Last news in Fakti

15 Април, 2016 12:34 2 635 10

Разпознат е втори "ловец на бежанци", от групата на Перата

  • перата-
  • разпознат-
  • втори-
  • групата-
  • ловец на бежанци

Няма да му повдигат обвинение

Разпознат е втори "ловец на бежанци", от групата на Перата - 1
Снимка: gramofona.com

Втори човек от групата на Петър Низамов – Перата, участвал в задържането на мигранти, е бил разпознат и установен. Това съобщи апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров, цитиран от gramofona.com.

Мъжът обаче ще бъде само свидетел, срещу него няма да се повдигат обвинения. „Той е дошъл малко по-късно, не се е държал агресивно, дори е дал вода на мъжете“, обясни прокурорът.

От показанията на афганистанците става ясно, че само трима от групата, която ги е задържала са били агресивни. Те заплашвали мъжете с ножове и пистолет и ги претърсили за ценни вещи.

„Ако бяха открили пари или вещи и ги бяха взели, сега вече щяхме да говорим за въоръжен грабеж“, уточни още Любомир Петров. Тримата афганистанци, задържани на 10 април вече също са с повдигнати обвинения. Те ще бъдат съдени за нелегално преминаване на границата.

Мъжете били част от по-голяма група, от 25 човека. Заради трудния терен, тримата изостанали и попаднали на Низамов и приятелите му. Делото срещу Петър Низамов ще бъде поставено под специален надзор, обясни още апелативният прокурор.

Водеща обаче остава Районната прокуратура в Малко Търново, тъй като инцидентът се е случил в район от нейната юрисдикция. Междувременно в момента в Районният съд в Малко Търново тече мярката за неотклонение на Перата.

Пред сградата са се събрали приятели на Петър Низамов, който настояват за неговото освобождение. Най-вероятно магистратите ще обявят дали Перата остава за постоянно в ареста в ранния следобед.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909 БЪЛГАРИЯ

    3 0 Отговор
    ТАКИВА БЪЛГАРИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ НАГРАДЕНИ ! ГРАНИЦАТА ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗИ !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 2 Иво

    3 0 Отговор
    Държавата допуска тълпи от престъпници (неправомерното пресичане на държавната ни граница е престъпление) да пресичат границата. Задължение е на всеки гражданин да не допуска законови нарушения, каквито и да са те, и да извършва граждански арест, при положение че това е възможно, след като силовите институции са неспособни да се справят с дадена кризисна ситуация. Сигурността на всички е задължение на всеки. За да има превенция и да не ни застигнат събитията от Брюксел и Париж, не трябва да разчитаме на държавата, а на себе си.
  • 3 по темата

    4 0 Отговор
    Както е тръгнало ще се получи ситуация, при която няма да се намери никой желаещ да съди Българи, но с удоволствие ще пращат предателите на смърт.
  • 4 Бай хой

    2 0 Отговор
    Такаааааа.Срещнали се две групи които де юре нарушават законите на РБ. Какво се получава. Едните не Българи и потенциални терористи получават награди и възнаграждения. Другите Българи и потенциални Патриоти попадат под ударите на закона тълкуван изключително и престъпно в тяхна вреда.

    Българи докога ще търпите чужди марионетки които тероризират и гонят Българите.

    Вече за кой ли път подкрепят джахидистите и ислямска държава.
  • 5 Антон

    4 0 Отговор
    Скоро ще стане така че ще трябва да съдите хиляди българи и просто ще бъдете линчувани . То това кръвопролитие се отлага вече 25 години но е неизбежно .
  • 6 гост

    2 0 Отговор
    Афганистанците са задържани само защото са били вързани и са били арестувани по цивилен ред. Драго МВР: къде са другите 22 нелегални прекосили границата? Хм, МВР не казва нищо за тях. Защото не знае. Защото не може. Защото не иска. Защото не се интересува кой минава и кой не. Защото само Сирийци трябва да имат право да преминават, и то легално. А тези са Афганистанци. Ами ако искат утре да накажат България, че участва с военни групи на страната на САЩ в Афганистан и гръмнат някоя детска граднина? Както казват това са все млади мъже, добре облечени, силни и здрави, както и платежоспособни. Това не са бежанци.
    Ако патриотичните българи не са ги хванали, МВР няма и да разбере за тях или може и да ги е пуснало да преминат срещу една, две хилядарки. И сега, за да си запази бизнеса, хващат доброволците?!?
    Всички са плюмки: президент, премиер, министри и всички в политиката. Кой ще защити доброволците, обикалящи и залавящи мигриращата паплач? МВР и прокуратура няма да защитят българи, това е видно. На много записи се вижда как МВР прави арести с ритници в главата на беззащитни български граждани, никой не е виновен. Но когато нелегален афганистанец е задържан и са им викали, не са ги били, тогава е ужасно престъпление. Малоумници се разпореждат в държавата, друго обяснение няма.
  • 7 КРОМАЗА

    2 0 Отговор
    Какъв национален нихилизъм цари само в държавните ни органи ... !!!!! ???? Тая прокуратура и тоя съд, не стига ,че за нищо не стават, ами сега се обърнаха и срещу собствените си граждани ,които по презумция трябва да защитават . Е.ати долнопробните хора ....,но идва деня в който и на тях ще им се потърси сметка ...и този ден е близо ...на хората им писна вече ...
  • 8 дидо

    1 0 Отговор
    Няма ли престъпници , че започнаха да арестуват защитниците на българската граница ????

    Коментиран от #9

  • 9 пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "дидо":

    ДИДО ....ТИЯ ...ПИЧОВЕ СА ЧИСТИ БАНДИТИ ... ПРЕДТЕКСТА ИМ Е ЧЕ ЛОВЯТ НЕЛЕГАЛНИ МИГРАНТИ . ЦЕЛТА ИМ Е ДА ХВАНАТ ПОВЕЧЕ МИГРАНТИ ЗА ДА ИМ ВЗЕМАТ ПО 500 ЕВРО НА ЧОВЕК И ГИ ПУСКАТ ...НЯКОЙ ХОРА СТАНАХА МИЛИОНЕРИ ЗА МНОГО КРАТКО ВРЕМЕ ОТ ДАЛАВЕРАТА С ТАЛИБАНИТЕ ...

    Коментиран от #10

  • 10 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "пешо":

    Ей това е трол на партиите , вижте го добре
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове