":

    Слагай китеника на мацквича и пали.Само да не ти откраднат чистачките,че у соца са дефицит

    Коментиран от #198

  • 156 Пешо Обутия

    16 10 Отговор
    Този е толкова бос, че е по-добре да е ням.
  • 157 си объркал

    15 20 Отговор

    До коментар #80 от "Станислав":

    Искаш да кажеш по производство на компоти за савецкия союз. Лично съм ги товарил на вагон, като роб в бна, превърната в изтривалка на савецката армия.

    Коментиран от #170

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Русофил идиот

    13 23 Отговор

    До коментар #148 от "византиеца":

    По-добре с Турция,отколкото с крепостните селяци
  • 160 Хахаха

    21 15 Отговор
    Тукашните русофоби е сбирщина на безработни комплексари .
  • 161 Русофил идиот

    11 18 Отговор

    До коментар #158 от "Станислав":

    Колко долара е една рубла 0,00001?

    Коментиран от #231

  • 162 Заралия

    25 11 Отговор
    Познавам Босия от осемдесетте години , още тогава не беше добре човека . Който не вярва да се запознае с поетичното му "творчество"

    Коментиран от #164, #347

  • 163 Русофил идиот

    13 21 Отговор
    Купувам рубли да си паля печката.Чувам,че излиза изгодно.Русофилчета имате ли?
  • 164 Русофил идиот

    11 18 Отговор

    До коментар #162 от "Заралия":

    За теб само мумията на Ленин е добре

    Коментиран от #200

  • 165 Русофил

    10 12 Отговор
    Аз пък харесвам Митра. По цял ден онанирам пред портрета и.
  • 166 El boko

    23 5 Отговор

    До коментар #26 от "ами":

    Прилича малко на Цвъки- той е соросоидче хихи
  • 167 ПРИЛИЧА НА ПРОСЯК КОЙТО СПИ ПО

    27 10 Отговор
    УЛИЦИТЕ!!ЧИСТО ЛУД!!ГОВОРИ ГЛУПОСТИ И ЛЪЖИ!!РУСНАЦИТЕ НИ СА БРАТЯ 😇😇

    Коментиран от #210

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 росен

    13 23 Отговор
    Браво,Босия! Кратко,точно и ясно !
  • 170 Станеслав

    27 10 Отговор

    До коментар #157 от "си объркал":

    Независимо за къде - но произвеждахме. Най-големият достигнат връх е в края на 80-те години на XX век, когато България произвежда 40% от компютрите, използвани в страните от Източния блок (60 000 компютъра годишно). По това време в производството на електроника в страната са ангажирани над 300 000 работници и общата произвеждана продукция е на стойност 13,3 милиарда долара годишно . Благодарение на това България се нарежда на трето място в света по производство и използване на електронни устройства на глава от населението.

    Коментиран от #188, #190, #193, #429

  • 171 хахаха

    15 4 Отговор

    До коментар #26 от "ами":

    Това е паметник на задника на майка ти, от който си излезнал целия в л--на, защото едни се раздат естествено, а други от неестествения отвор, от където те е изр---ла майка ти.

    Коментиран от #179

  • 172 БПФ

    28 13 Отговор
    Митрофанова е в пъти по-коректна и културна от херо мустафа, която се намъкна дори в Парламента на откриването на новото народно събрание и като цяло се държи като губернатор в чуждата (нашата) държава, но срещу нея нито дума !!! А ти мрсен клошар, поне се изкъпи, че вониш. Цял живот "протестър" без нето минута трудов стаж !!! Ти няма да говориш от името на Българският народ !!!
  • 173 росен

    14 23 Отговор
    Браво,Босия! Кратко,точно и ясно !
  • 174 В.В.П.

    14 7 Отговор
    Излезе и Кольо Босия,,,значи има демокрация ...Президент!!! Босия.
  • 175 Гост

    17 4 Отговор

    До коментар #144 от "Русофил идиот":

    Стига си чукал майка си, че ти умират мозъкът.
  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Батиста

    13 4 Отговор

    До коментар #153 от "Русофил идиот":

    Като погледнеш да стената на перчема с Мексико какви орангутани са увиснали , представи си какви са емигрантите в краварника.

    Коментиран от #189

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Ннн

    12 16 Отговор

    До коментар #149 от "6666666666":

    Сега се вижда азиатско-руския метод за спор, като нямаш аргументи атакуваш човека, дискредитираш, заплашваш или просто физически отстраняваш.
    Нищо не промениха диваците още от времето на иван-грозни!
    А освен откраднатите архиви трябва да върнат и отмъкнатите от флотските броненосци бойни знамена, които имат наглоста да показват като военни трофеи!
  • 181 Да ама не

    22 9 Отговор
    Пак ли ти бе Здравков със соросистките си антируски теми.Ами този босия защо не ходи дас се гръмне.Това човек ли е или някакъв клошар.Последните 30 години почти нямаме нищо общо с Русия,но не спряхте да я плюете по команда, а агресорите които завладяват България и си строят военни бази са само едни-САЩ(най мразената в цял свят държава).Аз от руснаците нищо лошо не съм видял и да говориме за агресия е смешно, а целия цирк е анимация от САЩ.
  • 182 ХА ХА ХА

    23 5 Отговор
    Николай Колев - Босия , това е лицето на българските русофоби ! Хубавец !
  • 183 Босия??? По време на Соца имаше

    17 4 Отговор
    Лудници в пограничните зони, между Кльона и Гр Бразда!!! Да неги вижда никой, ХОДИХА из гората, като диви животни!!! В Кюстендилско имаше такава, такива екземпляри можеше да се видят само там!! Макар, че беше само за жени, Трагедия!! Този, трябва да запрелича първо на човек и тогава да спори!!! Имаше по Онова СДС време на много места, подобни Екземпляри!!
  • 184 сульо

    18 7 Отговор

    До коментар #151 от "Суеко":

    Направо станахте за смях със западните си ценности. Всичките сте на левия бряг на реката.

    Коментиран от #202

  • 185 Ichko 113

    3 11 Отговор

    До коментар #69 от "Територията":

    Поздравления за поста!!! Спомням си я много ясно - боса и зиме и лете, с голям наръч вестници в трамвая а на въпроса на кондуктора защо не си купува билет отговаряше:"Аз съм се борила за тази власт!"
  • 186 Ленин

    8 11 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    Искал си да кажеш нещо,но си се уплел защото си гл..мава подлога на ватниците.
  • 187 орангутан

    24 10 Отговор
    Колев ти си една ходеща торба с лайн . На такъв приличаш, а и писмото ти показва че си същия и от вътре. Що не написа и едно гневно писмо на козяк за паметника им за загиналите им пилоти, дето са бомбандирали София? Вие дето плюете по Русия сте жалки ненормални психопати.
  • 188 Ал Бунди

    10 21 Отговор

    До коментар #170 от "Станеслав":

    Абе ти слабоумен ли си или днеска ти е рожден ден, а? Произвеждахме, да. Иотговора на всички твои въпроси защо сме на товадередже се състои в това, което си написал'' за Източния блок''. И щом Горби продаде Източния блок в Малта, кво станА, А? БЕ ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ БЕ? ''Правец-82'' имал ли си . Това ако можеш да наречеш компютър, начи имаш нещо не у ред.Я кажи на какво си..тва бело ти е изпило акъла. Като не ти носи главата нема да скачаш от високо. И направи една справка от къде ги откраднахме тия компютЪри. А Тошката така и не успе да направи савод за цели проводници

    Коментиран от #274

  • 189 Русофил идиот

    5 6 Отговор

    До коментар #177 от "Батиста":

    Начело с дечицата на номенклатурата от интерком
  • 190 Ко речи

    11 17 Отговор

    До коментар #170 от "Станеслав":

    И точно в кои заводи заводи се произвеждаше тази електроника, че чак и 300 000 били заети в нея, че не си спомням??? Хайде по-кротко с глупостите...

    Коментиран от #199, #255

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Станислав

    12 7 Отговор

    До коментар #168 от "Българин":

    Ма ти можеш и да гледаш ли ? То след босия идва и слепия.

    Коментиран от #213

  • 193 Ннн

    9 17 Отговор

    До коментар #170 от "Станеслав":

    Това в някакво паралелно измерение може и да се е случило, защото в нашата реалност целия БВП на НРБ през 1988 год. според учебниците по икономика е бил 10 млрд долара и толкова е бил и външния дълг!

    Коментиран от #223

  • 194 Чебурашка

    12 22 Отговор
    На рускоподлогите им хвърлиха малко рубли и подивяха и майките си ще продадът.Предатели сигурно имат руско семе от 1944г

    Коментиран от #203

  • 195 🇧🇬🇪🇺🇺🇸

    17 26 Отговор
    НАЙ- противната държава в света е русня. Има едни, които я обичат, те са шизофили.

    Коментиран от #214, #249

  • 196 Евала

    8 20 Отговор
    Истински Родолюбец

    Коментиран от #201

  • 197 пешо

    18 6 Отговор
    помияр
  • 198 Стражевая

    20 9 Отговор

    До коментар #155 от "Русофил идиот":

    По добре нов Москвич , отколкото дърта 20 годишна барака. То за това сега си падате и по бабите , също като макарона. Дъртото е на мода.

    Коментиран от #266, #287, #292

  • 199 Остави го

    7 5 Отговор

    До коментар #190 от "Ко речи":

    Той е пил повече от водката на Митрофанца
  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Фигаро

    17 5 Отговор

    До коментар #196 от "Евала":

    Щом лудите били родолюбци , то няма какво да говорим тогава.
  • 202 Багериста

    3 6 Отговор

    До коментар #184 от "сульо":

    Еш па ти. Търсиш си компания ли на левия брег. Чакай, и за теб ще дойдат. Гл..пак
  • 203 Никодим

    13 5 Отговор

    До коментар #194 от "Чебурашка":

    Твоето семе да не е още от турското присъствие ?
  • 204 Тракторист

    8 22 Отговор
    МАААЛИИИЙЙЙ..КВО ГИ НАПРАИ БОСИЯ РУСОФИЛИСТИцИТЕ. нАПРАВО ГИ РАЗМАЗА. ВИЯТ КАТО КАТАСТЪРОФИРАЛИ ЛИНЕЙКИ. ЗА ИМА НЯМА ЧАС И НЕЩО КОМЕНТАРИТЕ ПРЕСКОЧИХА 200.РЕКОРД. НА РУСОФИЛНЯТА ЧАДЪР В ЗАДНИТЕ ЧАСТИ ИМ ОТВОРИХА. И СЕГА СЕ МЪЧАТ ДА ГО ИЗВАДЯТ.АМА НАНАЙ СИ...

    Коментиран от #208, #241

  • 205 Другарки и

    5 21 Отговор
    Другари русофилистици отивайте да 👅👅👅 другарката Мутруфанова ще има водка и махорка
  • 206 васил

    10 9 Отговор
    КОЙТО НИ ОСВОБОДИ - ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ

    Коментиран от #244

  • 207 Страхил

    1 6 Отговор

    До коментар #141 от "Хахаха":

    В Анадола с кемпера на разходка може, а пръта е за криви безродни гърбини приготвен!

    Коментиран от #212

  • 208 Чибурашка

    2 7 Отговор

    До коментар #204 от "Тракторист":

    ХИХИХИ ТРУДНО ТРУДНО СЕ ВАДИ ТУЙ ЩО НЕЩЕ ДА ИЗЛЕЗЕ
  • 209 ТОЧКАТА

    20 4 Отговор
    и здравков и босия са си голасорос во"да!!!!!!!!!Жалко че ПРИНУДИХА факти да им дава поле за изява!!!!!
  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 ИПМ

    19 2 Отговор
    Този първо да се изкъпе, подстриже, обръсне...и тогава да дава оценки! Бих го нарекъл орангутан, но не искам да обиждам маймуните.
  • 212 Хахаха

    3 1 Отговор

    До коментар #207 от "Страхил":

    Не ти ли е там хвърлен пъпа?
  • 213 Българин

    7 21 Отговор

    До коментар #192 от "Станислав":

    СТАНИСЛАВЕЕЕ..БОСИЯ ВИ ГО НАМЪКНА В ДВА КАТА. КАТО КАРПАТСКИ ВЪЛЦИ ВИЕТЕ. КАТО ГИГЕНСКИ БИВОЛИ СТЕ ПОДБЕЛИЛИ ВЕЧЕ ОЧНИТЕ ЯБЪЛКИ..СТАНИСЛАВЕЕЕЕЕЕЕЕЕ...ГЛАВО ПРАЗНА

    Коментиран от #234, #280

  • 214 Хахаха

    5 10 Отговор

    До коментар #195 от "🇧🇬🇪🇺🇺🇸":

    Още ли боли?
  • 215 Кресна

    26 5 Отговор

    До коментар #66 от "Българин":

    И 30 години с американците какво имаме,какво постигнахме,защо не се разви икономиката ни в друга посока да е вързана с Европа със САЩ?Дай ми отговор щом Русия ни е виновна сега тези 39 години кой ни е виновен,пак ли Русия.
  • 216 Мачка лизачка

    24 5 Отговор

    До коментар #81 от "КОТарАК":

    Никога един руснак няма да бъде приятел с предател.А ти си точно такъв.Познавам и други подобни лешпери,яли руски хляб,а сега плюейки ръката подала им.

    Коментиран от #256

  • 217 Геврек

    21 3 Отговор
    Босият е болен от псориазис а псориазисът е нелечим !

    Коментиран от #219, #224

  • 218 Само питам

    22 3 Отговор

    До коментар #145 от "Да поясня":

    Това ли е българският Навални?Борец срещу Путин и сие.Херо Мустафа да се погрижи за него,че явно други шороши не останаха.
  • 219 GGбб

    4 15 Отговор

    До коментар #217 от "Геврек":

    Няма нито един болен от коронавирус ,който страда от псориазис.Босия е вечен и попръжва всички ватенки.
  • 220 босия

    15 2 Отговор

    До коментар #5 от "Обръсни се!":

    и чорапи нямам, и акъла ми чафка го изпила, затова съм "босия". Ходя рошав да не ми личи ( за акъла става въпрос), ама вие пък ме разкрихте. Сега пък ще ходя да хвърлям домати някъде. Искам да ме отровят с "новичок" та да се прочуя и по света.
  • 221 Баш бащицата

    20 4 Отговор
    Босият е бос. Не шеф, а с голи крака. Да направи една гладна стачка пред руското посолство и да ни отърве от себе си.
  • 222 Aтака

    28 6 Отговор
    ПЪЛНА ОТКАЧАЛКА МЯСТОТО ТИ Е В ПСИХИАТРИЯ . СЕГА ЩЕШЕ ДА НОСИШ ЧАЛМА.

    Коментиран от #237

  • 223 Станислав

    27 7 Отговор

    До коментар #193 от "Ннн":

    За периода 1979-1988 г. САЩ увеличава БВП на глава от населението със 182%, Япония с 275%, Германия със 158%, Франция със 157%, а България увеличава БВП на глава от населението с 234%. Това ще рече, че България по време на комунизма, дори и в годините на Перестройка, никога не е била в рецесия, камо ли фалирала, както поучава западната пропаганда.
    По брутен вътрешен продукт на глава от населението през 1988 г. България е заемала 25-то място в света. През 2013 г. България заема 78-мо място в света, по брутен вътрешен продукт на глава от населението, по данни на международния валутен фонд (IWF).
  • 224 дааа

    15 3 Отговор

    До коментар #217 от "Геврек":

    псориазисът е нелечим, лошото е ,че засяга и вътрешни органи, в случая вероятно и мозъка.

    Коментиран от #233

  • 225 FORM

    27 5 Отговор
    Няма да коментирам писмото, но за мен това е едно примитивно поведение . Ако не сме благодарни поне да бъдем уважителни към хората, които дори и да са имали интереси единствено те са ни помогнали да възродим държавата си . Бип попитал автора на писмото, кой е най-близкия народ по сърце на българина .
  • 226 Дългият

    7 21 Отговор
    Браво,Пич,как и го плясна в самодоволната блядска физиономия...Макар че в този сайт спонсориран от Русия,ще те удавят от плюнки...
  • 227 барчо

    27 7 Отговор
    Прочетох първите няколко реда от писмото му и разбрах защо му казват "Босия". Не защото ходи бос, а защото толкова му разбира главата от политика и човещина. Със сигурност вазовите герои, както и ония от записките по българските въстания и целокупното българско население по онова време хич не ги е интересувало точно каква ще е причината, важното е да получат освобождението от турското иго. Дори това да е причината, то видно от историята ни българите не са се надявали нито на франсетата, нито на ингилизите, нито на американците. То така и става. Руснаците ни освобождават и това е факт. Всичко останало са политически игри от които няма начин да се измъкне дори и Русия. Сега е по същия начин. Що се отнася до твърдия тон от Русия към България и премълчаването на някои факти или дори забравянето и, то ние започнахме с този тон и не знам защо се учудваме когато ни отвърнат със същото. Между другото най-продаваните и фалшифицирани и в момента са българските цираги като стюардеса, ту134, бт и т.н., защото всички ги знаят там. Заради нашата простотия производството на българския тютюн умря и хиляди български турци, които го работеха, сега берат в горите боровинки, ягодки, капинки за да се нахранят.

    Коментиран от #342

  • 228 Хаха

    12 2 Отговор

    До коментар #88 от "Игнор анд":

    Друго си е Майдел,Паси,Джамбазки,Доган Меди,Хампарцумян,Фандъкова .
  • 229 барчо

    14 4 Отговор
    А босото са го блокирали, защото езика му е вулгарен и така се прави с всеки по цял свят.
  • 230 прах в очите

    13 5 Отговор
    който иска да знае историята с факти да изгледа " Премълчаваната история на САЩ (2012)" документален на Оливър Стоун и ще разбере кой за какво се е борил още от ПСВ
  • 231 ТОКИО

    9 3 Отговор

    До коментар #161 от "Русофил идиот":

    А колко йени са 1 рубла?

    Коментиран от #412

  • 232 ГруЮ

    12 7 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Не си прав- този е нормален неугледен сесдесар.
  • 233 Хораа

    2 7 Отговор

    До коментар #224 от "дааа":

    Човече ти си луд,псориазиса е неличим,прав си но не засяга други органи .Явно образованието ти е получено в селскостопански техникум.Можв би си едър зърнопроизводител.
  • 234 Станислав

    13 4 Отговор

    До коментар #213 от "Българин":

    Щом босия ви е критерия за свобода и демокрация и му ръкопляскате на простотиите .......
  • 235 мила

    17 5 Отговор
    Боса гад ,срамувам се от теб .Предател.
  • 236 Фридрих Енгелс

    17 5 Отговор
    Николай Колев еинаги е бил господин нокой дори старите седесати не го уважават аутсайдер!
  • 237 барчо

    20 2 Отговор

    До коментар #222 от "Aтака":

    Ако сложиш до тази физиономия една на някой джихадист, то май няма разлика поне на външен вид.
  • 238 Пашата

    18 4 Отговор
    Турски измекяр е Колев!
  • 239 Справедлив

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "Софиянец":

    Алоооу софиянеца ти откъде си?

    Коментиран от #243

  • 240 Обутия

    11 19 Отговор
    Ами нещата които Николай Колев е казал са очевидната истина, която трябва по-често да бъде напомняна. А Митрофанова се оказа доста груба и несръчна, което си е типично за руската дипломация.

    Коментиран от #245

  • 241 Ха ха

    23 7 Отговор

    До коментар #204 от "Тракторист":

    Босия -лицето на Сорос и русофобията у нас.Какви са им задните части на Тея не мога и да си помисля.А тоя Здравков явно го е закъсал за идеи и стотинки,щом на прошляци дава вече думата.
  • 242 ГруЮ

    19 4 Отговор
    Извратено му е мисленето за 30 години пропаганда. Не ни били освободили, щото сме били само в “осмснско присъствие”. Дедите му обаче са го наричали робство.
  • 243 Софиянец

    1 2 Отговор

    До коментар #239 от "Справедлив":

    От село Мламлово Бобов Дол !
  • 244 подскажете ми

    9 4 Отговор

    До коментар #206 от "васил":

    който ни освободи- той ще ни пороби.
    кой ни освободи от комунизЪма...?
    спирам да мисля повече...хваща ме шубето...хахахихи, леле мале...
  • 245 Хахаха

    11 3 Отговор

    До коментар #240 от "Обутия":

    Груба и несръчна....това го казва човек, който харесва помията на тоя нещастник. Всъщност, всеки си избира своята среда на живот. Ако окръжението ви изглежда така, тогава спокойно можете бълвате мръсотии.

    Коментиран от #246, #270

  • 246 Наблюдателен

    5 12 Отговор

    До коментар #245 от "Хахаха":

    Не владееш български език. Мурзилка си.
  • 247 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 248 E55E

    24 4 Отговор
    Eдно изключително отблъскващо същество с физиономия на примат.
  • 249 Я бе

    3 6 Отговор

    До коментар #195 от "🇧🇬🇪🇺🇺🇸":

    Мазохисти им се казва
  • 250 Анализаторр

    4 15 Отговор
    Тъжно но вярно!
  • 251 Шаран БГ

    6 8 Отговор
    Този човечец много огладня......
    Може и да е специалист по "гладните стачки", но за да го има - трябва да се храни......Дано си е получил хонорара..........
    По-вечето от нещата,които е написал. са голата истина Лошото е , че много финно /може и неволно, може и умишлено/ ги преплита с неистини или завоалира нещата и от дребни и незначителни факти "мухи" прави"слонове". Да е жив и здрав - и такива "зрънца" трябва да има ........
  • 252 PATRIOTA

    25 5 Отговор
    Пандизчия лежал е през социализма за измами после се писал дисидент това е Николай Колев
  • 253 Милен Радулов

    6 19 Отговор
    БРАВО ,ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН-ПАТРИОТ ! ВСИЧКИ КОИТО СТЕ ПРОТИВ ИЗКАЗВАНЕТО МУ СТЕ ШПИОНИ-ШУШУМИГИ !
  • 254 колибар

    7 4 Отговор

    До коментар #12 от "бау бау":

    А ти аку улижиш мустафата ке соприш ле а лайш?
  • 255 Станислав

    22 5 Отговор

    До коментар #190 от "Ко речи":

    Вземи прочети малко. 22 завода само към ДЗУ Стара Загора. Отделно заводите за телевизионна техника в София ,Велико Търново ,Елена. Отделно заводите за електронни елементи Ботевград , феромагнити в гр. Перник , завода за магнитни глави в Разлог , заводите за изчислителна техника в София и Силистра ........

    Коментиран от #406

  • 256 КОТарАК

    3 8 Отговор

    До коментар #216 от "Мачка лизачка":

    интересно , кой съм предал точно , трол побъркан / квото го пиша тук съм го казвал на всеки , вкл. и на руснаците на които аз давах хляб щот бях началник , но това няма значение-с приятели не се брои. )аз съм БГ
  • 257 GnG

    18 6 Отговор
    БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД е БЛАГОДАРЕН на БРАТСКИЯ РУСКИ НАРОД за помощта, която му е оказал за възтановяване на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ !

    Коментиран от #278

  • 258 Научи

    1 3 Отговор

    До коментар #22 от "Хисторик":

    се да пишеш бе, простас
  • 259 Герд Мюлер

    19 4 Отговор
    Основната теза, която развива въпросния брадясал човек е, че Руската империя започва войната с Турция през 1977 г. единствено да завоюва Босфора и да колонизира българитя. И това може да се чуе от устата на много други русофоби. Но никой не се вглежда и забравя ПРАВОСЛАВИЕТО! Защо се водят Кръстоносните походи? Никой не си представя, че тогаващна Русия е изключително набожна. Да се спасят правослявните братя от османските главорези е основния мотив за отпочване на войната. Този бос човек (в смисъл неук) трябва да знае, че втория мотив е свързан със самия Цар Освободител (Александър II). Загубил Кримската война през 1856 г. той търси реванш. Както Германия, загубила ПСВ потърси реванш в ВСВ (за щастие на всички със нова загуба). И има нещо друго, което много хора пропускат, като този бос човек. Когато Руската империя прави своите завоевания на изток, навсякъде тя създава ДЪРЖАВНОСТ. Държавността в Русия е издигната в култ. И в нашият случай ние трябва да сме благодарни на Русия, защото тя ВЪЗКРЪСНА България като "птицата Феникс" от пепелта. Този бос човек не знае е ли, че Руссия е спомогнала да се СЪЗДАДЕ ТРЕТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА. Той знае ли, че по това време цялото останало българско население е било пред прага да бъде асимилирано и потурчено завинаги. Той знае ли, че и до ден днешен КЮРДИТЕ искат да създадат собствена държава, но никой не им дава. Това е била съдбата и на българите, ако тази война, ОСВОБОДИТЕЛНА, не ИЗТЛАСКВА (буквално) турците в Мала А

    Коментиран от #264

  • 260 барчо

    21 5 Отговор
    Даааааа, все пак попрочетох какво е понаписал и се учудвам този човек как може изобщо да се нарече българин. Той действително е срам и позор. Османската империя в не е била толкова изостанала, колкото всички искат да представят. Военните и са завършили най-добрите военни училища във Франция, Англия .... Политиците и по онова време също са били на европейско ниво. Башибозука е бил просто маша и нищо повече. Та по тази причина госин Бос, робството като чиста монета не е имало поради простата причина, че е икономически неисгодно. И това Вие трябва да го знаете когато сте учили, освен ако не сте присъствали или просто сте били слаб ученик. Българина е бил длъжен да отваря вратите си на всеки турски войник и да го нахрани по всяко време на денонощието, а те естествено не са хидили по идин двама. Българина не е имал право да язди на кон изобщо. Пък и не е лошо да гледате пак "Време разделно". А може да се поровите във историята за кланетата на българи и честите изнасилвания на българки, които не са имали никакви последствия. Още малко и ще обвиниш капитан Петко войвода за терорист?!?!?! Оди се скрий некъде!!!

    Коментиран от #316

  • 261 И ще си

    7 2 Отговор

    До коментар #24 от "Ганчо":

    останеш Ганчо, тъй като си 99.9% по зле и този клошарин!
  • 262 ганев

    16 4 Отговор
    ХА ХА до всички американски ПОКЛОННИЦИ ТОВА ви чака ще изглеждате като него миришещти на урина цървулясали брадясали мързеливи негодници а колкото до това какви далавери е мислил РУСКИЯТ ЦАР никои не знае но имаите У В А Ж Е Н И Е към стотиците хиляди обикновенни Р У С К И не американски ВОИНИЦИ ЗАЕДНО С МАЛКОТО НО СМЕЛО БЪЛГАРСКО ОПЪЛЧЕНИЕ които оставиха кости на БЪЛГАРСКА вече ЗЕМЯ и неможаха да се върнат при своите семеиства П О К Л О Н ПОКЛОН за тези Г Е Р О И за да можем днес да пишем на БЪЛГАРСКИ а не турски
  • 263 КОНТРАТА

    16 4 Отговор
    БЕЗ РУСИЯ БЪЛГАРИЯ НЯМАШЕ ДА СЪЩЕСТВУВА ДНЕС АКО НА СОРОСИТЕ ИМ ХАРЕСАВА, ЧЕ РУСКАТА ИМПЕРИЯ НИ Е ОСВОБОДИЛА ДА СЕ СЪРДЯТ НА ГОСПОДАРИТЕ СИ ОТ ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ, БРИТАНИЯ КОИТО ПОМАГАХА НА ТУРЦИТЕ, А НЕ НА БЪЛГАРИТЕ ПРЕДИ 1977Г!!!
  • 264 Герд Мюлер

    9 2 Отговор

    До коментар #259 от "Герд Мюлер":

    / Продължение /
    ... Тoвa e билa cъдбaтa и нa бългaритe, aкo тaзи вoйнa, OCВOБOДИТEЛНA, нe ИЗТЛACКВA (буквaлнo) турцитe в Мaлa Aзия (пoчти, рaзбирa ce). И ocнoвнaтa грeшкa нa мнoгo хoрa e, чe cрaвнaвaт ceгaшнaтa РФ cъc CCCР. Тoвa e вce eднo дa cрaвнявaмe НРБ c РБ. Нo тoвa e другa тeмa.
  • 265 Васил Левски

    7 21 Отговор
    Браво господин Колев ! Истина ! Ще добавя, че сегашното правителство в Руската федерация извършва геноцид над собствения си народ!

    Коментиран от #281, #300

  • 266 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 267 митака

    14 5 Отговор
    Слава на Русия!
    Да живее България!
  • 268 Гост

    4 16 Отговор

    До коментар #18 от "КОТарАК":

    И потвърждение на думите на Босия са предателите, които са ти нацъкали минуси. Дано спят спокойно, продавайки се за копейки

    Коментиран от #279

  • 269 Falko

    20 2 Отговор
    Лицето на бг соросоида Никола Колев изтрещял от всякъде! Толкова е долен, че подкрепя турците вместо освободителите и тоя пропаднал сайт му дава трибун за клеветите за които няма никакви документи!
  • 270 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 271 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 272 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 273 0000

    14 2 Отговор
    Този хидроцефал жив ли е още след гладуването .неуспял седесар
  • 274 Станислав

    15 1 Отговор

    До коментар #188 от "Ал Бунди":

    А ти на какво ниво мислиш са били компютрите произвеждани от останалите държави тогава ? Говорим за времето от преди 35 години !

    Коментиран от #290, #293, #303

  • 275 Този човечец

    10 3 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    лъже - първо - терминът "робство" НЕ Е РУСКИ - може да погледне в писаните от възрожденците ни текстове, вкл. и у Раковски, Чинсулов, Ботев /посочвам само тези, които индивидът вероятно е чувал/;що се отнася да "истинското образование и култура" - ако е в състояние да сравни учебните програми и степента и процента на неграмотните до 1989 и днес; ПСВ е доста отдалечена във времето - тогава има АТАКИ срещу военни обекти /аз съм варненец и зная тия неща доста добре/ - о по влеме на по-близката ВСВ днешните ни братя бомбардират столицата ни и избинат над 3000 цивилни с цел да създадат "картофено поле"; относно Сръбско-българската война - там "вие" не е точно адресирано - дори и защото след 1918 година Русия е друга... В заключение - исторически и морално да си бос не е позитив.
  • 276 Петко Славейков

    11 7 Отговор
    "Кат Русия няма втора
    тъй могъща на света,
    тя е нашата подпора
    тя е нашта светлина!"
  • 277 Русофил имигрира в русия ... Ъъъ

    5 9 Отговор
    :))))) лилиПУТИнистииии, последното преброяване ви отреди 2% ! :))) Не се пънете с + и - да се изкарате повече ! :))))))
  • 278 GnG

    15 5 Отговор

    До коментар #257 от "GnG":

    Босия и ГОЛ да се съблече, няма да стане Диоген, а само ще се изложи !

    Мийте ги тия крака и по-малко глупости говорете, на бос крак !
  • 279 дон Балон

    15 5 Отговор

    До коментар #268 от "Гост":

    Босия играе за турските поробители и всичките вие му ръкопляскате ????
  • 280 Българин

    8 4 Отговор

    До коментар #213 от "Българин":

    Този натовски щатско-турски русофоб освен че краде ника ми, но използва и нецензурни изрази.. Няма ли модератор ? Или козяшките тролове са малко и пазят "коментарире" им?
  • 281 Бесен Язовец

    16 6 Отговор

    До коментар #265 от "Васил Левски":

    Левски го предадохте българите туркофили майцепродавци после Граф Игнатиев бил виновен долни туркофили едно свестно въстание нямате и Априлското въстание е пълен провал заради продажниците български! Чакахте руската армия да ви освободи после тичахте при масоните Цар да си търсите роби!
  • 282 Русофил идиот

    6 13 Отговор

    До коментар #272 от "Бесен Язовец":

    Трай бе мумио,москал пробит.Ходи лижи подметки,това умееш

    Коментиран от #291

  • 283 баба Ванга

    12 6 Отговор
    "Нема Америка да ни помогне, пак Русия ке ни спаси!"
  • 284 Мародер

    12 9 Отговор

    До коментар #48 от "КОТарАК":

    32 тона злато!? Ти лично ли им го даде? Ако да от къде го открадна? А сега по същество, един поробен народ от къде е имал толкова злато за да го даде на Русия? Да На цар Николай войната е струвала толкова злато, но то си е било Руско. Аман от чели и недочели.

    Коментиран от #317, #322

  • 285 Смърфиета

    13 3 Отговор
    Освен, че е повреден, е и много долен.
  • 286 Лупи

    9 5 Отговор
    Чудесна "статия", авторчето нагледно показва колко му е капацитета давайки трибуна на психично болен австралопитек. Вижте им идолите, гурутата и тъпанджиите на какво приличат и какви глупости говорят и ще им разберете намеренията и възможностите. К Л О У Н И и Ц И Р К А Д Ж И И!
  • 287 Насраная

    1 5 Отговор

    До коментар #198 от "Стражевая":

    А потят ли ти се дланите ?Само питам,не че нещо
  • 288 Да,бе

    12 4 Отговор
    Пак погледнете снимката.Това е ББ след не много време,когато остане без откраднатото,но визуално,а интелектуално само може да си мечтае да изглежда така.
  • 289 Фридман

    16 6 Отговор
    Дисидент бил тая гладна СЕДЕСАРСКА ПА4А!
  • 290 Мога да кажа

    15 3 Отговор

    До коментар #274 от "Станислав":

    - аз съм от един от първите випуски, изучавали тази бъдеща техника и технология. Някога акад. Бл.Сендов заложи основите на изучаването на комп.технологии и предопредели позитивното развитие на България в тази посока. А в ЗЗУ Стара Загора се произвеждаха устройства /памет/ на тогавашното световно ниво.

    Коментиран от #309

  • 291 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 292 Насраная

    4 7 Отговор

    До коментар #198 от "Стражевая":

    Последно една 18ка спечели на морето,Юлия от Рашия.Още ми пише,трудно се забравя българския.Много обичам да ми шепнат обнимай меня.

    Коментиран от #323

  • 293 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 294 Домати с лук

    13 5 Отговор
    На тоя гнусния да чета глупавите краварски идиотщини? Никога!
    Къде го видях, няма да мога да вечерям. Пещерен човек.
  • 295 Мимч

    12 5 Отговор
    Този търтей ,нсистина е много бос.Той не заслужава да е българин.Да му се отнеме българското гражданство и да заминва при индианците в Америка.Той и без това натакъв прилипа.Шматка....
  • 296 Не е ли

    4 3 Отговор

    До коментар #25 от "Стара чанта":

    по добре да говорим с доводи и факти, вместо да се опитваме да уязвим другоячемислещия - при това - с неподходящи средства? Принцип - когато няма доводи, започват негативните квалификации...
  • 297 ТОЧКАТА

    7 6 Отговор
    явно брадатият скинхедс е мъдер сега!!!!!
  • 298 Колев Президент

    15 11 Отговор
    Браво г-н Колев Достоен сте за Президент на изтормозената ни държава Смел последователен и истински патриот България има нужда от Вас
  • 299 Голем смях

    7 15 Отговор
    ВЕЛИК ..ВЕЛИК ...БЪЛГАРИН.Всичко казано е точно на 100 процента.
  • 300 ТИ ИМАШ ТУМОР В МОЗЪКА!!!

    13 3 Отговор

    До коментар #265 от "Васил Левски":

    ГЕНОЦИДА Е В БЪЛГАРИЯ..ОТ 6 МИЛИОНА ЖИТЕЛИ..3 МИЛИОНА СА С ХРОНИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ!!ВСЕКИ ДЕН ХОРАТА СЕ САМУБИВАТ!!СКАЧАТ ПРЕЗ ПРОЗОРЦИТЕ ОТ СЕДМИЯТ ЕТАЖ..КОЛКО ЗОР ТРЯБВА ДА ИМАШ ДА ГО НАПРАВИШ ТОВА?ДЕЦАТА СИ ИЗБИВАТ РОДИТЕЛИТЕ..ТОВА Е ОТ ГЛАД И БЕЗИЗХОДИЦА!!БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО..КОГА Е БИЛО ТОВА В БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ?9 МИЛИОНА ЖИТЕЛИ...2000 ЗАВОДА И ПРЕДПРИЯТИЯ!!

    Коментиран от #310, #311

  • 301 Русофил идиот

    4 8 Отговор

    До коментар #291 от "Бесен Язовец":

    А твоята ще е да лижеш подметки

    Коментиран от #308

  • 302 Смърфиета

    9 5 Отговор
    Животът поскъпна, затвориха кварталните кръчми около 4-ти километър, руснаците са виновни. Мастиката е с по-лошо качество от израелската въпреки, че не я е пил никога. Репресират евреите Арабаджиеви, които са българи. Бият Паниковски. Какво още? А, да. Ще се състои бананов протест пред президентството, Босия ще си завре два банана одзат, за всеки месец власт на това правителство.
  • 303 ТОЧКАТА

    4 2 Отговор

    До коментар #274 от "Станислав":

    коментар 293 бе в твоя защита и мъдерът го изтри!!!!!АБМ тога си е бил малко повече от ,,ПРАВЕЦ,, И ,,БЕЙСИК,, компютърен език помня!!!!!!

    Коментиран от #313

  • 304 гунди

    11 1 Отговор
    кой е тоя оръфляк откъде се взе клошаря
  • 305 Лъчи

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "КОТарАК":

    Е в горите де,то мечките там живеят.А на нас кой ни е дал религията и азбуката.Кирил и Методий не са българи а християнството са ни го насадили както и на руснаците.Те преди да се покръстят са били славяни а ние езичници 😜
  • 306 Смях

    11 4 Отговор
    "Руската агресуя", абе бабини деветини. Усетите се, за смях сте.
  • 307 Сър Алтън Джон

    0 5 Отговор
    Този е единственият който прилича на пийняк но не е такъв
  • 308 НЕ ЗНАМ ДАЛИ СИ РУСОФИЛ?

    9 3 Отговор

    До коментар #301 от "Русофил идиот":

    НО ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ СИ СЕДМАК...!!🤣🤣🤣..ПОВЕЧЕТО НЕДОНОСЕНИ ИМАТ УВРЕЖДАНИЯ 🤪🤪🤪

    Коментиран от #320, #326, #350

  • 309 Станислав

    10 0 Отговор

    До коментар #290 от "Мога да кажа":

    Аз също съм работил в системата на ДЗУ и знам за какво става въпрос.
  • 310 Сър Алтън Джон

    7 1 Отговор

    До коментар #300 от "ТИ ИМАШ ТУМОР В МОЗЪКА!!!":

    Само да те попитам....как според теб може да има нещо във нищо..?..?..😁
  • 311 ТОЧКАТА

    7 1 Отговор

    До коментар #300 от "ТИ ИМАШ ТУМОР В МОЗЪКА!!!":

    ПРИВАТИЗИРАХА 5600 ПРЕДПРИЯТИЯ С ОКОЛО 11 000 СДЕЛКИ!!!!!по различните ,,приватизации!!!!!!!!щото има и ,,продажби ,,на ПРАВА!!!!!!/например радиочестоти,лиценз и други/

    Коментиран от #340

  • 312 Свинчо

    3 10 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    В нашата мила родина ако неси комунис или русофил не си човек а босия има интилект повече от всички фатмаци и червено тиквеници

    Коментиран от #315

  • 313 Станислав

    13 2 Отговор

    До коментар #303 от "ТОЧКАТА":

    И да трият и да не трият , както вече писах аз също съм работил в системата на ДЗУ и знам за какво става въпрос . А сегашните неграмотни да си плямпат каквото си искат . България беше на световно ниво. Нашите учени в БАН тогава - също.
  • 314 Този нали

    10 3 Отговор
    щеше да мре от глад, защо е проял?
  • 315 Фауст

    8 2 Отговор

    До коментар #312 от "Свинчо":

    Интелекта на босия е равностоен на ника ти !

    Коментиран от #382

  • 316 ТОЧКАТА

    5 1 Отговор

    До коментар #260 от "барчо":

    радвам се да те прочета,щото мен ме трият когато съм по-откровен....!!!!!
  • 317 Росен

    11 2 Отговор

    До коментар #284 от "Мародер":

    А кой и защо даде сегашното ни злато да се съхранява в Лондон и канадците от Дънди Прешъс да копаят златото на България и и да го изнасят а на нас 2 смешни под лупа незабележими милиона $ наем
  • 318 ТОЧКАТА

    9 3 Отговор
    ,,босия,, пак е блъскал с чело тротоара...както се вижда ....
  • 319 Фински

    9 3 Отговор

    До коментар #30 от "Кресна":

    Финландия е държавата от която България трябва да взема пример... Никога не е преставала да отстоява независимостта си и същевременно да балансира в интересите си между Русия и Запада... Дори е водила война със Сталинския Съветски Съюз...

    При нас проблемът е, че имаме всякакви фили и фоби, но няма БЪЛГАРОЛЮБЦИ!!!

    Коментиран от #336

  • 320 Русофил идиот

    1 9 Отговор

    До коментар #308 от "НЕ ЗНАМ ДАЛИ СИ РУСОФИЛ?":

    А аз имам чувството, че си лизач по рождение и това ти е талант.

    Коментиран от #349

  • 321 БиБи Кинг

    7 2 Отговор
    Босиа од време на време се обува ма одолу па си е без подметки! Ники обрасни и пострижи таа кичара шо че фанеш гадини деа! Кога наближат изборете ела да ти фърла некой лев од долапа да ми правиш вятар за имиж пред деснио матреал! Вниатен ли сам?
  • 322 КОТарАК

    6 12 Отговор

    До коментар #284 от "Мародер":

    Независимо от този жест, се налага да обобщим, че руската окупация на страната ни е струвала доста скъпо. В български пари сумата е 89 640 000 златни лева, а в сравнение с тогавашния курс на рублата спрямо златото тя е равна на 32 тона злато. Само личната заплата на руския императорски комисар в България княз Александър Додуков-Косаков е била 600 хил. зл. лв. – почти толкова, колкото е издръжката (цивилната листа) и на българския княз, определена от Народното събрание на 599 999 зл. лв.

    На 26 септември 1883 г., само с 6 гласа против, парламентът одобрява конвенцията и упълномощава правителството „да изплати този дълг, ако намери възможно, и в по-кратък срок”. Така Русия, разширявайки своята власт в княжеството, си гарантира, че България ще бъде дългосрочен неин длъжник, плащайки в буквалния смисъл за освобождението си.

    Окупационният дълг към Русия е изплащан нередовно и окончателното му уреждане отнема почти половин век. На 3 август 1909 г. министърът на финансите Иван Салабашев изготвя „Изложение по окупационния дълг на България и бившата Източна Румелия към Русия”, от което става ясно как е протекло изплащането на дълга. То е запазено в архивата на Тайния кабинет на цар Фердинанд, съхранена в Централния държавен архив.

    Коментиран от #328

  • 323 Стражевая

    7 4 Отговор

    До коментар #292 от "Насраная":

    На човек насила можеш да му вземеш нещо , но не можеш да му дадеш. Още по вече мозък.

    Коментиран от #329

  • 324 Браво

    11 3 Отговор
    А сега потърсете босия или обутия , както му викате , да поговорите за кланянето към САЩ с покупката на непроизведените ф16.
  • 325 Поклон

    5 10 Отговор
    Истински Българин а не продажно русофилско ла.но
  • 326 Русофил идиот

    2 11 Отговор

    До коментар #308 от "НЕ ЗНАМ ДАЛИ СИ РУСОФИЛ?":

    Нема как да съм русофил пич.Не са ме облъчили достатъчно.Нещо все опитват и все не става.Кръв ,днк,както искаш наречи

    Коментиран от #331

  • 327 Космополит

    12 4 Отговор
    Тоя олигофрен чел ли е описанието на Макгахан на клането в Батак - за да разбере от какво са ни освободили руснаците.... чел ли е писаното от западни дипломати и пътешественици за положението на българите под РОБСТВОТО на това примитивно азиатско племе... чел ли е, че освен класическото гръцко и римско робство има и други видове, не по-малко варварски...чел ли е дори Чичо Томовата колиба за да види робството в любимата му Америка ...всъщност има ли смисъл да пиша още неща на такъв примитив...
  • 328 Гаринча

    17 5 Отговор

    До коментар #322 от "КОТарАК":

    Я кажи колко Руски бази е имало в България и къде са били разположени ? Защото сега има четири краварски и всички го знаят !
  • 329 Насраная

    0 6 Отговор

    До коментар #323 от "Стражевая":

    Теб некой да ти е искал нещо?

    Коментиран от #335

  • 330 Денчо Монев

    10 3 Отговор
    Тъп, та тъп !!!! Гнусно ми е да го коментирам!!!!!!
  • 331 Само питам

    11 2 Отговор

    До коментар #326 от "Русофил идиот":

    ДНК то ти от Анадола ли идва ?

    Коментиран от #339

  • 332 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 333 12345678

    13 4 Отговор
    ТОЗИ НЕ Е БОС,А ТЪП,ПРОСТ И ПРОДАЖЕН КЛОШАР
  • 334 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 335 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 336 Кресна

    4 1 Отговор

    До коментар #319 от "Фински":

    Финландия няма същото геостратегическо положение като България.Едно е политиката друго е геополитиката.Не е за всеки това.
  • 337 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 338 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 339 Русофил идиот

    2 5 Отговор

    До коментар #331 от "Само питам":

    Не,от подмосковието там накрая у лево до на ескимоса иглуто
  • 340 БЯХА ПРОЕКТИ НА ЧУЖДИ РАЗУЗНАВАНЕ!!

    9 1 Отговор

    До коментар #311 от "ТОЧКАТА":

    ДА СЕ РАЗБИЕ ИКОНОМИКАТА..МОСАД..ЦРУ..СДС ЦАРЯ ОТ ИСПАНИЯ..ТЕ СА ВЕРБУВАНИ ОТДАВНА..ОЩЕ ПРЕЗ 80те ГОДИНИ..И СЛЕД ПОЛИТИКИТЕ НА НАШИТЕ ПРОДАЖНИ ПРАВИТЕЛСТВА ВСИЧКО СЕ УНИЩОЖИ И ПРОДАДЕ НА БЕЗЦЕНИЦА..НАРОДА ОБЕДНЯ..ИЗПРОСТЯ..ОСКОТЯ БЕЗ РАБОТА..И СЕ ИЗНЕСЕ НА ЗАПАД ДА МИЕ ЧИНИЙ..ДА ПРОСТИТУИРА..ДА БЕРЕ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ..ТЕ СИ ИЗБРАХА МИНИСТРИ КОИТО СА ИМ УДОБНИ..И СИ ГИ ФИНАНСИРАХА И ПОДЪРЖАХА..ВКАРАХА БЪЛГАРИЯ В ДЪЛГОВЕ..Я САМОЛЕТИ..Я 10 МИЛЯРДА ПОМОЩ..И СЕГА НЯМА МЪРДАНЕ..ОЩЕ 100 ГОДИНИ ГЕНОЦИД..ЕВРЕИТЕ СИ ИСКАТ ПАРИТЕ С ЛИХВИТЕ..ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ЩЕ РЕПРЕСИРАТ БЪЛГАРСКИЯТ ГРАЖДАНИН!!!

    Коментиран от #344, #346

  • 341 Ленин

    8 11 Отговор
    руските братя освободители са долни педали и грозни империалисти
  • 342 ТОЧКАТА

    9 4 Отговор

    До коментар #227 от "барчо":

    Да бе като спомена цигарите,,СТЮАРДЕСА,,...БЯХМЕ ПЪРВИ В СВЕТА!!!!!ПО ПРОИЗВОДСТВО И ИЗНОС НА ПАСТА ЗА ЗЪБИ!!!!/хигиена дето е непозната за боси и роби/// А И ДОСЕГА!!!!В РУСИЯ НА ВСЯКА ДРЕЛКА И ЪГЛОШЛАЙФ КАЗВАТ ....БОЛГАРКА!!!!!!!
  • 343 Гешев

    5 5 Отговор

    До коментар #338 от "Патриот":

    А комунистите Борисов и Фандъкова
    продължават НЕЗАКОННО да лъскат МОЧА!

    ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН. Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г.
  • 344 Промит

    3 11 Отговор

    До коментар #340 от "БЯХА ПРОЕКТИ НА ЧУЖДИ РАЗУЗНАВАНЕ!!":

    Тва с миенето на чиний не ви ли омръзнА?Не по-добре на бригади за картофи за без пари.А у Холандия редиш цветенца за 29 евро на час А ти оди у мацква да те видим

    Коментиран от #355

  • 345 Анонимен

    9 3 Отговор

    До коментар #115 от "Русофил идиот":

    Националист съм!Вземи си завърши първо средното образование тогава пиши из форумите бастун
  • 346 ТОЧКАТА

    8 1 Отговор

    До коментар #340 от "БЯХА ПРОЕКТИ НА ЧУЖДИ РАЗУЗНАВАНЕ!!":

    ...за съжаление не само ПРОЕКТИ А И НАПЪЛНО РЕАЛИЗИРАНИ!!!!И лицето от снимката го доказва!!!!!!!!то и подобните му пожарникари , ПКП,калинки бръмбари и чалгари са ,,елитът,, ни!!!!!
  • 347 Лупи

    9 3 Отговор

    До коментар #162 от "Заралия":

    Бе той, че не е добре е видно ама тоя некадеърен автор няма ли редактор, та му се позволява да публикува мнения на хванати от гората маймуни?
  • 348 Тихомир

    7 1 Отговор

    До коментар #334 от "Патриот":

    при смазването на Септемврийското въстание в смазването му, в което са убити хиляди българи, участва армията и жандармерията... И Иван Дипчев и Асен Дипчев, синове на Райна Княгиня и офицери под пагон, също участват...
  • 349 АЗ СЪМ ХЛАДНОКРЪВЕН И НАЧЕТЕН!!

    8 4 Отговор

    До коментар #320 от "Русофил идиот":

    ЗНАМ КОЕ Е ДОБРО И КОЕ ЛОШО!!АНЛОСАКСОНСКАТА ПАПЛАЧ ВИНАГИ Е ИСКАЛА ДА УНИЩОЖИ СЛАВЯНИТЕ!!СЪС СЪВЕТСКИЯТ СЪЮЗ БЯХМЕ РАЗВИТА И ИНТЕЛИГЕНТНА НАЦИЯ..

    Коментиран от #351, #352, #354

  • 350 Бесен Язовец

    6 2 Отговор

    До коментар #308 от "НЕ ЗНАМ ДАЛИ СИ РУСОФИЛ?":

    Не е седмак, а е 8мак с недоразвити хромозоми!
  • 351 Русофил идиот

    3 8 Отговор

    До коментар #349 от "АЗ СЪМ ХЛАДНОКРЪВЕН И НАЧЕТЕН!!":

    Затова ли си крадехте чистачките,само питам.А съвеЦкия ти съюз,колко българи изби?

    Коментиран от #374

  • 352 Русофил идиот

    3 9 Отговор

    До коментар #349 от "АЗ СЪМ ХЛАДНОКРЪВЕН И НАЧЕТЕН!!":

    Кое беше развитото и Телегентното?Кремиковци ли?Земята там сега се продава за стотинки,всичко е изтровено.Не може един домат да засадиш.Изпрали са ви мозъците,това е.Хладнокръвния

    Коментиран от #357

  • 353 Ник 3900евр.

    5 10 Отговор
    АБСОЛЮТНО всичко казано за Русия е едно към едно. Само интереси и сигурно са убили и унищожили повече Българи от Турците след 9ти Септември.

    Коментиран от #356

  • 354 Русофил идиот

    2 6 Отговор

    До коментар #349 от "АЗ СЪМ ХЛАДНОКРЪВЕН И НАЧЕТЕН!!":

    Най-интелигентен беше вожда Живков-Правешки,Замфирков

    Коментиран от #360

  • 355 ТЪКА ЗНАЧИ Е ПО ДОБРЕ ДА СИ РОБ И ЛАКЕЙ

    9 0 Отговор

    До коментар #344 от "Промит":

    НА ЗАПАД???ОТКОЛКОТО ДА РАБОТИШ В БЪЛГАРИЯ?И ДА СЕ ГОРДЕЕШ ЧЕ СИ БЪЛГАРИН??ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ МНОГО БЪЛГАРИ В АНГЛИЯ ГИ Е СРАМ ДА КАЖАТ ЧЕ СА БЪЛГАРИ??КАЗВАТ ЧЕ СА РУСНАЦИ..РУМЪНЦИ!!САМО СИГАНИТЕ В АНГЛИЯ ПОКАЗВАТ БЪЛГАРСКИЯТ ПАСПОРТ И КАЗВАТ ЧЕ СА ЧИСТИ БЪЛГАРИ!!ХА ХА..ГОРДОСТА НА БЪЛГАРИЯ 🤑🤑🤑

    Коментиран от #359

  • 356 Комуниста

    6 1 Отговор

    До коментар #353 от "Ник 3900евр.":

    След 9 Септември са осъдени само шпиони в Белене, а в другите лагери от открит тип в Скръвена, Ловеч... са учили фашистите с труд на патриотизъм /родолюбие.
  • 357 Станислав

    11 3 Отговор

    До коментар #352 от "Русофил идиот":

    Преди ПЕРЕСТРОЙКА България е произвеждала 40% от всички компютри, продавани по линия на „съвета за икономическа взаимопомощ“.
    В момента България е с най-ниския номинален брутен вътрешен продукт в Евросъюза, най-висока квота на мизерия – 21,8%, по данни на Международния Валутен Фонд и Евростат и най-много извънбрачни раждания в Европа.
    Данните са взети от Националния статистически институт. Те са официални и общодостъпни. Така че всеки гражданин може да отиде и да си направи справка. Статистика в България по индустриални и селскостопански отрасли за периоди преди 10 ноември, 89 г. и сега. Крайния резултат от изследването е потресаващ!

    Коментиран от #364

  • 358 дядо Илийчо

    2 7 Отговор
    Всичко на писано от Кольо Босия е документално доказано, но беше крито защото противоречи на дългогодишната пропаганда. Постепенно нещата се изясняват.
  • 359 Русофил идиот

    2 5 Отговор

    До коментар #355 от "ТЪКА ЗНАЧИ Е ПО ДОБРЕ ДА СИ РОБ И ЛАКЕЙ":

    Не познавам такива.Всеки отговаря за себе си.Знам един в Лондон,който е там от 10г и не знае английски и им вика на български "тури ми оше кетчуп",и най-интересното е ,че го разбират.Тия мантри с робството на запад ги остави.У Бг нямя нито един успял българин.Няма и да има,докато рашнята са там.

    Коментиран от #365

  • 360 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 361 пешо

    9 1 Отговор
    Малка държава сме,а имаме толкова много кретени.Чакам и Плевналиев да се изкаже.
  • 362 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 363 waterwet

    2 3 Отговор
    Десятък е особена еманация на данък!!!
    За гребец на османска галера е удържан данък - 40% и останалото ... да се откупи РОБА.
    Този, който е плащал данък и е несъгласен с властта щрез протест, защо става роб след като е плащал данък?
    В държавния архив има огромен обем информация по темата.
    България губи ли и една педя земя след ВСВ?
    Съветите ни ограбиха златото така,както сега го правят американците чрезмеждунационални канадско-ирландски-британски-новозеландски и последния да затвори вратата....
    Какво е по-различното?
    Демагогията е станала наглост - това е разликата между предишната и настоящата супер сила.
    Едната те държи беден, за да те граби, другата те прави длъжник на банките, което е съвременното робство.
    Данъците вече са толкова високи, че се превръщаме като американците в първобитно-общинници живеещи по гори и паланки, когато тивземе жилището и бирника (ЧСИ) го пусне за продажба на следващия роб на банка.
  • 364 Русофил идиот

    2 9 Отговор

    До коментар #357 от "Станислав":

    Да,ама сме свободни и си феламе по света.А не рашнята да ми слагат синята престилка и да ме държат у ЗАВОДО 60 години.Мерси пич,не е за мен тоя филм.Истинските българи обичат СВОБОДАТА

    Коментиран от #367

  • 365 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 366 Русофил идиот

    3 9 Отговор

    До коментар #360 от "Станислав":

    Стамба,нали знаеш,че тия електрокари и други кари ги купуваха японците за железо?

    Коментиран от #369, #413

  • 367 Станислав

    9 2 Отговор

    До коментар #364 от "Русофил идиот":

    Тези данни са жестоки показатели за това как живеят хората и какво потребяват. Разрушителната политика на хората, които управляваха държавата от 89-та година, е само една от причините днес България да е страна от Третия свят. Идеалът на „демократичните“ ни политици след 10-ти ноември беше да се съкращават и разрушават заводите и предприятията, като символ на комунизма. Дори комисиите, специално създадени за ликвидацията на ТКЗС-тата бяха наречени официално с безумното име „Ликвидационни“. Това име е потресаващо.
    Промишленост.
    В тези години от 1944 до 1989 г. се изграждат крупни производствени мощности в областта на машиностроенето, хранително-вкусовата, леката, строителната промишленост. Създава се нова материално-техническа база и се развиват отрасли, непознати за България до Втората световна война – нефтопреработваща промишленост, химия, фармацевтика, електроника. На тази база се изменят характерът и структурата на населението. Докато през 1939 г. в промишлеността работят около 105 000 души, то през 1989 година техният брой е вече 1 434 525 души.
  • 368 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 369 Станислав

    6 3 Отговор

    До коментар #366 от "Русофил идиот":

    Селско стопанство.
    Едва ли някой може да отрече, че през този период е изградено съвременно, модерно селско стопанство. ТКЗС обединяват разпокъсаните около 20 милиона частни нивички, обработвани по примитивен начин. Построяват се над 2000 язовира, напоява се над 12 млн. декара земя (около 25 на сто от обработваемата площ), повишават се средногодишните добиви около 3 пъти.
    За съжаление една от престъпните грешки след 10 ноември 1989 година е т. нар. връщане на земята в “реални граници”, което довежда до ново раздробяване и неефективен начин на производство. Вероятно ще бъде необходим не по-малко от четвърт до половин век, за да се достигне нивото на 1989 година.

    Коментиран от #372, #375, #389

  • 370 АБЕ БОС ОТВОРКО

    6 1 Отговор
    ОТИ НЕ НАПИШЕШ НА МУСТАФАТА?! МЛЪК! ЗА РУСКИЯ БРАТСКИ НАРОД НИТО ДУМА!
  • 371 Русофил идиот

    4 6 Отговор

    До коментар #365 от "Станислав":

    Стамба,стига мантри.Хората живееха у панелки и не моеше през границата пуле да Фръкне.Произвеждали сте,щото сте били роби на Раша.И се крадеше с кой колко може .Разбирам,че ви липсва.

    Коментиран от #376

  • 372 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 373 матросов

    3 4 Отговор
    Долу руските душегубци!
  • 374 Станислав

    5 2 Отговор

    До коментар #351 от "Русофил идиот":

    Здравеопазване.
    Не могат също да бъдат подценявани постиженията в медицинското обслужване – достатъчно е да се отбележи, че според статистическите данни преди Втората световна война средната продължителност на живота е около 52 години, през 1989 г. тя е 71 години. Няма да посочваме увеличението на броя на работещите лекари и средния медицински персонал, както и изградената огромна мрежа от болници, поликлиники, санаториуми и други здравни заведения.
    Образование и наука.
    Ликвидирана е неграмотността, младежите получават висока професионална подготовка. И днес България се слави с кадри с изключително високи качества и научна подготовка, получени през този период.

    Коментиран от #377, #472

  • 375 Русофил идиот

    2 4 Отговор

    До коментар #369 от "Станислав":

    По-добре малко,но твое,отколкото на вересия за партията.Стига глупости си ми приказвал,помня .

    Коментиран от #380

  • 376 Станислав

    6 4 Отговор

    До коментар #371 от "Русофил идиот":

    Жилищен фонд.
    Всяка година се строят около 70 000 жилища.
    Безработица.
    Това е почти непознато явление през периода 1944-1989 г.
    Жизнен стандарт.
    Ако индексът на реалните доходи на човек от населението през 1950 г. е сто единици, през 1989 г. той е 5 пъти по-висок.
    Обществен продукт и национален доход.
    От данни на статистиката е известно, че общественият продукт през 1989 г. се увеличава над 25 пъти в сравнение с 1939 г., националният доход – над 15 пъти. Съществено изменено е и мястото на отделните отрасли в създаването на обществения продукт и на националния доход. С предимство нарастват произведеният обществен продукт и националният доход в промишлените отрасли. Оценявайки разходите, трябва да се направи извода, че всичко това е постигнато благодарение на пълната мобилизация и относително правилното използване на финансовите ресурси на страната.
  • 377 Русофил идиот

    3 6 Отговор

    До коментар #374 от "Станислав":

    Дааа,и за робите трябват грижи.КАЖИ МИ ЗА СВОБОДАТА БЕ ПИЧ!Не ми вади голи статистики.За Свободата ми кажи къде беше ?

    Коментиран от #384, #458

  • 378 chi

    8 3 Отговор
    Тоз за какво ни го показвате, не е добре човека, заведете го при психиатър.
  • 379 нико

    8 4 Отговор
    Ало о о Бос ли си обут ли си не знам но за това какво е било по турско време са писали живелите по това време и то е било робство . Ако пра дядо ти е бил подлога чорбаджия и е плащал данъци , другите 90 % не са били таива ,и към тях са се отнасяли като към роби . Господ изписва нравствената и душевната красота на лицето на всеки от нас .Извинявай .
  • 380 Станислав

    6 2 Отговор

    До коментар #375 от "Русофил идиот":

    Българската енергетика
    До средата на 20-и век бяхме последни в Европа по енергийни мощности. От 1945 до 1990 те нараснаха 120 пъти! Стигнахме Белгия и Австрия. Изпреварихме Дания, Португалия и Гърция. Изравнихме се с Европейския съюз. Енергийната ни стратегия, проектите, инженерната реализация се изпълняваха от забележителния научен център „Енергопроект“. Създаден през 1948, той обедини творческите сили на няколко поколения специалисти и стигахме върховете на световната енергетика.
    – АЕЦ „Козлодуй“. Проектирана и строена съвместно от руски и наши специалисти, с мощността си 3760 MW осигури 45 % от електропроизводството на страната! Тя е една от големите атомни електроцентрали в света!
    – ПАВЕЦ „Чаира“. По мощност /861 MW/ и по проектно решение /турбопомпената зала е на 360 метра под земята, в каверна с размерите на зала 1 на НДК/ няма европейски аналог!
    Каскада „Белмекен-Сестримо“. С трите електроцентрали /първата от които е ПАВЕЦ/, с обща мощност 735 MW, е международна рядкост!
    Заема водещо място между действуващите ВЕЦ и ПАВЕЦ в света.
    – Каскада „Арда“ – с обема на трите й язовира 1,15 млрд куб. м, е една от най – големите в Западна и Средна Европа!
    – Източномаришкият енергиен комплекс. Горивната му база са лигнитни въглища с най-ниска калоричност – 1400 ккал/кг. По екологични изисквания две от централите са с железобетонни комини по 325 метра – най-високите в Европа!
    /Сега абсурдът на капиталистическата непланова икономика е следният: „… Най-голе

    Коментиран от #386

  • 381 Ковидарче

    8 6 Отговор
    Абе, тоо клошар от дека го взехте, бе? Тия от нпо-тата, за толкова много години, толко ли нЕМАА парЕ , баре за едни чорапе да му дадат, оти да не оди бос?
    Тоа па, журналисто, оти ми мяза на евроджендър? Мяза ли ми или е баш такоф?
    Тия, двамата ли са хората ,дето отправят гневни позиви към посланника на една ВЕЛИКА ДЪРЖАВА? Босия и джендъра?!?! А стига бе!!
    "Публикувано във факти.бг:.... се държа покровителски, с чувство за превъзходство спрямо България"
    Ми, всеки посланник е ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО или поне така е прието да се обръщаш към такъв човек. Какво странно има едно ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО да се държи с чувство на превъзходство, особено пред Колю БОСИЯ?!?! И как да не се държи ПОКРОВИТЕЛСКИ към един човек с личностно развитие на 12-годишен?!
    Бе, вие изобщо наред ли сте бе?! Намерили с какво да се занимавате.
  • 382 Свинчо

    4 2 Отговор

    До коментар #315 от "Фауст":

    Ти поне един път разговор с него водили си червен налъми със зелени чорапи и смачкана фурашка
  • 383 Русофил идиот

    7 4 Отговор
    Само на номенклатурчиците им беше добре.Е това е.На тия дето беха на държавната хранилка,на тех им липсва.Мен па юе кефеше през 90те,щото ви немаше нито ушанките,нито макдоналдите.И си беше СУ ПЕР

    Коментиран от #387

  • 384 Станислав

    6 4 Отговор

    До коментар #377 от "Русофил идиот":

    – Производството на водни турбини и генератори
    До 1950 у нас са изработвани водни турбини с мощност до 10 КW. През 1954 произведохме турбина и генератор с мощност 700 КW.
    В 1960 изнесохме в Китай 30 турбогенераторни комплекта за ВЕЦ. Към 1980 вече работеха 30 ВЕЦ с 80 български турбогенератори с обща мощност 840 МW. Венец на турбостроенето ни са трите агрегата за ПАВЕЦ „ЧАИРА“, всеки с мощност 215 МW по чертежи на „Тошиба“, Япония.
    – Нашите енергетици проучваха, проектираха и строиха енергийни обекти за сложни геоложки, земетръсни и други условия в Ливан, Йордания, Кувейт, Сирия, Ирак, Алжир, Либия, Румъния, Чехословакия, Испания.

    Коментиран от #388

  • 385 Обут и чист

    8 3 Отговор
    Кольо Босия ми се види много нечистоплътен. Гледай какви червени петна има по мацуната! Кой го знае в кви клошари спи и кога последно се е къпал.
  • 386 Русофил идиот

    5 8 Отговор

    До коментар #380 от "Станислав":

    Абе пич!Кажи ми за Свободата,мани тия кебапчета!Ти некъв промит ли си?Кажи защо пазехте границите с тел и защо тормозехте младежта у казарми да ви търпят мизерията и да им увреждате здравето?Е това ми кажи!

    Коментиран от #390, #398

  • 387 Станислав

    6 4 Отговор

    До коментар #383 от "Русофил идиот":

    – Благодарение на енергийната ни стратегия през целия период 1950 – 1990 България беше сред европейските страни с най-редки и кратки сътресения в енергоснабдяването! Няколко поколения българи изнесоха на гърба си строителството на енергийния отрасъл, който към 1989 зае 18 % от националните промишлени фондове.
    След 1990 управленската ни прислуга на чужди сили упорито подготви взривяването на енергетиката:
    – Разруши мозъчния й център „Енергопроект“. Старателно организира националното престъпление – закриване на АЕЦ „Козлодуй“
    – Спря строителството на АЕЦ „Белене“
    – Разпродаде /нацБг – практически на БЕЗЦЕНИЦА/ електроразпределителната система
    – Ликвидира енергомашиностроенето. Днес дори 100-киловатова водна турбина трябва да се внася от чужбина! Чужди фирми, които трябва да се учат от нашите енергостроители, получават поръчки за строителство на енергийни обекти у нас. Каскадата „Горна Арда“, 4 пъти по-малка от каскадата „Арда“, която е българско инженерно решение и изпълнение, се възлага на чужденци, непостроили нито един енергиен обект!
    Това е грозно унижение на нашия индустриален интелект!

    Коментиран от #391, #415

  • 388 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 389 Няма нужда

    4 7 Отговор

    До коментар #369 от "Станислав":

    Тази розова "прекрасна" картина през 1989 година се оказа, че ни е струвала към 10 млрд. външен дълг. Не ми хвали плановата икономика, моля те.
    Помним празните ГУМ, РУМ И ЦУМ, бананите за Коледа, Лада или Москвич, и кой не е партиен плен, значи е с проблем...

    Коментиран от #393

  • 390 Станислав

    7 3 Отговор

    До коментар #386 от "Русофил идиот":

    До 1950 България няма металургия
    Към 1989 вече произвеждахме 3 милиона и 300 хиляди т стомана и бяхме 27-ата металургична страна в Света.
    „Стомана“ – Перник
    Мощни колективи от специалисти при металургичните комбинати в Перник, Кремиковци, Бургас, Пловдив, Пирдоп даваха живот на техните и на свои нови технологии и продукти:
    – Корабна ламарина. От 1970 българското корабостроене работеше изцяло с местни метали
    – Бронестомани. От 1972 металургията ни осигуряваше нуждите на танкостроенето с наши стомани
    – Студеноогънати олекотени профили
    – Валцовани стомани за транспорта и мините.
    – Студеновалцована ламарина, в т.ч. с метални и пластмасови покрития
    – Щранговани профили за кари и асансьори
    – Радиални профили и тръби вкл. за цеви на стрелково оръжие и стволове на оръдия
    – Центробежно ляти тръби, вкл. неръждаеми, по технология и оборудване на инж. Емил Петков
    – Непрекъсната разливка на стомани.
    – Електрошоково претоплени стомани в сътрудничество с института „ПАТОН“ в Киев
    – Прахова металургия и металокерамика, развивана десетилетия от колектива на проф. Радослав Тодоров
    – Вакуумно леене на качествени отливки.
    – Патентът на инж. Александър Вълчев за специална обмазка на електродите на електродъговите пещи, увеличаваща живота им с 30 %, бе закупен от много фирми, в т.ч. от Канада и Великобритания
    – Изработихме от наша микролегирана с азот стомана 10Г2САФ за металните конструкции на сибирските заводи в зоната на вечния мраз. С тях участвахме в междуд

    Коментиран от #392

  • 391 Русофил идиот

    4 6 Отговор

    До коментар #387 от "Станислав":

    Свободата Санчо е велико нещо!Помисли върху това.Турбините ти ги оставям.

    Коментиран от #395, #402

  • 392 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 393 Станислав

    10 1 Отговор

    До коментар #389 от "Няма нужда":

    А сега колко ни е външния дълг и то без да сме построили нищо ?
  • 394 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 395 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 396 Да знаеш

    3 7 Отговор

    До коментар #392 от "Русофил идиот":

    Свободата може да бъде оценена от хора, които разбират нейното значение.
    Готованци, които се задоволяват с панелка и Москвич не могат да схванат за какво иде реч.

    Коментиран от #400

  • 397 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 398 Границите

    9 3 Отговор

    До коментар #386 от "Русофил идиот":

    се пазеха и от двете страни . А за казармата - не ми обяснявай, ти самият не си бил там . Аз съм бил, при това - в мотопехотата /трета армия, боен полк - Грудово. По силата на роднински връзки можеха да ми осигурят да бъда на лешперска служба. Благодарен съм на родителите си, че не го направиха. Изслужих си двете години. И не съжалявам. Това е свободата. А днес Ново село е чужда територия. Свободна?
  • 399 Станислав

    9 1 Отговор

    До коментар #392 от "Русофил идиот":

    Свободата Здравков няма нищо общо с празния тумбак. За да си свободен , корема трябва да е пълен и да има и за следващия ден. А тъкмо за това Българите напуснаха държавата. Гладът е по силен от тока.
  • 400 Та кой според

    3 0 Отговор

    До коментар #396 от "Да знаеш":

    теб е готованец? Имам приятел - започна от нищото /сирак/, работи - още живее в панелка. Двама сина - изучи ги, щастрив е с тях. Братята му - "охранители", в бизнеса с магистрални момичета. Карат коли от най-висок клас. Той ли е готованецът, те ли са примерите?

    Коментиран от #401

  • 401 По спомените ми

    4 7 Отговор

    До коментар #400 от "Та кой според":

    Онези до 1989 година бяха готованците, които по разпределение, било след училище, университет или казарма отиваха някъде да работят. Да, получаваха или Москвич или Лада , ако имаха вноски от раждането си. Някои бяха щастливци и получаваха Волга - партийните другари, защото бяха такива, не заради умствени възможности, а за заслуги към БКП и ДС.
    Хубавото на новото време е, че дава възможности на всички, които имат желание и полагат усилия, да успяват.

    Коментиран от #422

  • 402 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 403 А питам

    16 5 Отговор
    А защо този лицемерен прошляк не драсне едно писъмце и до посланика на Англия, например, или да посланика на Франция, или Турция??
    Те са навредили много повече на България от Русия.
  • 404 0000

    13 5 Отговор
    Що ме триете ве?повтарям:този неумития цайсат хидроцефал,дето през жалкия си доноснически и седесарски животец не е забил и един гвоздей какво му давате трибуна?и на всичкото отгоре излъга за гладната стачка.Кольо -,,истината"
  • 405 1520

    11 6 Отговор
    този босия е бос във всяко отношение по бос няма как да стане
  • 406 Българин

    8 6 Отговор

    До коментар #255 от "Станислав":

    Абе пич...може да си работил в системата на ДЗУ, но аз пък по онова време работех в системата на ВПК. И то на доста високо ниво . Мога да ти кажа със 100% сигурност, че до 90 година единствено печеливши бяха три сектора от народното стопанство-Селско стопанство и свързаната с нея преработвателна промишленост, азотно-торовите и химическите заводи и някои поделения на ВПК( по-специално- ''Металхим'' и отчасти ''Балканкар'') всичко останало живееше на техен гръб. Това съм го виждал в секретни доклади и записки до МС. Така че стига подскача като шаран на сухо, ДЗУ, проект''Нева'' може би и да бяха станали печеливши, наистина имаше такива индикации. Само че...Буш и Горби пиха кафе на борда на кораба до Малта и всичко отиде на м..ната си. Анадън му какво ти говори радиото. НЕ НИЕ ПРЕДАДОХМЕ РУСНАцИТЕ, ТЕ НАС НИ ПРОДАДОХА..СХВАЩАШ ЛИ КАКВА Е РАЗЛИКАТА. ЗАЩО ТОВА НЕ ПРОУМЯВАТЕ ПОД МАЗНИТЕ КАСКЕТИ, НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА. А щом са те продали веднаж , пак ще те продадт, не се безпокой.

    Коментиран от #408, #418, #421

  • 407 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 408 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 409 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 410 село Птичар

    7 3 Отговор
    За външният дълг , той беше 8 и нещо си милиарда , в момента в който Луканов дръпна 2 та милиарда подготвени за погасителната вноска , за да си ги разделят по между си , той рязко скочи на 10 милиарда . 4,5 милиарда сме имали да получаваме от арабските страни , те къде отидоха , Пасито подари една част от тях на Либия . Два милиарда в зад-гранични смесени дружества , те къде отидоха , кой отговаря за тях . Това ще рече , че Бай ти Тошо е оставил държавата на 0 , или с 1 максимум 2 милиарда дълг , и със 190 милиарда активи по данни на оценителите от Масовата Приватизация. Със ток , вода , асфалтов път , училище , стадион , здравен пункт , място за отдих и развлечение , месторабота във всяко село и паланка . Всяка събота на селският стадион се изсипваха по 2 000 човека да гледат между-селски мач , сега там на буренясалият бивш стадион бродят няколко безпризорни кучета. Някога във село Птичар можеше да се роди едно здраво и силно дете , това дете да бъде забелязано ,посочено, обгрижено , тренирано , и с цялата помощ и организация от държавата , след няколко години да чупи рекорди , и света да говори за него.

    Коментиран от #424, #426

  • 411 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 412 аман от дебили

    6 2 Отговор

    До коментар #231 от "ТОКИО":

    282.852,79 JPY Това е средната месчна заплата в Япония за месец май 2021 година. 2.136,42 EUR или 2579,19 USD или 192514,29 RUB Това са 7-8 средни руски месечни "зарплати"... Къде си тръгнал да сравняваш тези прошляци с Япония, която няма нито нефт, нито газ, нито руди..., а всичко си внася, преработва и изнася с висока добавена стойност...

    Коментиран от #416, #417

  • 413 идиоте

    5 0 Отговор

    До коментар #366 от "Русофил идиот":

    Тогава ми достави 100 нови електрокара на цената на желязото , плащам ти ги веднага в КЕШ . Един 1,600 кг стомана и чугун по 0,40ст кг. 400 кг олово по 1 лев кг. 80кг мед по 7 лева кг. Имаш ли си на представа , колко струва една хидравлична помпа , цилиндър , и устройството което да ги управлява ? Когато си купиш нов автомобил от магазина , сигурно го даваш веднага на отпадъци?
  • 414 Ами прав е човека

    1 3 Отговор
    Така си е
  • 415 аман от дебили

    7 6 Отговор

    До коментар #387 от "Станислав":

    Дядя Станислав, пропуснал си да отбележиш още един от "успехите" на комунистическата енергетика: режимът на тока 3:1 (три часа има, един час тъмно), а след това и 2:2 (два часа има ток, след което го изключват за два часа)...

    Коментиран от #419

  • 416 хи хи

    3 7 Отговор

    До коментар #412 от "аман от дебили":

    Обикновена секретарка в руска газова компания зад Урал ми е показвала фиша си от заплатата , обърнат по курса 5400 долара . Почивката и от 55 дни платена до стотинка от фирмата , както и процедурите по рехабилитация . според нейните думи заплатата и била с 1000 долара по-висока от колежката и в Москва , защото и се полагали допълнително възнаграждение познато като "Северни" Тези които работят на север ги получават допълнително. Като потвърждение чукни си Гугъл Мапс и виж какви автомобили се карат в Новий Уренгой масово Тойота Ландкузър нови , и Раф4 . Годишната профилактика на подобен автомобил е няколко хиляди лева , или руснаците са магьосници с 300-400 Евро да могат да си го позволяват. После и имоти да си купуват по курортите ?

    Коментиран от #431

  • 417 бай икономисто

    5 2 Отговор

    До коментар #412 от "аман от дебили":

    А колко струва кутия бонбони в Япония , знаеш ли ? А това че е на второ място след краварите по външен дълг ?
  • 418 Станислав

    6 4 Отговор

    До коментар #406 от "Българин":

    Явно не си бил на достатъчно "високо" ниво. Електрониката в България генерираше печалба от два и половина милиарда долара !
    Това в "секретните доклади " - чел ли си го ?
  • 419 Станислав

    4 4 Отговор

    До коментар #415 от "аман от дебили":

    Режим на тока имаше около година и половина , но е справедливо да споменеш , че имаше четири години суша и вецовете не работеха.
  • 420 Феличита

    4 2 Отговор

    До коментар #409 от "Каскетя":

    Колелото се завърта на всеки 40-45 години. Наближава новото завъртане и не се знае кой къде ще ходи. Не се заричай много.
  • 421 Обективно

    4 2 Отговор

    До коментар #406 от "Българин":

    800 000 000 долара годишна печалба от Океански Риболов . 400 000 000 Сомат международни превози. 800 000 000 - 1 200 000 000 ВПК .Туризъм . От ловен туризъм десетки милиони. Списъка е много дълъг.
  • 422 Байрон

    6 0 Отговор

    До коментар #401 от "По спомените ми":

    Ти като положи усилия до къде стигна ? Да - едно време отиваш да работиш по разпределение това за което си учил . Сега работиш това което намериш.
  • 423 Гевара

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "Моленик":

    То на Георги Жеков само комунисти му се привиждат,не е добре с главата това момче!

    Коментиран от #471

  • 424 Иван

    3 1 Отговор

    До коментар #410 от "село Птичар":

    Прав си за всичко,браво!
  • 425 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 426 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 427 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 428 Евала Кольо

    4 0 Отговор
    Голям си Велик Исполин
  • 429 123

    7 3 Отговор

    До коментар #170 от "Станеслав":

    Тогава БВП на България е 19.7 милярда долара,какви 13.3 милярда долара от компютри, я слънцето я ракията ви е дошла много в рско комунистичските ви глави.. Я кажи в коя година си видал за първи път и работил с компютър и какъв беше?

    Коментиран от #432

  • 430 фатмака

    5 1 Отговор

    До коментар #426 от "Някой си":

    То пък сега на Гергов всичко му е легално. Даже и гръмналите складове в Чехия.
  • 431 123

    7 1 Отговор

    До коментар #416 от "хи хи":

    А обикновен петролен инжинер в Надим получава 111 000 рубли-1234 евро, от кога секретарките получават повече пари от инжинерите?

    Коментиран от #435

  • 432 Станислав

    2 7 Отговор

    До коментар #429 от "123":

    Това е стойността на произведената продукция . Не чистата печалба.
    Пише черно на бяло. И не само на компютри , а на цялата електроника общо.
    " общата произвеждана продукция е на стойност 13,3 милиарда долара годишно " !!!!
    Това е общо продукцията на Правец , ДЗУ С Загора , София , Търново ,Силистра ............

    Коментиран от #434, #436

  • 433 Marinov

    2 3 Отговор
    Пази БОЖЕ България от такива Пернати Плюваче и Нагаждачи изпуснат от Кралуково!
  • 434 123

    8 3 Отговор

    До коментар #432 от "Станислав":

    Погледни си хубаво цифрите, и не се лъжи като четеш докалдите на БКП за тези години.от 1984 до 1989 а това са най добрите години на комунизма.социализмя или фашизмо социализма всичкия износ на България варира от 6.15 милярда до 11.46 милярда долара,като най висок е през 1987г.Комунистите ти казват цифри но не ти казават че тези скоки са непордаваеми на извън Соц.лагер, и че един долар не е един лев както ти казват а 3 лева,и дори на 3 лева не можеш да го купиш от банката.Не ти казват също как са крали като за последно и как са лъгали Живков , че са преизпълнявали плановете на 150 % а те не са достигнали и 50 % от планираното.10 милярда долара държавен заем взет от западни банки, никога не е влизал в България, след 1990 с тези пари стават миладери Илия Павлов и другите комунистически както им казвате олигарски, тези които сега ви управляват са същите тези и наследниците им.

    Коментиран от #437

  • 435 Горе долу

    4 8 Отговор

    До коментар #431 от "123":

    В цяла Европа, а и по света руснаците са най-чаканите туристи, и потенциални клиенти за покупка на недвижим имот , на място където им е харесала почивката . Това Франция, Италия, Испания , Турция , България , Египет , Тайланд , навсякъде едно и също . Как се случва това с дребните пари които си обявил , като само таксата поддръжка в България е около 700 лв на година средно. Според мен тези руснаци правят магии , само това е обяснението . Българчета работници строители от лицензирана фирма отидоха да бачкат на руският север , за 6 месеца се върнаха с 30 000 лева , значи тези руснаци дават повече пари на чужд бачкатор , отколкото на свой инженер, така ли? Искаш ли да ти дам и телефони на няколко човека които са ходили там , да си поговорите за някои неща .

    Коментиран от #439

  • 436 123

    8 2 Отговор

    До коментар #432 от "Станислав":

    Със 16.56- 20 милярда долара БВП през 80 години на миналия век България нито е напреднала нито е богата страна говориме за 1853 долара доход на човек от населението на година.Като платежния баланс на България е отрицателен от 1984 г.

    Коментиран от #438

  • 437 Станислав

    5 7 Отговор

    До коментар #434 от "123":

    Какво значение има за кой пазар са предназначени ? Сега дават ли ти достъп до пазарите ? Дават ли ти да произвеждаш високотехнологични стоки ?
    По това време всеки 3 - 4 домат в Европа е Български . Изнасяме обувки , дрехи за Италия. Изнасяме грозде и плодове за Европа. Сега даже боба и лещата ги внасяме .

    Коментиран от #441

  • 438 Станислав

    5 7 Отговор

    До коментар #436 от "123":

    Това са приказките на един платен соросоид.
    За периода 1979-1988 г. САЩ увеличава БВП на глава от населението със 182%, Япония с 275%, Германия със 158%, Франция със 157%, а България увеличава БВП на глава от населението с 234%. Това ще рече, че България по време на комунизма, дори и в годините на Перестройка, никога не е била в рецесия, камо ли фалирала, както поучава западната пропаганда.
    По брутен вътрешен продукт на глава от населението през 1988 г. България е заемала 25-то място в света. През 2013 г. България заема 78-мо място в света, по брутен вътрешен продукт на глава от населението, по данни на международния валутен фонд (IWF).

    Коментиран от #440, #478

  • 439 123

    6 3 Отговор

    До коментар #435 от "Горе долу":

    Уважавайте си туристите дали Българи или Руснаци и им предложете цени съизмерими със средна работна заплата за страната а не цени за средна работна заплата в Англия, нито едните нито другит са си намерли парите на улицата.Много от Руснаците спестяват по няколко години за да отидат на ваканция в Чужбина.

    Средната заплата в Москва е 61 200 руб-680.32 е
    Средната заплата в Надим(газодобивен център) е 90 400-1004.92 е
    средната заплата в Провинцията на Русия е 36 800 руб-409.08 е

    Тук отдолу са заплатите на прфедимно високозаплатенит професии в Русия
    Представител по продажбите на суров нефт 117 000 руб-1300 е
    Оператор на сонда 40 300 руб-447.99 е
    Мениджър по електрически и газови операции 256 000 руб-2845.80 е
    Директор на енергийни диспечери 191 000 руб-2123.24 е
    Мениджър на газови проучвания 192 000 руб-2134.35 е
    Оператор на газов компресор 47 900 руб-532.48 е
    Оператор на газоразпределителна централа 87 800 руб-976.02 е
    Управител на газоснабдяване 163 000 руб-1811.98 е
    Геолог 191 000 руб-2123.24 е
    Геофизик 195 000 руб-2167.70 е
    Мениджър на геотермално производство 178 000 руб-1978.72 е
    Геотермален техник 79 800 руб-887.09
  • 440 123

    8 2 Отговор

    До коментар #438 от "Станислав":

    Блаженни са вярвашите комунисти.Белгия е на 27 място по икономическо развитие през 80 години на миналия век, България е на 54 място в света.Колкото до експорта през 2018 България е изнесла продукти са 44 милярда долара, сравнено с 6 милярда износ през 1984 година в най добрите годни на комунизма.И няма как да се нарастне икономиката на САЩ а още по малко на България с близо 300 %, на България икономиката от 84 година е на минус не на плюс. Ще има да стоите много гладни с тези сметки които правите на чуждите пари.
  • 441 123

    8 2 Отговор

    До коментар #437 от "Станислав":

    През време на 80 години всеки 2 домат в СССР е Български, но Русия не е Европа, в Западна Европа тогава Български домати не са продавани, и сега не може да продадете...
  • 442 сороснерес

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "русенец":

    Опорните точки на сорос и този нерес ..нямало турско робство, имало владичество,Батак е мит..Русия е агресор имала интерес да освободи България..и др.такива. Питам защо ли никой от други "развити"държави" не имали интерес да се намеси и да ни освободи от"владичество" или мислеха че българи са много добре и така без държавата да тикаме още 1000 години..
  • 443 чалма тв

    6 2 Отговор
    Изгонете Сорос и Отровно общество от България и няма да слушаме тези боси провокатори...Трябва да има закон и наказателна отговорност за такива опорочаванияе на история в угоду на Турция. С задна дата твърдят че примерно Батак е мит..печатат нови учебници по история където има тези опорни точки..
  • 444 ле ле

    6 3 Отговор
    това вече сме чували..нямало турско робство и Батак е мит..и изобщо защо руснаци са дошли да ни освобождават ,бяхме рахат и лукум..малко/500г./ ни владееха и бяхме свободни и децати си пращахме "доброволно" да стават еничари и да носят нови горди имена Ибрахим,Хасан,Мехмед,Реджеб..все звучни славянски имена..
  • 445 Бат Баян

    2 0 Отговор
    Ха така
  • 446 рус сърдялник

    4 6 Отговор
    От 1990г през 10години си купуваме апартамент.А за 45 години соц. се купи един тристаен за 7500лв с 3000лв. заем от ДСК.Заплати по 80лв. през 70-те години, едва към 1985г. заплатата отиде 120-150лв.
    Толкоз по комунизма.
  • 447 ШАПКИ ДОЛУ

    6 7 Отговор
    ЕДИН ДОСТОЕН БЪЛГАРИН КОЛЬО БОСИЯ ЗАЩИТИ БЪЛГАРИЯ ПРЕД НЕДОСТОЕН И НЕДРУЖЕЛЮБЕН ПОСЛАНИК НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА ОБЯВИЛА НИ ЗА ВРАГ
  • 448 Тоя рошавия

    5 2 Отговор
    От коя лудница го изтървахме .Да ги събереш с другата откачалка инджока и да им чукаш главите та поне малко да се научат на уважение към Росия
  • 449 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 450 Пак тоя

    6 2 Отговор
    Тъп драскач дето все шоуто на Рачков му криво .Помияри а тоя рошавия уръфляк да отива да гладува и да няма сила да плюе Русия
  • 451 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 452 националист

    4 5 Отговор
    Руското поведение спрямо България винаги е било като към колония. Русофилите и съветофилите са срам за България. Кольо Босия макар и в детайли де не е запознат с историята принципно е прав. Съвр. русофилия в България е резултат от ужасната соц-пропаганда промила и затъпила много хиляди българи.
  • 453 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 454 историк

    5 2 Отговор
    Принципно в повечето си положения Босия е прав. За събитията около Освобождението вижте книгата ми: "Източният въпрос и българското полуосвобождение през 1878 година". А за просръбската руска политика: "Сръбско-българският антагонизъм 1878 - 1945 г." (д-р Живко Войников, книгита са на изд. Еделвайс)
  • 455 КолевБосия

    1 1 Отговор
    Злато са добивали още траките по нашите земи, глупако! Добивът на злато не е спирал изобщо! И сега по реките го правят!

    Коментиран от #456

  • 456 Иманяр

    5 0 Отговор

    До коментар #455 от "КолевБосия":

    Имам един такъв приятел ,много запален , всяко свободно време ходи и копае по реките . Веднъж отидох с него от интерес , и мечта за златното руно .Обърнахме поне 10 кубика баластра , намерихме една дребна песъчинка , той беше щастлив. Имаше едно дребно бурканче с десетина грама песъчинки събрани от дългогодишните му иманярски походи по реките на България . Това обърнато в кубици земна маса , и гориво сигурно е безценно като себестойност.Ако беше на някой строеж да прехвърля с лопатата , 1000 пъти повече пари щеше да извади.
  • 457 Един

    3 1 Отговор
    Бос ... смърди!
  • 458 30 г стигат

    2 0 Отговор

    До коментар #377 от "Русофил идиот":

    Ами сега къде ти е свободата бе мудьо. По свободен ми е само хладилника .............
  • 459 ПРЕДАТЕЛИИИ

    3 0 Отговор
    ВСИЧКИ СА ПРЕДАТЕЛИ , НЯМА СЪМНЕНИЕ ВЕЧЕ !
  • 460 Язе

    5 3 Отговор
    Ще обощя с думи прости отношенията между България и Русия.
    1. България иска от Русия уважение.
    2. Русия иска от България подчинение.
    Нищо повече не е необходимо да се каже по въпроса.
  • 461 наблюдател

    3 4 Отговор
    този ли парцал гнусен мухлясъл роден в старите софийски плювалници ще дава акъл на стократно по умната дама представител на велика държава от която целият свят се съобразява? я първо се изкъпи,обръсни,изрежи си ноктите ,измий си зъбите ,облечи се нормално и чак тогава можеш да претендираш за водач на клошарите ако те удобрът
  • 462 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 463 Колев

    5 3 Отговор
    Този мъдрец с коси на отшелник надмина всичките ми предстви за човешки ..... Бях го запомнил с тъпите си изяви, когато хвърляше домати по държавните сгради. Сега обаче, когато цялата русофобска ПАСМИНА излезе наяве, Босия показа нечуван талант. Няма по-продажно племе от нас, и 5 -те века са ни малко. Психиката ни и сега остава същата. Един ден трябва да им направим пантеон, на най-долните, най-гадните чеда на тоя народ. Тъкмо по тази причини сме обект на дълбоко презрение и от Англичани и от Германци. Да се изплюеш срещу най-светлите умове Левски, Ботев, Вазов и да сравниш турското робство с благоденствие, това не е човек а ......... Настанало е време РАЗДЕЛНО. Хора, българи да спасим това , което е останало, защото изчезваме.
  • 464 бравос

    4 2 Отговор
    БРАВООООООООООООООООООООООООООООООО....пич......БОСИЯ,машина си човек.........
  • 465 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 466 Истината

    3 3 Отговор
    От всички човешки слабости най-противна ми е неблагодарността. Руският император може да е имал амбиции за проливите, но руският народ и армията му са знаели, че освобождават братя християни източно православни поробени от първобитни чалми векове наред и откъснати от цивилизования свят към който са принадлежали. След Освобождението изграждат институциите на България от нищото. Защо това не го направиха англичаните или германците които бяха съюзници на Турция? За това - поклон и благодарност. Обяваването на война и окупацията на България през 1944г. и превръщането й във васал е нещо съвсем друго.
  • 467 ФАКТ

    4 2 Отговор
    Не ни трябват нито товарищ Митрофанова ,нито Херо Мустафа ! Българи сме и ще държим на България ! Колко и да не им се иска на някои тук, Босия е прав ! Нападнаха ни ,нищо ,че бяхме съюзници и имаха те посолство и две консулства през цялото време на войната .Наистина ни взеха златото и архивите .Народния съд е тяхно дело и избиването на интелигенцията и политиците също ! Да не забравяме ,че ние освободихме Югославия,Унгария и Австрия !
  • 468 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 469 Шамара

    5 3 Отговор
    Алооо, червените боклуци що ва боли истината бе? Всичко казано от Босия е вярно!!!
  • 470 цербер

    0 1 Отговор
    посланичката на Руската федерация в България - Елеонора Митрофанова.
  • 471 алоу

    0 1 Отговор

    До коментар #423 от "Гевара":

    Така ще кажеш, но е честен и прилага доказателства.
    Син на активен борец какъв може да е?
  • 472 Колев

    3 5 Отговор

    До коментар #374 от "Станислав":

    Не можеш им напълниш главите Станиславе, има толкова тъпи глави у нас, има толкова зомбите, че свят ми се завива. Те нито знаят нещо, нито искат да знаят. Животинското у тях е доминиращо.
  • 473 Макробиолог

    2 4 Отговор
    Този човек е диагноза....цуни на царя освободител коня под опашката човече нещастно,щот присъствието щеше да е и до сега ,точно защото такива като теб са много сред българите...Имал е императора имперски планове,и?Другите империи ко са праили по това време?Играли са с Турция срещу Русия.Така е устроен света,а на нас все някой ни е виновен...за паница леща иъ се из..по.на$..се.ре@.ме....
  • 474 Боко Тиквата

    4 5 Отговор
    А бе, няма ли да се намери някой като Петър Първи да обръсне тази въшлива маймуна и нейните краварски идоли ?!
  • 475 Цоко

    2 2 Отговор
    Добре е да публикувате и писмото на този седерунгел до Мустафата, както и нейния отговор.
  • 476 nikola

    3 3 Отговор
    От къде извадиха тоя прилеп. Купи си чорапи , че ти миришат краката бе прошляк. И от къде накъде ще се изказваш и от мое име , безработен миризливец.
  • 477 666

    4 3 Отговор
    Поздрави за Босия - доостойна позиция!
  • 478 123

    5 1 Отговор

    До коментар #438 от "Станислав":

    Та и когато цитираш нещо не знаеш за какво говориш IWF е Международната Федерация по Вдигане на Тежести, намали малко ракията и отиди на очен доктор да ти даде правилните очила,може да трабва да ходиш и при Гълабова.Според IWF България била на първо място през 1984 г, Според IMF България е на 54 място през 1984 година пор икономическо развитие.
  • 479 Историк

    6 4 Отговор
    Колко злоба, завист и простотия прочетох от слугите на Москва и БСП
    Русия е била, е и ще бъде винаги Империя на злото. Винаги е искала, България да им бъде сателит, зависима
    Путин и Русия не могат да ни простят, че сме и ще останем в НАТО

    Коментиран от #484, #487

  • 480 gran

    4 2 Отговор
    Историята може да се тълкува различно в светлината на съвремената епоха.Към момента е важно България и българите да бъдем практични за да живеем нормално, а това предполага макс.независимост от най-могъщите и опасни бивши империи Русия,Турция Сащ.Всяка има своята мощ и влияние в Бг,но най-опасно е влиянието на Русия--практически владеят най-важното---икономиката и умовете на голям процент от хората.
  • 481 стоян георгиев

    6 4 Отговор
    от хуманитарни съображения трябва да се направи един резерват за комунисти и тия тук дето рекламират комунизма да ги заселват в него с цел превъзпитание.там ви е мястото дрогари с панелките,москалите и пастата за зъби.да ви набутат там и да идваме да ви носим по едни цигари и крем за лице нивея ,а вие да ни правите кълбета за да ни се отплатите.толко ли не разбрахте бе дрогари че комунизма първо ви отне достоинството,после ви направи мърльовци импотентни при това ,а накрая ви издирижира и капитълизъм та хептен да не знаете къде сте!през комунизма не се произвеждаше нищо читаво и нищо на сметка.затова и фалира три пъти ,а тук живеехме като африканци.да се чудиш как да си купиш един панталон и да се подстрижеш както искаш.та както писах в началото за дрогарите трябва да се направи резерват и да ги ловят по феисбука или през постовете в подобни саитове и директно в резервата.кеф ти там панелки,кеф ти липса на ток или мръсотията на кремиковци!

    Коментиран от #485

  • 482 Служител на МВР

    5 4 Отговор
    Този изрод бос ли е или идиот. Не е ли време вече да поеме пътя към орландовци.

    Коментиран от #483, #486

  • 483 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 484 това е

    5 2 Отговор

    До коментар #479 от "Историк":

    Откакто президента комунист назначи комундери за министри, тези бели червеи обитаващи селските нужници съвсем изнагляха. Милиционера отгоре е готов да праща инакомислещите в тробищния парк. Това са човекоподобни комундеропитеци.
  • 485 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 486 хах

    3 1 Отговор

    До коментар #482 от "Служител на МВР":

    Като отидат в орландовци, кой ще работи да те храни уро/длив комундеромилиционер.
  • 487 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 488 стоян георгиев

    4 1 Отговор

    До коментар #485 от "Боко Тиквата":

    дрогар ,гледам че ти си именно за резервата.може да загрееш с една северна корея да речем или поне путинландия.не да плачеш що не те пускат в гърция или що сина не е пратил еврото от белгия.
  • 489 Хмммм

    5 1 Отговор
    С последното не съм много съгласен - сега е момента да се нажежи докрай обстановката, тъпите рушняци да направят нещо, което НАТО да класифицира като нападение и мада-раша е дотам. от 3 до 5 минути... обикновените руснаци няма да пострадат, но войничетата по стратегическите обекти ще си отидат - няма друг начин...
  • 490 иво

    2 1 Отговор
    турски сайт
  • 491 Давид

    2 1 Отговор
    На този не му ли платиха да свали министъра на транспорта? Нещо подобно с Илчовски, който злепостави босовете дето щтракнаха Бойко :) не, че не го заслужават но логически все в полза на бочето. Това е като наркодилърите. Създават ги използват ги и после ги жертват :) създателите им :)
  • 492 националист

    4 3 Отговор
    Босият е човек с национална гордост ,независимост ,човек с достойнство и ако неговата статия не е отворила очите на всеки един българин, то тогава тази държава с този народ няма национално бъдеще.Поклон на Босия
  • 493 Уважееми братя освободители

    5 1 Отговор
    Къде бяхте 500 години че толкова късно се сетихте да ни освобождавате и къде бяхте когато американците избиваха индианците и къде бехте когато имаше робове със синджири?нали толкова милеете за човешките свободи и сте освободители
  • 494 Лески съм

    4 1 Отговор
    Мене руснаците ме обесиха а ботев руснах го застреля а вие ги наричате братя
  • 495 ТОЧКАТА

    2 2 Отговор
    босия е ...БОС!!!!!!И на акъл и на хигиена.....

    Коментиран от #496

  • 496 Не съди за човек по обувките

    2 2 Отговор

    До коментар #495 от "ТОЧКАТА":

    И външния му вид....мъдреците в тибет живеят скотски отшелнически живот и знаят отговорите на живота
  • 497 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "Хахаха":

    Добре, че е Доган да го издържа. Иначе да е умрял от глад.
  • 498 Меги

    1 2 Отговор
    Като го погледна,искам само да повърна.

    Коментиран от #499

  • 499 КолевБосия

    2 0 Отговор

    До коментар #498 от "Меги":

    Меги, представям си ако погледнеш Паисий Хилендарски! Тогава със сигурност ще се подрискаш, макар че при теб това е постоянно състояние!
  • 500 Знаещ

    1 2 Отговор
    Малей... какво да кажем за американските посланици. И това че през Втората Световна война разбомбиха не само Сафия а почти цяла България..
    Жертвите са 4208 убити, починали от рани и безследно изчезнали и 4744 тежко ранени. Разрушени само в София са 12 657 граждански обществени и жилищни сгради увредените в една или друга степен са в пъти повече.[20][21] Българската противовъздушна отбрана сваля над 100 самолета. Загубите на противника са 159 загинали членове на екипажи и пленени 329.
    Особеност на англо-американските атаките е практиката им пускат осакатяващи микробомби c вид на лакомства, играчки и писалки, с цел да бъдат поразявани и деца.
    Според обобщени данни от Разузнавателното отделение към Щаба на войската, на командира на въздушните войски, болниците, общинските и полицейски власти за периода от 6 април 1941 г. до 1 септември 1944 г. с 45 268 бомби са бомбардирани 187 населени места в старите земи на Царството и в българска Македония, Западните покрайнини, Беломорска Тракия и земите под български контрол. Безследно изчезнали, починали следствие бомбардировките и убити на място са 4208 души, тежко са ранени 4744, при непълна отчетност общо жертви не по-малко от 8952 българи.
    Николайчо Босия се държи като двуличник и пропагандчик, ветропоказател, винаги със силните...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове