Отидете към основна версия

2 204 5

Преференциални ипотечни кредити

  • москва-
  • русия-
  • ипотечен заем-
  • жилищен кредит-
  • семейство

От тях ще могат да се възползват семейства, чийто деца ще се родят до края на 2023 година

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин нареди да бъде разширена програмата за преференциални ипотеки за семейства, в които е родено дете преди края на 2023 г. Такава ипотечна програма при 6% годишна лихва стартира през 2018 г. Максималният размер на заема, в зависимост от региона, е от 6 до 12 милиона рубли.

„Гарантира се приемането на решения за разширяване на правото на семейства с деца да получават ипотечен жилищен заем при преференциални лихви, при условие че детето се роди в семейството преди 31 декември 2023 г.“, се казва в заповедта на руския президент дадена на правителството. Срокът за нейното изпълнение е 1 септември.

Сега преференциалната ипотечна програма важи за семейства, в които е родено дете от началото на 2018 г. до края на 2022 г. В същото време такъв заем може да бъде взет до края на 2023 г.

Програмата за преференциални семейни ипотеки при 6% годишна лихва стартира през 2018 г. Кредитът се издава за закупуване на жилище на първичния пазар или рефинансиране на издадени жилищни заеми. Максималният размер на кредита за Москва, Санкт Петербург, Московска и Ленинградска област е 12 милиона рубли, за останалите региони - 6 милиона рубли. Първоначалното вноска трябва да е най-малко 15% от цената на жилището.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.

Свързани новини