Отидете към основна версия

5 901 14

Поли Генова с огромен успех на Евровизия (Снимки)

  • поли генова-
  • успех-
  • евровизия

Изпълнителката постигна рекордното за България 4-то място. Победител е Украйна

Снимка: БТА/АP

Поли Генова представи по изключителен начин България на конкурса Евровизия, постигайки рекордното за страната 4-то място.

Победител в конкурса стана представителката на Украйна – Джамала с песента „1944“. Интересното е, че до последния момент Австралия оглавяваше класирането, като зрителския вот даде победата на Украйна.

При това издание на конкурса – гласуването беше разделено на две части. Първо беше представен вота на професионалните журитата в отделните страни, а след това и вота на публиката. При вота на журито Поли Генова не получи пълни 12 точки, но на няколко пъти беше оценявана с по 10.

Интересното е, че единствената балканска страна, която даде 10 точки за българската изпълнителка бе Македония. Останалите високи оценки дойдоха от държави като Ирландия, Малта, Франция и Словения. Азербайджан, Норвегия и Австралия и отсъдиха по 8 точки. Журито в България даде 12 точки на красавицата от Армения – Ивета Мукучян.

След вота на журито твърд фаворит беше Австралия с преднина от около 100 точки пред втория Украйна.  Песента на Поли Генова остана 7-ма

Обратът дойде при гласуването на публиката. Изненадата там беше, че Полша, която беше последна след вота на журито, се оказа 3-та във вота на публиката, изпреварвайки изпълнителката от Австралия – Дами Им, която остана четвърта.

Песента на Поли Генова „If Love Was A Crime“ беше пета във вота на публиката, което я изкачи до четвъртото място. Русия спечели вота на публиката, но това изкачи песента на Сергей Лазаров до трето място в крайното класиране. Украйна беше втора във вота на публиката, но точките бяха достатъчни на страната. Така и Джамала спечели конкурса с актив от 534 точки. Топ 5 се допълва от Австралия с 511, Русия с  491 точки, България с 307 и Швеция с 261 точки.

Топ 5 на Евровизия:

1. Украйна  534 точки 

2. Австралия 511 точки 

3. Русия 491 точки

4. България 307 точки

5. Швеция 261 точки 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини