Отидете към основна версия

3 749 41

Катя Илиева: Ако новото правителство не успее да се справи с Гешев, той ще се справи с тях

  • катя илиева-
  • иван гешев-
  • правителство-
  • прокуратура

Гешев е последната и най-силната брънка на това статуквото, което досега ни управляваше, да остане, да може да се храни, да може да съществува и да може да се бори, заяви главният редактор на Фрог нюз

Снимка: Евроком

"Опитаха се да изкарат главния прокурор Иван Гешев като най-невинния. Накрая ще излезе, че той отговаря само за чистачките в прокуратурата. Само в това не са ни убедили. Ако новото правителство не успее да се справи с Гешев, той ще се справи с тях".

Това каза журналистът и главен редактор на „Фрог Нюз“ Катя Илиева. Според нея в момента времето работи за главния прокурор.

„Няма как да се случи борбата с корупцията, ако не направим реформи в съдебната ни система. Нещата обаче не просто се бавят, ами тръгнаха в друга посока. Вече никой не говори за г-н Гешев, нито за спецправосъдието, нито за реформи или борба с корупцията. Гласът на правосъдният министър Надежда Йорданова е глас в пустиня на фона на всички онези фигури, които ни убеждаваха и увещаваха“, обясни тя в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по „Евроком“.

„Хванахме се на едно хоро с управляващите, но започнахме да подклекваме по различен начин – ние малко по-бързо, те малко по-бавно. Защо дават толкова време Гешев и хората около него да ни пробутват всякакви мантри? Може би са успели да пробият в онези структури и системи, ангажирани със законотворчеството. Чува се, че наред с хората, които искат нещата да се случват, има и такива, които непрекъснато бавят процесите“, разкри Илиева. Според нея нищо не се е променило.

„Опитах се да попитам премиера за промените в службите и как вижда нещата, но ми отговориха, че не бива с такъв въпрос да затъмнявам големите успехи, свързани с взаимоотношенията България-РСМ. Когато хората около г-н Кирил Петков разсъждават по подобен начин, означава, че не би трябвало да очакваме кой знае какви големи успехи. Има хора от „Продължаваме промяната“, които искат промените да се случват и настояват за това, но има и имплантирани хора и елементи от старата власт, които дърпат юздите на коня“, разказа още журналистът.

„Гешев е последната и най-силната брънка на това статуквото, което досега ни управляваше, да остане, да може да се храни, да може да съществува и да може да се бори. Те няма да искат да се променят правомощията на главния прокурор, защото с тази си власт и инструменти той може да ги защитава. Но ако той ако по някакъв начин бъде принуден да се махне и дойде друг, който не е на статуквото, те ще бъдат първите, които ще вкарат законопроекта за намаляване на правомощията на главния прокурор. Това отново ще устройва тях“, убедена е тя.

„Ако бях на мястото на Гешев, щях да се срамувам от „успехите“ на така прехвалената спецпрокуратура“, добави Илиева.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 42 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове