Отидете към основна версия

26 086 107

Слави Василев: Тошко Йорданов не става за политик

  • слави василев-
  • нидал алгафари-
  • правителство-
  • мандат-
  • тошко йорданов-
  • има такъв народ

Какъвто ни е народът, такива са ни избраниците, смята политическият ПР Нидал Алгафари

Снимка: БГНЕС

"Виновен ще е т. нар суверен, ако отидем на поредните предсрочни избори, той избра такива да са групите. Какъвто ни е народът, такива са ни избраниците". Това заяви в "Денят ON AIR" политическият ПР Нидал Алгафари.

"Първата политическа формация, която не се показа с консенсусен подход, тя има вина. Това е неадекватно, не отговаря на българските граждани, които са гласували. Няма да има правителство заради Тошко Йорданов, според мен той за политик не става", категоричен е политическият анализатор Слави Василев.

И дадоха своите прогнози за евентуални нови предсрочни избори.

"Според мен има шанс за правителство и с втория мандат. На третите избори пак ще е същото и на четвъртите. Докато не се съберат и не се разберат, и да преглътнат егото, да намерят някаква формула, странна или различна. Но да се живее на омраза и конфронтации, ще ни кара само да си ходим на избори и през 3, 4 месеца и да плащаме по 100 млн. лв.", смята Алгафари.

"Бойко Борисов едва ли трябва да си преглъща егото. Формулата не е да се разберат, изборите са процес, който кара гражданите да припознаят този или тази от политическите формации, които най-добре изразяват волята им. При така разположените сили в НС ще се направи така, че и третият мандат да бъде труден да реализиране. Единственият начин е Тошко Йорданов да даде крачка назад", отбеляза Василев.

Според политическия пиар, някой "трябва да хвърли мост".

"Как - ами като решат, че няма да участват в големите политически фигури, а ще намерят някакъв вариант."

"Трябва да има правителство. В една парламентарна република трябва да има диалог, а от ИТН не са свикнали да си делят думите с други хора, но вече не са в полето на ТВ 7/8, и трябва да влязат в друг режим. Консенсусът трябваше да се реализира, и беше на прага, защото ако ИТН бяха сменили Петър Илиев, този кабинет щеше да мине", обясни Слави Василев.

Друга е позицията на Нидал Алгафари.

"Не само Петър Илиев - и Николай Василев, министърът на правосъдието и щеше да стане много крачки назад. Всички си търсеха просто претекст. Проблемът на всички е в арогантността на Слави Трифонов", категоричен е той.

Събеседниците на Ганиела Ангелова коментираха и това кой всъщност взема решенията в ИТН.

"Няма как да знаем, не вярвам, че дългата ръка на Доган му казва какво да прави. Слави Трифонов, според мен, сам си взима решенията и затова ги взима грешно", беше отговорът на политическия анализатор.

"Фактът, че Трифонов излезе и съвсем ясно, каза - Аз, аз съм човекът, който ще определя. Човечец, който седи на едно диванче, по една тениска и заповядва на председателя на НС на Република България да напусне залата, което е абсурдно, но това е Слави. Неговите хора са като послушни сомнамбули, това не са народни представители, те дори не знаят защо са там. Криворазбрана безумна партийна дисциплина", коментира Алгафари,

И двамата заявиха, че провеждането на избори изморява.

"Уморяват ги не това, което се случва, а това, което гледат", каза пиарът.

"Трети избори не са нищо фатално. 2 в 1 няма да се проведат. Но не трябва да отиваме на трети избори", смята още Василев.


Бел.ред.
ИТН влезе в политиката на крилете на Референдума от 2016 г. с обещанието за мажоритарни избори в два тура.
Предадоха ли идеята в два последователни парламента? Линк към резултатите от анкетата

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 94 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове