Отидете към основна версия

2 476 8

Открили марихуана и мачете в дома на Перата

  • открили-
  • марихуана-
  • мачете-
  • дома-
  • перата-
  • свински опашки
Снимка: Прокуратурата

Марихуана, мачете и нож са открити в дома и автомобила на Петър Низамов – Перата, който вчера беше задържан от бургаската полиция. Петър Низамов е задържан за 72 часа.

Подробности по провежданото разследването оповестиха по време на брифинг днес Апелативният прокурор на Бургас – Любомир Петров и Директорът на ОД на МВР в града комисар Калоян Калоянов.

На нея стана ясно, че Низамов е осъждан за нанасяне на телесни повреди и хулиганство. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 10 април 2016г. противозаконно е лишил от свобода трима чужди граждани от Афганистан, за което се предвижда наказание лишаване от свобода до 6 години.

Прокурор Петров съобщи, че Низамов е отказал да съдейства на разследващите органи, като не е дал обяснения и категорично е отказал да участва в разпознаване. Това е принудило разследващите да протоколират отказа и да извършат разпознаване по снимки. Единият от афганистанските граждани е разпознал Низамов.

Според Петров, задържащите са използвали сила спрямо тримата мъже. Те са били съборени на земята, ритани, завързани и пребъркани за пари и ценности. Според показанията на афганистанците, групата от задържащи, която наброявала около 10 души, имала ножове и пистолет.

Апелативният прокурор добави, че са иззети мобилния телефон на Низамов, както и два преносими компютъра, като ще им бъде извършена експертиза.

Комисар Калоянов съобщи, че са извършени претърсвания, като в колата и жилищата на Низамов са открити ножове, мачете и тревиста маса, реагирала на тест като марихуана.

Калоянов подчерта, че МВР винаги поощрява гражданите, които помагат на полицията, но само ако тази помощ е в рамките на закона.

Предстои Районна прокуратура-Малко Търново да внесе в Съда искане за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Низамов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини