Отидете към основна версия

5 482 251

Костадин Костадинов: Връщаме наборната служба за всички момчета

  • костадин костадинов-
  • възраждане-
  • българия-
  • наборна армия-
  • наборна служба

Срокът на службата им ще бъде между 6 и 9 месеца

Снимка: бТВ

От "Възраждане" ще настояваме за връщането на наборната служба за всички момчета. Те ще ходят в казармата между 6 и 9 месеца. Това заяви в предаването "Лице в лице" по бТВ лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Той все пак призна, че дори и ако утре се приеме закон за задължителната военна служба, то той няма да може да влезе в сила, защото армията няма имоти, където да настани и обучава наборниците.

Костадин Костадинов поиска българската армия да се въоръжи бързо с модерно оръжие. Видяхме, че американското оръжие не е модерно и надеждно. Дарените на Украйна Ф-16 не летят, защото ги е страх, че могат да бъдат свалени. Американската военна техника се дъни в Украйна, каза Костадин Костадинов. Той посочи Индия, Китай и Русия като евентуални доставчици на модерно и евтино оръжие.

Войната в Украйна трябва да спре с мирни преговори. Тези преговори могат да са във Варна. А ние сме исторически свързани и с двата народа – и с украинския, и с руския. Кой, ако не ние да влезем като най-безпристрастният посредник. Това посочи лидерът на "Възраждане".

Той изказа, че Турция се явява посредник за мирни преговори между Русия и Украйна, но не и България. Костадин Костадинов призова България да не се меси в чужди военни конфликти. В началото военния конфликт в 2022 г. ние от "Възраждане" казахме, че трябва да се предложи България като посредник за мирните преговори между Русия и Украйна.

Няма големи и малки държави, а има големи и малки държавници, припомни Костадин Костадинов.

Еврото е политически проект, от еврозоната не можеш да излезеш, каза той. Това е карцер, добави Костадинов. Той отново настоя България да запази българския лев.

Според Костадинов Националният статистически институт лъже, че у нас има спад на цените и животът поевтинява.

„В момента виждаме, че дори енергоносителите растат. Всеки от нас ходи в магазините и вижда цените там. Половина от населението в България е под прага на бедността. Целта е да бъде намалена инфлацията административно, за да отговаряме на условия за еврозоната“, каза Костадинов.

По думите му Гърция е влязла в еврозоната чрез фалшификация на нивата на инфлацията.

Лидерът на „Възраждане“ заяви, че той самият е подавал сигнали за купуване на гласове и не е имало никаква реакция от страна на МВР.

„Бях на едно събрание в Брегово, където хората посочиха името на човека, казаха го и ходихме да даваме показания. Носехме в себе си запис от срещата, на който хората стават и казват „ние свидетелстваме кой е човекът от ДПС, който купува на Пеевски гласовете“. Още върви процедурата, за да се изпрати записът от събранието в полицията в Брегово, защото човекът, който снима е в Добрич“, разказа Костадинов.

„Не вярвам в МВР, защото то в момента покровителства Пеевски. МВР и прокуратурата са собственост на Пеевски. Ако не изборите в неделя имаме 20% избирателна активност Пеевски ще стане първа политическа сила и Бог да пази България тогава“, допълни той.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 154 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове