Last news in Fakti

14 Април, 2016 20:14 2 648 19

Протест в защита на Перата

  • перата-
  • протест-
  • защита

Негови съмишленици искат да сринат съда в Бургас

Протест в защита на Перата - 1
Снимки: gramofona.com

Десетки излязоха в Бургас, за да защитят Петър Низамов-Перата, който е задържан след арести на бежанци със „свински опашки”.

Около 50 души се събраха пред Съдебната палата на морския град. Те носеха плакати, звънци, имаше призиви за оставка, и за незабавно освобождаване на Низамов. Дойдоха и близки на Перата.

По думите на сестра му – Надя Василева, Петър е правил това, което се е налагало. Той обикаля границата откакто се случиха нападенията в Кьолн. Видя, че нищо не се прави тук, свърза се с Динко и започна да обикаля границите, разказа тя.

Протестът беше съпътстван и със сериозно полицейско присъствие, защото в социалните мрежи организаторите призоваваха за тежки машини, които да сринат съдебната сграда.

На протеста в Бургас дойде и Малина Сейкова, която е преподавала математика на Перата във Вечерната гимназия.

„Аз при всички положения съм в подкрепа на тези граждански отряди, първо тези имигранти са много подозрителни млади мъже, с леки ранички, какво носят в тях, кой ще ги чака тука, до къде са изпратени, до къде отиват всъщност и те са хванати на българска територия, къде е била Гранична полиция”, заяви тя пред bTV.

Според нея няколкото присъди са „болести на младостта” и би трябвало вече да се е променил.

Протестът днес продължи до 19 часа.

Протест в защита на Перата

Факти.бг припомня, че Районна прокуратура - Малко Търново внесе в съда искане за постоянен арест на Низамов. Районният съд в града е насрочил съдебното заседание за утре от 11:15 часа. Там протестът ще продължи.

Междувременно, в София националисти протестираха пред офиса на Българския хелзинкски комитет.

Малко повече от 20 души се събраха пред комитета следобед, за да подкрепят гражданските патрули по границата. Според тях задържаният Низамов и приятелите му са изпълнили дълга си на българи да спрат влизането в страната на нелегални имигранти. По думите им момчетата са герои и според тях заслужават орден за храброст. 

Малко по-късно протестът им се измести на палатка пред парламента, където поискаха оставката на кабинета и заради горивата и държавния дълг на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 селооо

    1 1 Отговор
    "Малко по-късно протестът им се измести на палатка пред парламента, където поискаха оставката на кабинета и заради горивата и държавния дълг на страната"
    Тия анаболи с късите прически са толкова лесни за манипулиране. Общото IQ на цялата група е 1000.
  • 2 запрян

    1 0 Отговор
    тъй като гледам меракът на каракочанов и ВМРО да се подпали граждданска война в българия ще се сбъдне айде сега националистическите партии дето подклаждаха нацизма в българия да излязат и да озаптят мародерите- представящи се за патриоти



    Коментиран от #6

  • 3 Ууууууу

    1 0 Отговор
    едно време на 0хранители и мутри им казваха ГОРИЛИ.Между другото и нашата държавна Мутра е бил Горила .Забележете на преден план с знамето това човекоподобно не ви ли прилича на ПРИМАТ с отворена уста издаващо неразбираеми крясъци.Време е тези ПАКОСТНИЦИ да бъдат ЗАТВОРЕНИ В КЛЕТКИ.
  • 4 рангел

    1 0 Отговор
    нищо ново под слънцето

    по времето на третия райх

    най-големите поддръжници на хитлер са били криминално проявените елемевти в германия

    за тези с по- късата памет ще припомня че по време на прехода в българия криминално мутренския контингент се наричаха бизнесмени а сега вече имаме ново двайсет сега вече се наричат патриоти да пази господ да не те срещнат такива патриоти- мародери


    Коментиран от #8

  • 5 Oven

    0 0 Отговор
    Вие българи ли сте,как може да съдите български граждани заради някакви нелегални емигранти които всичките нарочно са без документи тия афганистанци може да са престъпници,кой им е дал право да нарушават границата и да се укриват по горите защо не преминават през граничните пунктове тях трябва да съдят за нарушаване на държавната граница.Събудете се българи време е да премахнем всичката продажна сган която упражнява геноцид срещу българския народ.

    Коментиран от #7

  • 6 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "запрян":

    Да ти обясня нещо ,щото ти си отчайващо тъп и никога няма да го видиш сам .
    Между АТАКА и ВМРО и ПФ има само една разлика и тя е в начина на говорене . Тези не са патриоти . Те са лешояди качили се на вълната на отчаянието на хората наречена патриотизъм , с единствената цел да се доберат до хранилката . Друг е въпроса че лидерите им са доказани агенти и с връзки с висши номенклатури . Всичко е един гнусен театър и никой не му пука за народа , за тях е само един донор за пари и власт . Но отчасти народа си го заслужава това .

    Коментиран от #10

  • 7 Мишка

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Oven":

    Къде виждаш Българи приятелю?
    Пет мнения под Мойто четирима предатели.
    Това племе ли наричаш Българи?
    Да ги видим тия писатели когато "добрите бежанци" им разбият вратата в къщи и се изгаврят с жените и дъщерите им и опостушат домовете им тогава каква песен ще запеят?
    Тогава май ще търсят и ще се молят да дойдат тия "неандерталци" да им спасяват задниците.
    Държавата като неможе да Си опази границите да го д....ха.......и да остави това на хората който го могът.
    Като няма държава и власт трябва да има повече като г-н Низамов.
    Защото Той е останал в Родината Си и Я защитава а не Я продава за жълти стотинки.
  • 8 Венци

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "рангел":

    Прекалено си нищожен за да разсъждаваш за Хитлер .
    А "българия криминално мутренския контингент " , го създадоха тези които създадоха Тиквата , Доган и т.н.
    Но за едно си близо - да те пази господ да не те срещне истински патриот - главорез .
  • 9 гост

    1 0 Отговор
    НЕ СПИРАЙТЕ ПРОТЕСТИТЕ ДОКАТО ТИКВАТА НЕ МУ СЕ ИЗВИНИ ПУБЛИЧНО И ГО НАГРАДИ С ДЪРЖАВНО ОТЛИЧИЕ
  • 10 Мишка

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Писали сме едновременно.
    Много Си прав човече и за партийте и за народа.
    Тоя народ докато не се събуди и не стане от масите нищо ново няма да се случи.
    С мрънкане в кръчмата нищо ни се променя.
  • 11 Ууууууу

    0 1 Отговор
    Какво значи нарушаване на границата...Минават през България защото нямат друга алтернатива..ако може за по малко от 24 и повече не искат да знаят и да чуят за .нас. И защо минават нелегално а не законно..Защото първо ще бъдат обрани от ченгетата полицаи при проверка на багажа...Втори път ще бъдат обрани от държавата неоползотворявайки 1100лева които уж държавата харчи и получава от Еврора..трети път ще бъдат обрани като си платят за по навременен бежански статут...иначе може и да чакат в лагерите до края на света...и никога да не стигнат за където са тръгнали.Има и починали в лагерите...Като са такива патриоти защо не спряха чуждите Американски танкове които стовариха тук без да се съобразят и предупредят никой,дори и управляващите..Утре тези танкове може да стрелят по протестиращи представяйки като Терористи...Повече мислетесъс собствените си глави защото другите не ви мислят доброто.

    Коментиран от #13, #14, #17

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мишка

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ууууууу":

    А ти другарю знаеш ли какво е Държавна Граница? А знаеш ли какво е нарушител на Държавна Граница и какво е наказанието по закон за нарушаване на Държавна Граница?
    Аз знам.
    И тия преминаващи напряко както ги наричаш от къде си сигурен че утре няма да сложат бомба в училището или в автобуса където ще е детето ти родителите ти или ти самия? Заради такива като теб Сме на тоя хал защото мислите със задните си части и слушате какво ви командват от вън.
    Пиша се Мишка но сърцето Ми е на Лъв а ваште сърца са на лешояди ядящи останки от чуждия пир.
  • 14 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ууууууу":

    За огромно съжаление болшинството от българите са като теб . Дължи се може би на хилядолетния геноцид упражняван по тези земи от Македони, Келти, Римляни,Ромеи,Турци и комунисти .Адекватните хора са избити ,останал е отпадъка , мишките, червеите ,малоумниците .
    Как така бе умньо, една зган от милиони ,ще реши организирано да се засели в Германия ? Осъзнаваш ли мащаба на това престъпление ? Осъзнаваш ли че това е режисирано и подготвяно дълго време ?Вече са ясни и инициаторите и помагачите. остава Германския народ да реагира адекватно и безжалостно .
  • 15 navi

    1 0 Отговор
    През 80-82г бях граничар. "Защитата на границите на "Народна" Република България е въпрос на чест и върховен дълг на всеки гражданин на Република България."т.1 от "Инструкция за охрана на държавната граница". Неолибералните демократи, ебаха майката на Европа, а техните ученици у нас правят същото. Разсипаха всички застави и поделения, а сега войската на хотел. Плащаме ние всички. Поздрави за хората , които вършат работата на държавата и то безплатно.
  • 16 Jack Bauer

    0 0 Отговор
    Като чета коментарите под тази статия и коментарите под статиите отразяващи новината за гражданския арест на бежанци у нас се чудя как все още оцелява Българската държава при толкова много предатели, промити мозъци и чуждестранни провокатори в нея. И най-вероятно това е така заради хора като Петър, Динко и другите като тях.
  • 17 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ууууууу":

    А по твоята лотика какво значи да те изнасилят - на накой, на който му се е.е да те изч.ка от зад защото няма къде другаде, така ли! Ми, най-искрено ти го пожелавам, що смяташ че всеки, решил да прави нещо си има правото да го прави!
  • 18 Ууууууу

    0 0 Отговор
    България - развъдник на МУТРИ МАРОДЕРИ , ПРОСТОТИЯ И МИЗЕРИЯ.България - ГРОЗНАТА МОМА НА ЕВРОПА ЗА КОЯТО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СЕ ОЖЕНИ т. е . никой външен не иска да живее...Имигрантите бягат от България като от прокажена държава.България БЕШЕ преди 26 год.

    Коментиран от #19

  • 19 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ууууууу":

    добре че всички не сме леки в акъла като теб щото никой нямаше да има вече в България , само циганите щяха да останат и като видят че няма от кой да смучат и те ще си хванат пътя
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове