Отидете към основна версия

19 Януари, 2023 17:30, обновена 19 Януари, 2023 17:30 12 324 25

Белгиец вдига незаконен строеж в центъра на Петрич, обезопасяват го, вместо да го бутат?!

  • петрич-
  • строеж-
  • днск-
  • съветници-
  • белгиец

За случая разказва Йордан Попов

Незаконна сграда израства на мястото на бившия обреден дом в Петрич на 100 м от центъра на града на ул. „Беласица“.

Това ставало след благословията на съветници от „Ние гражданите“ преди 2 години.

Братът на съветника Георги Божанин Михаил бил официален представител на белгиеца Джон Джос Ванде и движи с пълномощно всички дейности. "Целият квартал сме смразени от нехайството, което демонстрират отговорните институции, които сме сигнализирали.“ Това разказа Йордан Попов.

Той споделя за проблема, с който със съседите му се сблъскват, пред 4vlast-bg.com. Според него строежът гази параметрите, заложени в документите, с които дейностите са одобрени.

„Всичко се свежда до факта, че строителните книжа, издадени от главния архитект на община Петрич, не съответстват на ПУП-а, одобрен от съветниците.

Планът не включвал изграждането на огромно ниско тяло, собствениците си знаят с какво предназначение бил. Цялата площ на имота от 648 км. м е бетонирана. А ПУП-ът предвижда 20% зелени площи. Въпросът е къде са?“, сочи и пита Попов, който е бивш шеф на енергото в южния град. Сигнализирал е РДНСК и община Петрич, но е останал разочарован от получения отговор.

„И двете институции отказват да изпълнят служебните си задължения и упорито се правят, че не забелязват осъществяващото се незаконно строителство. Получих официален отговор от началника на ДНСК арх. Деляна Панайотова.

Тя е категорични, че обектът е незаконен, но дават указания не за отстраняване на нередностите, а за обезопасяване. Сградата трябва да отстъпи от улицата с 12 м, вместо това в момента основното застрояване е на самата улица, прикривано с плътна ограда, която в момента се представя за стена. Проектът предвижда сградата да разполага с 9 апартамента, офиси и два подземни етажа.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.

Свързани новини