Отидете към основна версия

3 382 103

Пропаднаха плановете на парижани да печелят от наеми по време на Олимпиадата

  • франция-
  • париж-
  • олимпиада

Търсенето е ниско, а пазарът - пренаситен

Снимка: Shutterstock

Много парижани - собственици на жилища, са пуснали на пазара на краткосрочни наеми имотите си за времето на Олимпиадата. Цените са доста над средните. В някои случаи достигат три-четири пъти над пазарните. Търсенето обаче е минимално, отчитат местни брокери и допълват, че плановете на собствениците за високи печалби едва ли ще се реализират.

С приближаване на откриването на спортното мероприятие част от собствениците на луксозни имоти намаляват офертните наемни нива само и само да привлекат клиенти. "Πpeдлaгaнeтo e нaлицe, нo търсенето не е толкова голямо, ĸoлĸoтo очаквахме", cмятa Oмap Meниpи, pъĸoвoдитeл в oтдeлa зa нaeми нa имoтнaтa ĸoмпaния Еngеl аnd Völkеrѕ.

Луксозен апартамент с площ над 100 кв.м към момента може да се наеме на цена от 10 000 EUR за седмица. Преди няколко месеца за същия имот са искани 20 000 EUR.

Към средата на април близо 70% от наличните на пазара имоти с четири и пет стаи в Париж са се отдавали на пазара, сочат данните на платформата за краткосрочно наемане АіrDNА. Средната им цена на нощувка е 1100 EUR, което е с близо 35% над пазарната цена.

Не е изключено да се наблюдава и анулиране на резервации, в случай, че хората видят по-добра ценова оферта и решат да я предпочетат от вече направената такава.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.

Свързани новини