15 Април, 2016 17:00 2 597 9

Пуснаха Петър Низамов – Перата под домашен арест

  • перата-
  • петър низамов-
  • пуснаха-
  • домашен арест

В съда днес той не се призна за виновен

Пуснаха Петър Низамов – Перата под домашен арест - 1
Снимка: bTV

Районният съд в Малко Търново освободи Петър Низамов – Перата под домашен арест.

Той е обвинен в незаконно задържане на трима бежанци от Афганистан.

Мотивите на магистратите бяха, че няма опасност Низамов да се укрие, защото има постоянен адрес. Според съда обаче има обосновано предположение, че той може да извърши ново престъпление.

В съда днес Перата не се призна за виновен. По думите на Мартин Пеев, един от двамата му защитници в съда, Перата е използвал „свински опашки”, за да респектира тримата афганистанци.

Десетки поддръжници на Низамов го чакаха пред съда. Те скандираха: "Да живее България" и "Българският съд затваря българите".

Факти.бг припомня, че Перата беше задържан във връзка с публикуван в социалните мрежи видеоклип, който показва незаконно задържане на мигранти.

Низамов беше арестуван във вторник и срещу него бяха повдигнати три обвинения за гражданските арести на мигранти. Тогава от прокуратурата обясниха, че ръководената от него група е искала да ограби афганистанците, снимани със завързани със свински опашки ръце, а не просто да ги спре да влязат в България.

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че не подкрепя протестите в подкрепа на тези, които неправомерно задържат бежанци и подчерта, че ще бъде безкомпромисен към тези, които се правят на полицаи. Цацаров заяви още, че законът трябва да се спазва и ще продължат да преследват т.нар. „Граждански патрули”, които извършват нарушенията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гтв

    3 1 Отговор
    браво бе,затваряйте българите и давайте помощи на циганите
    няма такива управници другаде
  • 2 миседниш накура

    3 0 Отговор
    щом цацаров казва че трябва да се спазва закона значи трябва-тогава защо незаконно минаващи Българската Граница са свободни и получават помощи...явно щом държавата ако не пази народа си,то народа трябва сам да се пази...от държавниците също...
  • 3 big cho

    0 0 Отговор
    Крайно време бе,браво на този''престъпник'',нека има хиляди като него.Накрая май....ще се ходи на война,на ''свещенна война'',да не забравяме,българите всеки го е страх да ни излезе един на един,за това все идват на глутници,но накрая май всичко ще опре до кръв,неизбежно е....,а ние сме кръвожадни.Щом се налага така,крайният резултат винаги е един-война.
  • 4 константин

    0 0 Отговор
    Цацаров , незаконият прокурор , щял да бъде безкомпромисен към българите . Пожелавам му да го срещне безкомпромисен майстор касапин по свинете . Да грувичи, ама хубаво да си погрувичи
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Малоумници са се пръкнали на всички държавни постове. Как не се намери някой да ги обори и да защити този горд българин преди да го арестуват и да правят циркове. Цацаров преследва българите защитили държавната граница, а афганистанците къде са сега? Да не би да ги съдят и тях, а? Не, те си минават и заминават.
    прокуратура мръсна. Ако има един свестен в прокуратурата щеше да е спрял подобна гавра, но явно няма.
    Еми хора, оправяйте се сами, не търсете МВР, прокуратура и съд. Очевидно тези инстанции работят против българите: работещи смели и борещи се в държава без бъдеще.

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Материала е калпав , роби и безгръбначни , каквото и да ги правиш могат само да се гърчат и да се гънат , даже и не цвърчат всеки път .
  • 7 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Продажници,като са неспособни да се справят с талибаните
    да остававят хората да им свършат работата.Ами ако след
    5 год.някой от тези емигранти направи нещо като на
    11 сптември 2001г в Ню Йорк,кой ще е виновен?Да не би
    тези мигранти да са плащали данъци и осигуровки с ,който
    се издържа властта ,та така яростно ги брани,и очаква от
    нас да и раждаме деца и да не се махаме от тука.

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дядо поп":

    11 Септември вътрешно си го направиха, има цяло протестно движение от иннженери и образовани хора, които от години разпространяват доказателства и искат повторна експертиза понеже всичките обяснения за случката са скалъпени. Американците сами си го правят, за да започнат война без други обяснения. Не може за Клинтън и неговата пура да са дадени 10 пъти повече средства за разследване отколкото за взривяването на 3те сгради. Всичко е една голяма стъкмистика, вярвай на инженерите, които цял живот строят и разрушват сгради, знаят на какво са способни и имат техническото познание, вместо на политици, търсещи повод за война. А тя, войната, е огромна машина за средства, стотици милиарди потъват, има доклади които не могат да обяснят липси на много милиарди, няма отчетност сред военните. Както и тук, изчесват свидетели, получават инфаркти и катастрофират летално, така е и там. И всичко идва от политиците, не от чиновници, прости хора или др.
  • 9 Мишки

    0 0 Отговор
    Църцъров го е страх, че ще тръгнат след него и след и другите грабители на държавате искат да няма гражданско общество и да сме им роби които да плащат данъци и да живеят в мизерия !!!!!