Last news in Fakti

27 Януари, 2022 18:38 2 966 31

Какво казаха Иван Гешев и Кирил Петков в изслушването пред Европарламента

  • иван гешев-
  • изслушване-
  • кирил петков-
  • еп-
  • ес-
  • съдебна система-
  • корупция-
  • главен прокурор

Главният прокурор Гешев и премиерът Петков бяха изслушани днес в Европарламента

Какво казаха Иван Гешев и Кирил Петков в изслушването пред Европарламента - 1
Снимка: БГНЕС

Пред Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европарламента министър-председателят Кирил Петков представи приоритетите на правителството по отношение на борбата с корупцията и върховенството на закона и увери, че реформите в тези сфери ще вървят прозрачно, а резултатите от тях ще бъдат ясни и бързи.

"Опити за война срещу съдебната система"

Главният прокурор Гешев на свой ред бе изслушан тази сутрин в Групата за мониторинг на демокрацията в Европейския парламент. Според Гешев в България има опити за водене на „война срещу съдебната власт“. Главният прокурор се е оплакал също от липсата на взаимодействие между отделните институции. Той е изразил притеснението, че през последните месеци се заличавал постигнатият напредък на страната по линия на върховенството на правото. Гешев е предупредил, че България с бързи стъпки върви към престъпността от 90-те години. По отношение на съдебната реформа той е заявил, че винаги досега тя се е изразявала в опит „да завземеш определени позиции и да смениш определен човек“, поради което резултатите винаги били „трагични и тъжни за съдебната система“. Делото за къщата в Барселона според Гешев е в задънена улица, поради липсата на отговор от страна на испанската полиция.

"На всички е ясно, прокуратурата не работи добре"

Министър-председателят Кирил Петков е споделил на свой ред, че европейските партньори няма как да бъдат излъгани за качеството на правосъдието в страната ни: "Няма как през общи шаблони и думи да се избяга от липсата на добро правосъдие в България. На всички е ясно, че прокуратурата не работи добре", е заявил Петков. Той е подчертал волята на кабинета да вложи максимални усилия в реформирането на прокуратурата. Премиерът е обявил също, че зад корупционните схеми в страната ни стоят малко на брой хора, но с огромно влияние. „Но, за да бъдат те осъдени, ще трябва много работа и събирането на необходимите доказателства“, е цитиран Петков. След края на заседанието, министър-председателят заяви пред български журналисти, че е зареден с оптимизъм, защото европейските ни партньори са убедени в желанието на българския кабинет да се справи решително с корупцията.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    37 19 Отговор
    И двамата лъжат като жителите на факултета. Кирчо няма да изкара мандата.

    Коментиран от #4, #17, #20

  • 2 лили

    46 24 Отговор
    Гешев трябваше да е арестуван в ЕК. веднага ,защото е пазител на тиквата -МАФИОТ ,окрал милиарди европейски пари !!

    Коментиран от #8, #14

  • 3 Браво на Петков

    22 27 Отговор
    "Малко на брой, но особено влиятелни" "Ще бъде трудно, но ще ги осъдим". Това е човека.

    Коментиран от #12

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 така

    28 18 Отговор
    КАСКЕТА ЗАЕДНО С МУТРАТА ОЪ СИК НАПРАВО В СЦЗ,

    Коментиран от #13

  • 6 Гешев и Петков

    30 6 Отговор
    Невинни сме! Българският народ е виновен!
  • 7 Българин

    26 3 Отговор
    От 30 г. Е ОЧЕВАДНО, че в България има корупция, зависимости и липса на справедливост! Политиците се сменят - добри, лоши, наши, ваши… НО СИСТЕМА ТА в която се върти всичко е НЕРЕФОРМИРАНАТА ПОКУРАТУРА, където осигуряват чадъри за престъпници, ОПГ-та, политици, служби и т.н. Днешните ПП са ден до пладне, а прокурорите остават завинаги оплескани до уши от поколения мизерии с които са се занимавали. Съд и затвор за престъпниците!
  • 8 Меркел

    23 4 Отговор

    До коментар #2 от "лили":

    Че то и ЕК е в корупционната игра, бе Лиле... Арести няма да има!
  • 9 кир Ливанчо

    17 6 Отговор
    Адашът се хили като мъпет из Европата. А Гешев мачка каскета и гледа върха на обувките. Какво богатство от образи.
  • 10 Мисля

    26 3 Отговор
    Бля, бля, бля, от Петков . Или факти не дава цялата информация ?!
  • 11 Бамбука

    16 10 Отговор
    Какво прави българската прокуратура по казуса "Магнитски" ? Отговор - Те тоя не го познаваме, дори не е и от нашето село !
  • 12 Това

    15 5 Отговор

    До коментар #3 от "Браво на Петков":

    Е предводителят на овцете
  • 13 Така

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "така":

    И не разбра , че си никой
  • 14 Лили

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "лили":

    Мозъка ти спи ли
  • 15 Идват и си отиват..

    12 4 Отговор
    Българските политици..само обещанията и дълговете остават след тях..за народа БРОШКА С МУСТАЦИ 😂🤣😅
  • 16 Механик

    9 7 Отговор
    Дори няма да си правя труда да чета какво е написало дойчевелето.
    А инак, тия двамата юнака, каквото и да са казали, все е късно да ги убиеш.
    Службогонци престъпници са и двамата.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Румин крадиф

    9 10 Отговор
    Гешев е най силния главен прокурор който България някога е имала. БРАВО ГЕШЕВ. МАЧКАЙ ЧЕРВЕНИТЕ ФАМИЛИЙ и руските шпиони
  • 19 Митьо Зъркела

    16 2 Отговор
    Киро Канадеца излъга и сега всява инсинуации на високо равнище. Желая му по-бързо да увехне и да сдаде поста. След като изгледах клипа за неговите фалшиви продукти бях шокиран. Гологлавия прокурор в сравнение с професионалния лъжец е мека краставица.На кратко това е моето мнение , а за Македония нямам думи, такова надупване и по Hustler не съм виждал , ама тоя май ще излезе е от ду...давците.
  • 20 руслан д

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    кире има лява ориентаия затоваго харесват всички и мъжете
  • 21 Гост

    3 4 Отговор
    гешо е казал "бойко е супер, него няма да го закачам"
  • 22 Методиев

    6 7 Отговор
    Бойко Борисов падна от власт, но мафиотският гербаджийски кръг остава непоклатим по министерствата, разкри източник на Narod.bg.


    Гордата гербаджийска фамилия Цацарови
    Затова подаваме сигнал до новата власт, която трябва да разбута кочините надолу по веригата – „Ти си го избра” Сотир Цацаров е уредил дъщеря си Диана Сотирова Цацарова за юрисконсулт в Министерството на туризма по времето на злощастната Николинка Ангелкова.


    Врътката става през 2020 г., когато ВИП щерката е трудоустроена в Министерството на туризма като юрисконсулт в Дирекция „Международно сътрудничество и инвестиции в областта на туризма”.
  • 23 6666

    2 6 Отговор
    Боже! Всички членове на Възраждане дебнат в този сайт. Бойко си знае работата, нали?
  • 24 лакардии под клена

    0 1 Отговор
    Кирчо - шмекера нищо не казА.
  • 25 123

    1 0 Отговор
    Ако в България са само 20 корумпирани типа, то на Петков работата е много лесна.За съжаление корумпираните в България са десетки хиляди, на централно ниво и стотици хиляди на национално ниво.Корупцията е дълбоко вградена в държавните институции и е всекиденвен обичаен метод на работа.Гешев е прав че си иска по засилено наблюдение над България от ЕС.Но какво става в България се праи само от Българи, когато един българин на ръководен пост не може да премахне пердето на омразата, злобноста, отмъстителноста,непотизма и слконноста да счита държавните ресурси за собствени и ги използва като такива,България ще си седи много дълго във блатото което си е създала.

    Коментиран от #27

  • 26 tomito

    1 1 Отговор
    Гешев е пътник както и Тиквата , Цацаров усети на къде бие вятъра и с 200 .Но първите двама са много тъпи и им е казано да стоят до последно и те стоят и се коколят като в небрано лозе.Нищо лично.
  • 27 321

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "123":

    Основата на корупцията в България си е наследство още от времето на соца и коренът й трябва да се търси там, когато целия народ бе научен, свикнал и принуден да си решава житейските проблеми с даване и вземане на подкуп и с услуги и търсене на връзки за всичко и от всякакво естество...!
    То ако можеше да се пребори корупцията "като начин за оцеляване и живот" за българина по времето на соца и по високите върхове на властта , още комунистите при бай Тошо щяха да го направят ,а не да се чака популиста Кирчо да дойде с предизборните лозунги за "нулева корупция"...!!!
  • 28 Безпартийни

    0 0 Отговор
    321. Подкрепям. Всичко е до съзнание, до възпитание. Може отгоре да крадат, но отдолу не трябва. 5 лева може да имаш в джоба българино обикновен, но да знаеш, че е твой, изкаран по честен път. А за рушоветите при соца, можем с доказателства, топове балатуми, пътеки персийски, одеала крадени, бе шеф на магазинерките, началник гугала и си уреди децата в мвр и нап, единият е в пенсия и гледа животни, а нап го оправи в София, у 2 етаж киро от ПО нс бате бб, жена му по соца бе партиен и шефка на шивачките, цяла стая топове платове, така е било и при единият ми родите, ще ти дам 5 м плат, но искам да мълпиш и напусна, затова казвам, че всичко е до възпитание и днес високо фигнали глави ни обиждат, а за златото. Лично туркинята, 1998 кога имаше съкращение, ти не даваш, аз давам и ме оставиха, след това в производството 3 г и днес пенсията й е без да е учила 600 лева, а кой учил и съкратен и без работа много години 300. Кирчо, младите нищо няма да направят, защото зад тях стоят големите вълци. Дори ги мисля, съчувствам им. Ще ги използват и ще ги изхвърлят както много умни и еродит юристи, председатели на РСъд и сие. Всичко си върви по старому. Обаждат се по телефона и личната им пише или влизат без да чакат в болници, КАТ. Всеки търси връзки. И кво стана, започнаха да пишат пречупени кръстове, sik i имдто на младото полицайче българче, а в блока живеят мюсюлмани български. Кой, кой.. Без родите ли ли са израснали. Полудяха за земи, жилища. Къде да отидем. Х е юри
  • 29 Мишков

    1 0 Отговор
    Еконт по умен от Борисов ли, айде ва
  • 30 112

    1 0 Отговор
    Кире, как ще върнеш парите на еконт, ако не дойдат милиардите хихи. Мишков чака.
  • 31 Болярин

    0 0 Отговор
    КирО, България ще те запомни като безогледен лъжец, ДОРИ ПРЕД КОНСТИТУЦИЯТА, а и като ухилен, със специални потребности - само с това !!!