Last news in Fakti

13 Април, 2016 12:07 2 457 8

Открили марихуана и мачете в дома на Перата

  • открили-
  • марихуана-
  • мачете-
  • дома-
  • перата-
  • свински опашки
Открили марихуана и мачете в дома на Перата - 1
Снимка: Прокуратурата

Марихуана, мачете и нож са открити в дома и автомобила на Петър Низамов – Перата, който вчера беше задържан от бургаската полиция. Петър Низамов е задържан за 72 часа.

Подробности по провежданото разследването оповестиха по време на брифинг днес Апелативният прокурор на Бургас – Любомир Петров и Директорът на ОД на МВР в града комисар Калоян Калоянов.

На нея стана ясно, че Низамов е осъждан за нанасяне на телесни повреди и хулиганство. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 10 април 2016г. противозаконно е лишил от свобода трима чужди граждани от Афганистан, за което се предвижда наказание лишаване от свобода до 6 години.

Прокурор Петров съобщи, че Низамов е отказал да съдейства на разследващите органи, като не е дал обяснения и категорично е отказал да участва в разпознаване. Това е принудило разследващите да протоколират отказа и да извършат разпознаване по снимки. Единият от афганистанските граждани е разпознал Низамов.

Според Петров, задържащите са използвали сила спрямо тримата мъже. Те са били съборени на земята, ритани, завързани и пребъркани за пари и ценности. Според показанията на афганистанците, групата от задържащи, която наброявала около 10 души, имала ножове и пистолет.

Апелативният прокурор добави, че са иззети мобилния телефон на Низамов, както и два преносими компютъра, като ще им бъде извършена експертиза.

Комисар Калоянов съобщи, че са извършени претърсвания, като в колата и жилищата на Низамов са открити ножове, мачете и тревиста маса, реагирала на тест като марихуана.

Калоянов подчерта, че МВР винаги поощрява гражданите, които помагат на полицията, но само ако тази помощ е в рамките на закона.

Предстои Районна прокуратура-Малко Търново да внесе в Съда искане за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Низамов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СМЕШНИЦИ

    0 0 Отговор
    От утре отивам за лов на бежанци !!!

    Коментиран от #2

  • 2 Динко с атевето

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "СМЕШНИЦИ ":

    Няма да помогне . На лов за гербаджии ,управници , прокурори и магистрати трябва отидеш . То наближава Видовден ................
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Сега видяхте ли че тези посткомунистически ДС агенти които управляват от 26 години държат държавния апарат и като искат да те смачкат ще те смачкат . Няма да се учудя и да са подхвърлени дрогите , а и да не са какво от това , в половин Америка и Европа треволяка е легален .
    Българският народ е поставен в позиция на чужденец в собствената си страна , извършва се геноцид спрямо него . Крайно време е народа да се вдига и да ги одере живи тези гнусни твари наречени управляващи .
  • 4 Oven

    0 0 Отговор
    Егати и скапаната България ще съди собствените си граждани заради някакви мръсни афганистанци които са нарушители на границата а може и да са убийци или престъпници които нарочно са без документи тях трябва да съдят за нелегално преминаване на границата и укриване по горите.Къде сте българи събудете се да защитим собствените си граждани а не разни чужди нелегални отрепки.Долу мръсното продажно правителство барабар с мръсните прокурори които съдят българи заради мигранската паплач.Защо не съдят и незаконо преминали границата разни мигранти и трафикантите ?
  • 5 пффф

    0 0 Отговор
    ...ОТКРИЛИ ..."МАЧЕТЕ И НОЖ...!!!" ...моля ви се !!! сякаш са открили "Гаубица", Т-72 или F-16...!?!? И нож за какво ли му е ...нали има зъби !!! Ей в 21-ви век живеем и крадливата върхушка се изучи ама, и народът вече не е прост !!! Няма да си измиете ръцете и да замажете очите на народа от глупостите които правите с медийна помощ !!! Вчера френски депутати са внесли предложение "марихуаната" да се депенализира...!!!
  • 6 кольо

    0 0 Отговор
    Че то нищо няма момчето бе, хората плюс мачете и нож имат и лопати, мотики, копачи, чукове, тесли, сърпове, отверки, коси и оюе куп други неща !
    И сега искам да попитам, вие хубаво го съдите "за отнемане на свобода" ..ами Вас...Вас кой ще осъди за отнемането на неговата свобода ?????
    Ха искарайте го сега черен като дявол, ама като гледам вие трудно...смешно е в какво го упреквате !
  • 7 гост

    0 0 Отговор
    сега престъпниците от криминалните партии ще криминализират и мачетето , както и гинко-билобата щото и тя имала тонизиращо действие .
    Абе народа трябва е мачкам и тъпкан и унищожаван .
    А само ако знаете от управляващите как пердашат КОКАИН , но за тях може .
  • 8 киро

    0 0 Отговор
    Подхвърлили му едно пликче и голяма работа ! А корумпираната система , която пусна крадеца на БМВ-то който беше заснет на местопрестъплението самосезира ли се относно простотиите си ?