Last news in Fakti

2 Юли, 2022 11:33 9 464 16

Строят още 12 станции на метрото

  • москва-
  • метро-
  • строителство

Те ще са в района на новата Москва

Строят още 12 станции на метрото - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Още 12 метростанции се планира да бъдат построени в новата Москва през следващите години, според портала на кмета на столицата. „TiNAO планира да отвори 12 метростанции през следващите години“, се казва в съобщение на общината.

„За 10 години в TiNAO са построени 8 станции, благодарение на които транспортната достъпност на кварталите се е подобрила значително. Продължаваме работа – в момента се изграждат 6 нови станции на Троицкая и Калининско-Солнцевска линии: Потапово, Пихтино, Тютчевская, Мамири, Бачуринская и Комунарка“, казва Андрей Бочкарев, заместник-кмет на столицата по градоустройствена политика и строителство.

Отбелязва се също, че на втория етап от строителството на линията на метрото Троицкая се проектират още шест станции: Сосенки, Ракитки, Десна, Кедровая, Ватутинки и Троицк.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    13 13 Отговор
    Е и какво от това е важно
  • 2 А до марс коги ше има път😂😂😂

    9 5 Отговор
    Що боко вече е зел парите да строи метро до марс😂😂😂😂
  • 3 Гадина

    7 22 Отговор
    ЩЕ, ЩЕ ЩЕ. Ама надали, защото части за машини ниет, а импортозамещение не удалось. Всьо!
  • 4 Най дебилният автор !!!

    22 9 Отговор
    Леле, какви са тези безмислени статии. Какво ни занимаваш с метрото в Русия ?
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 8 Отговор
    малее краварските тролове се пукат по шевовете след тая статия

    щото нали чибуркашките трябваше да са гладни а те не са гладни щото така ни лъжат имат пари и то много пари строят си хората и си живеят добре само краварските тролове се гърчат от глад за центове

    Коментиран от #10, #11

  • 6 Софянец

    16 5 Отговор
    Да е жив и здрав Бойко , който направи метро на нас столичани и останалите селяни които дойдоха на килограм в София

    Коментиран от #13, #16

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Керът

    7 4 Отговор
    Ясно, строят ударно бункери...
    Метро 2033, интересно от колективния запад ли се страхуват, или вече им светва на бавнозагряващите, че Китай им е отзад и отдавна иска даси върне не само Сибир...
  • 9 непробиваема логика

    6 5 Отговор
    Факти внимателно облизват определени части. Някой да се интересува от това? Някой да е ходил в Москва? Някой от вас да знае руски на ниво по голямо от училищното? Някой да получава заплати в рубли? Някой да почива в Сочи? Някой да пита другарката Милена Богданова къде е голямата новина, че да влезе в цяла статия? А ако не излезе вярно дали ще има статия? А дали няма скоро да се появи състезание с палчета, в което да се пита например: Кое метро е по хубаво, софийското или московското?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 много умни журналисти тук

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Другарю Козлодуй, пиша ви втори път, защото чудно, защо ли първото ми писмо редакторът не ми го пусна. Та исках да пиша, че е хубаво да се запознаете с другарката Богданова, тя да ви пише лично всеки ден по три пъти такива статии, а вие по три пъти на ден да изпадате във възторг, без значение дали статиите и вашите емоции са верни или лъжливи, важното е да е сте с великата руска манифуктура .
  • 12 Алито от София

    0 2 Отговор
    Сигурно сайта е збъркал статията, знам ще строят метро не в Москва а в София, а ще се строй от руснаци, и не 12, а 120 спирки, като се стига до Перник, Костинброт, Нови Искър до дефилето, Банкя и други градове, села и паланки около София, с новия проект за метрото другарката Фандъкова ще заздрави следващият си мандат, завръщането на Бойко и компания, и най вече намаляване на подполовината цената на газ за България и водка, така че всичко е лъжа от този сайт
  • 13 Въпросче

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Софянец":

    Ама ти в факултета ли живееш защото и там са на килограм?
  • 14 Факт

    2 1 Отговор
    Тея нали бяха победени от украинците, и санкциите ги довършиха!?
  • 15 Абе "факти"

    2 2 Отговор
    Нас това какво ни интересува аааа ????
  • 16 Корги

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Софянец":

    "Селянин" е тип характер, а не произход, умнико.