Отидете към основна версия

3 100 9

Остров инвестира 4 млрд. USD в инфраструктура

  • пукет-
  • остров-
  • инфраструктура

Плановете са остров Пукет да има второ летище

Снимка: Shutterstock

За подобряването на транспортната инфраструктура на Пукет – една от най-добрите курортни дестинации в Тайланд, ще са необходими 4 млрд. USD. Едва след това провинцията ще се превърне в регионален туристически център, съобщи Bangkok Post.

Плановете за подобряване на транспортната достъпност в провинция Пукет включват и изграждането на второ летище. Правителството на Тайланд насърчава туризма чрез мерки като премахване на визите и подобряване на транспортната инфраструктура, според министъра на транспорта Сурия Тюнгроунгрянгкит. „Седемте проекта включват изграждането на няколко магистрали в Пукет, разширяване на магистрала, надлези и второ летище“, каза той.

Правителството на Тайланд смята за приоритетна цел развитието на туристическата индустрия, която представлява до 20% от БВП. Очакванията са тази година 28 милиона чуждестранни туристи да посетят страната. Очаква се приходите в сектора да достигнат 67 млрд. USD или 80% от пика си през 2019 г.

На 13 септември тайландският кабинет одобри премахването на визите за туристи от Китай и Казахстан като временна мярка в подкрепа на туристическия сектор на страната. Безвизовият режим за тях е в сила от 25 септември до 29 февруари 2024 г. Туристите ще могат да останат в Тайланд без виза до 30 дни.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.

Свързани новини