27 Януари, 2022 06:43 3 668 41

Катя Илиева: Ако новото правителство не успее да се справи с Гешев, той ще се справи с тях

  • катя илиева-
  • иван гешев-
  • правителство-
  • прокуратура

Гешев е последната и най-силната брънка на това статуквото, което досега ни управляваше, да остане, да може да се храни, да може да съществува и да може да се бори, заяви главният редактор на Фрог нюз

Катя Илиева: Ако новото правителство не успее да се справи с Гешев, той ще се справи с тях - 1
Снимка: Евроком

"Опитаха се да изкарат главния прокурор Иван Гешев като най-невинния. Накрая ще излезе, че той отговаря само за чистачките в прокуратурата. Само в това не са ни убедили. Ако новото правителство не успее да се справи с Гешев, той ще се справи с тях".

Това каза журналистът и главен редактор на „Фрог Нюз“ Катя Илиева. Според нея в момента времето работи за главния прокурор.

„Няма как да се случи борбата с корупцията, ако не направим реформи в съдебната ни система. Нещата обаче не просто се бавят, ами тръгнаха в друга посока. Вече никой не говори за г-н Гешев, нито за спецправосъдието, нито за реформи или борба с корупцията. Гласът на правосъдният министър Надежда Йорданова е глас в пустиня на фона на всички онези фигури, които ни убеждаваха и увещаваха“, обясни тя в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по „Евроком“.

„Хванахме се на едно хоро с управляващите, но започнахме да подклекваме по различен начин – ние малко по-бързо, те малко по-бавно. Защо дават толкова време Гешев и хората около него да ни пробутват всякакви мантри? Може би са успели да пробият в онези структури и системи, ангажирани със законотворчеството. Чува се, че наред с хората, които искат нещата да се случват, има и такива, които непрекъснато бавят процесите“, разкри Илиева. Според нея нищо не се е променило.

„Опитах се да попитам премиера за промените в службите и как вижда нещата, но ми отговориха, че не бива с такъв въпрос да затъмнявам големите успехи, свързани с взаимоотношенията България-РСМ. Когато хората около г-н Кирил Петков разсъждават по подобен начин, означава, че не би трябвало да очакваме кой знае какви големи успехи. Има хора от „Продължаваме промяната“, които искат промените да се случват и настояват за това, но има и имплантирани хора и елементи от старата власт, които дърпат юздите на коня“, разказа още журналистът.

„Гешев е последната и най-силната брънка на това статуквото, което досега ни управляваше, да остане, да може да се храни, да може да съществува и да може да се бори. Те няма да искат да се променят правомощията на главния прокурор, защото с тази си власт и инструменти той може да ги защитава. Но ако той ако по някакъв начин бъде принуден да се махне и дойде друг, който не е на статуквото, те ще бъдат първите, които ще вкарат законопроекта за намаляване на правомощията на главния прокурор. Това отново ще устройва тях“, убедена е тя.

„Ако бях на мястото на Гешев, щях да се срамувам от „успехите“ на така прехвалената спецпрокуратура“, добави Илиева.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 42 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    44 2 Отговор
    След като новите си раздадоха креслата е съмнително, че вси още искат да правят промените заради което бяха избрани.
  • 2 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    44 6 Отговор
    Кирчо отговаря само на удобни въпроси?!
    Успех с Македония?!
    Кирчо, обувай кънките и с двеста.......
  • 3 5577

    26 6 Отговор
    Ми парите свършиха. Всички мутри които е засегнал сега ще ги освободи. Сигурно вече сделката е станала. Те новите и идея си нямат какво да правят. Защо да продължаваме като в Левски да наливаме пари в пробита каца. Тия които ги раздават не са тъпи. Парите вече са там където да вършат работата. На цялото правителство така и няма да ви запомним имената. Толкова сте безлични. Не свършихте задачата с Гешев. Сега вече може да си ходите по живо по здраво. Да дойде някой който се разбира с мутрите и да помисли малко и за хората, че много тежко стана.
  • 4 Соломон Гащи

    30 2 Отговор
    Те и много не искат да се справят с Гешев, на първо място им е да има ,,зелен сертификат,, завинаги, а на второ Македония.......естествено нашият народ отново не присъства
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Град Исперих

    2 2 Отговор
    Има повече Трактори от Столицата
  • 7 Саса

    9 13 Отговор

    До коментар #5 от "леон":

    Леоне, КОЙ ако не Гешев и целият модел Борисов- Доган- Пеевски- Гешев е виновен за плачевното положение на България , особено последните 12 години ? Виж например Румъния, те преди 12 години бяха по зле от нас, сега са с двойно по големи пенсии и заплати! Но първо си оправиха съдебната система и прокуратурата. Докога мислиш Гешев, трябва да осигурява безнаказаност ???

    Коментиран от #11, #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гандалф

    13 2 Отговор
    Че не ми е ясно...как гешев ще се оправи с управляващите...доколкото ми е ясно, прокуратурата не раздава присъди...ако има дани за престъпление, прокоратурата може да образува досъдебно производство...но решението го взема, независимия български съд...в кавички независим..

    Коментиран от #15

  • 10 Мармалад

    9 3 Отговор
    Ами така е .Щом не може да наказва и назначава никой друг освен чистачките и администрацията и не води дела .То следващият нероден Петко ще го видим.Тоз само заради Банев заслужава медал.Колко репортажа за разсипани заводи колегите и направиха отишли за пури обувки Майбах и цици на жена му.Ами другите шофьора Арабаджиев станал Биг бос от нищо с пари в кутии за обувки( само това е достатъчно че краде не внася данъци) .
  • 11 Ку-ку

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "Саса":

    Я пак, че нещо не разбрах?! Какво са оправили румънците?! Защо имат "по-високи" доходи?! Провери хубаво информацията, а ако нямаш преки впечатления не се изказвай неподготвен!
  • 12 Добре де

    13 3 Отговор

    До коментар #7 от "Саса":

    Защо тогава , всички бандити , който бяха арестувани от Гешев , бяха пуснати от затворите по времето на " новите " !?
  • 13 питам

    16 1 Отговор
    Новото правителство нищо няма да направи. Те само със сертификати и Скопие се занимават, Спецов прибира хиляди левове бонуси, администрацията на НАП си раздава над 32 милиона лева премии, а Рашков го вълнуват кварталните милиционери и да могат да прибират хора от улицата и да ги тикат по арестите за неограничено време, без никой да знае. Рашков върна репресивния комунизъм, ДС и Шесто управление. Какво стана с корупцията по високите етажи на властта?!

    Коментиран от #17

  • 14 Хахаха

    14 5 Отговор
    Ами дано поне той успее да се справи с тази "нова власт". Те че няма да се махнат сами - няма, това е акт на чест и достойнство, което у тях е силен дефицит. А и ние се ослушваме още. Така че - ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ НА ГЕШЕВ срещу "новата власт"!
    ГЕШЕВ НАРОДА Е С ТЕБ! МАЧКАЙ Мунчо, измамниците, "честните" бизнесмени и олигарси.

    Коментиран от #16

  • 15 питам

    8 10 Отговор

    До коментар #9 от "Гандалф":

    В Бг прокуратурата раздава присъди. Тя решава какво да скрие и какво да преувеличи. Тя вади удобни свидетели. Съдът се съгласява с прокуратурата. Само наивните вярват, че съдът решава.
  • 16 гнус

    5 5 Отговор

    До коментар #14 от "Хахаха":

    Не може 1 платен клакьор да казва с кого е народа.

    Коментиран от #21

  • 17 Ти да видиш

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "питам":

    Вихри се, както никога досега. Това стана с корупцията и с конфликтите на интереси.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Въх

    10 6 Отговор
    Тази ,ако я срещна по тъмно,трябва да ми баят за уплах. А,бе много грозна бе.И на нея ,горката Гешев и пречи.Свиквайте,Гешев има още пет години мандат.Това е положението.Реформи в правосъдието ,съвсем не означава смяна на главен прокурор. КОЙТО И ДА Е ТОЙ.
  • 20 Грую

    14 4 Отговор
    Само заради факта,че Гешев подгони червените олигарси, ограбили държавата прокурора заслужава адмирации.Жалко ,че Мунчо и компания ги пуснаха отново.
  • 21 Хахаха

    13 4 Отговор

    До коментар #16 от "гнус":

    Да, затова аз го казвам чистосърдечно и БЕЗПЛАТНО. Платените ви видяхме лятото на 2020 и се видя до какво ни доведохте.

    Коментиран от #23

  • 22 Онуфри

    10 4 Отговор
    Ами,колкото по скоро Гешев се справи с харварда и компания,толкова по добре за народа.Че пред тези,Боко направо е светец.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Пламен

    9 5 Отговор
    Щом другарите "реват" ,значи Гешев е правилния човек.

    Коментиран от #27

  • 26 Герб ПобедаЛустрация Радевисти

    9 3 Отговор
    Оставка Подмяната Гешев ДАВАЙ Разследване и побеждаване на олигарсите С теб сме
  • 27 щом си Пламен

    2 4 Отговор

    До коментар #25 от "Пламен":

    си глупак.

    Коментиран от #28

  • 28 Пламен

    6 4 Отговор

    До коментар #27 от "щом си Пламен":

    С коментара си само потвърждаваш, че съм казал истината.И тя е ,че когато комундрелите "реват" ,Гешев е правилния човек.
  • 29 Избор

    6 3 Отговор
    Главният прокурор Иван Гешев срещу олигарсите,финансираните от тях партии и платените им лакеи.Изберете сами!
  • 30 2348

    4 2 Отговор
    Доста хора печелят тук от "коментарите" си. Мафията атакува!
  • 31 Неутрален

    4 3 Отговор
    Доста пари има още в чекмеджетата. Сега, когато Баце е в "киреча", троловете герберастки защитават неистово Каскета. Наистина проблема, че още лаят е в харвардските недоразумения.
  • 32 Хахааа

    4 4 Отговор
    Боже Гешев и срам ? Хахааа и аз не бих се срамувал срещу толкова власт и пари
  • 33 Хахааа

    3 3 Отговор
    Боже Гешев и срам ? Хахааа и аз не бих се срамувал срещу толкова власт и пари
  • 34 Пенсионер

    4 2 Отговор
    Наистина има промяна.От лошо при Боко ,трижди по лошо при Мунчо и сие.
  • 35 Няма ,как

    3 1 Отговор
    Да си на мястото на Гешев. Трябва ти повече СИВО в главата.И естественно с повече гънки.
  • 36 ЧОБАНИН

    6 1 Отговор
    КАТЕ ГЕШЕВ НЕ МИ Е ХАРЕСВАЛ НИКОГА ЗАРАДИ ПОСТАНОВКАТА СРЕЩУ ИВАНЧЕВА АМА ТИЯ ДЕТО СИ СЕ ХВАНАЛА НА ХОРОТО С ТЯХ АМИ ТО ТОЛКОВА ОТКРОВЕННА ШУРОБАДЖАНАЩИНА И НЕКОМПЕТЕНТНОСТ И ЛЪЖИ ЧЕ ГЕШЕВ СТАНА ПО МАЛКИЯ ПРОБЛЕН МАЙ ПЪРВО ТРЕБЕ ДА ГИ ИЗРИТАМЕ ТИЯ А КО ШИ КАЙШ
  • 37 И,защо

    3 4 Отговор
    Трябва да сменим каскета!?Защото така искали Божков,Банев и сие!!!!!И да го сменим,това няма да ми напълни хладилника и да ми плати сметките.Според мен ,каскета е най читавия прокурор от 89 година ,досега .

    Коментиран от #39

  • 38 сила

    4 0 Отговор
    Илиева е права във всяко отношение ,относно промяната.Имплантираните от старата власт и около тях са от ДПС и герб в партията итн и ПП които ще спъват работата на кабинета за реформа в прокуратуратаи съда .ПРемиера вече не се занимава с проманата в държамното управление ,а вече близо двамесеца се занимава с несвойствени за държавата глупости -севернамакедоние и зеления сертификат и въпроси и отговори от депетати в НС.ПРавосъдния министър е много слаб и неподготвена и няма мотивация .
  • 39 Ами то

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "И,защо":

    Един щяха да го канонизират, освен тоя да е втория.

    Коментиран от #40

  • 40 Значида сложим

    3 2 Отговор

    До коментар #39 от "Ами то":

    Комундрел и ще цъфнем и вържем.Ха,ха .Дори само заради факта ,че им наруши спокойствието на дерибеите си струва да остане на поста си.Въпреки ,че присъди едва ли ще има.При тези саботажи от Мунчо и компания,мисия невъзможна.
  • 41 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 1 Отговор
    ДРУГАРКО ИЛИЕВА , САЙТА " ФРОГ НЮЗ Е НАЙ КОМУНИТИЧЕСКИ И СМЯТАТЕ ЧЕ НАПАДКИ СРЕЩУ ГЕШЕВ СА ОБЕКТИВНИ , ИЗРЧЕНИ ОТ КОМУНИСТ , КАТО ВАС..... ВИЕ СТЕ ГЛАВЕН РЕДАКТОР НА ЖЪЛТ САЙТ..... САЙТ НА ОЛИГАРХИЯТА И ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП...... ФАКТ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове