Last news in Fakti

21 Юни, 2022 09:21 2 119 5

Преференциални ипотечни кредити

  • москва-
  • русия-
  • ипотечен заем-
  • жилищен кредит-
  • семейство

От тях ще могат да се възползват семейства, чийто деца ще се родят до края на 2023 година

Преференциални ипотечни кредити - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин нареди да бъде разширена програмата за преференциални ипотеки за семейства, в които е родено дете преди края на 2023 г. Такава ипотечна програма при 6% годишна лихва стартира през 2018 г. Максималният размер на заема, в зависимост от региона, е от 6 до 12 милиона рубли.

„Гарантира се приемането на решения за разширяване на правото на семейства с деца да получават ипотечен жилищен заем при преференциални лихви, при условие че детето се роди в семейството преди 31 декември 2023 г.“, се казва в заповедта на руския президент дадена на правителството. Срокът за нейното изпълнение е 1 септември.

Сега преференциалната ипотечна програма важи за семейства, в които е родено дете от началото на 2018 г. до края на 2022 г. В същото време такъв заем може да бъде взет до края на 2023 г.

Програмата за преференциални семейни ипотеки при 6% годишна лихва стартира през 2018 г. Кредитът се издава за закупуване на жилище на първичния пазар или рефинансиране на издадени жилищни заеми. Максималният размер на кредита за Москва, Санкт Петербург, Московска и Ленинградска област е 12 милиона рубли, за останалите региони - 6 милиона рубли. Първоначалното вноска трябва да е най-малко 15% от цената на жилището.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    4 6 Отговор
    Ако те думнат в Укр5426айна опрощават кредита.Мамашите сами ги водят във военните окръжия мужиците.
  • 2 Варна

    5 9 Отговор
    6 % лихва се нарича "преференциална" от диктатора, а колко ли е непреференциалната?!? :). Нашите русофили, вкупом, да потеглят към земният Рай наречен рАСия или там,както си го наричат. Аз лично бих платил на няколко такива, разноските, ако не се върнат повече в ЕВРОПЕЙСКА България. Където между другото имаме ужасни лихви по кредитите, но така е руските лихви по кредитите са най-добрите лихви :)))
  • 3 6775

    8 2 Отговор
    На есен и при нас ипотеките на 6% лихва. Преференциални от 2,4 % сега, тройно на есен.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Иван

    5 1 Отговор
    пропуснахте: да живеят американските банки ,ура ,ура,ура.