Last news in Fakti

15 Май, 2016 02:08 5 865 14

Поли Генова с огромен успех на Евровизия (Снимки)

  • поли генова-
  • успех-
  • евровизия

Изпълнителката постигна рекордното за България 4-то място. Победител е Украйна

Поли Генова с огромен успех на Евровизия (Снимки) - 1
Снимка: БТА/АP

Поли Генова представи по изключителен начин България на конкурса Евровизия, постигайки рекордното за страната 4-то място.

Победител в конкурса стана представителката на Украйна – Джамала с песента „1944“. Интересното е, че до последния момент Австралия оглавяваше класирането, като зрителския вот даде победата на Украйна.

Поли Генова с огромен успех на Евровизия (Снимки)

При това издание на конкурса – гласуването беше разделено на две части. Първо беше представен вота на професионалните журитата в отделните страни, а след това и вота на публиката. При вота на журито Поли Генова не получи пълни 12 точки, но на няколко пъти беше оценявана с по 10.

Поли Генова с огромен успех на Евровизия (Снимки)

Интересното е, че единствената балканска страна, която даде 10 точки за българската изпълнителка бе Македония. Останалите високи оценки дойдоха от държави като Ирландия, Малта, Франция и Словения. Азербайджан, Норвегия и Австралия и отсъдиха по 8 точки. Журито в България даде 12 точки на красавицата от Армения – Ивета Мукучян.

Поли Генова с огромен успех на Евровизия (Снимки)

След вота на журито твърд фаворит беше Австралия с преднина от около 100 точки пред втория Украйна.  Песента на Поли Генова остана 7-ма

Поли Генова с огромен успех на Евровизия (Снимки)

Обратът дойде при гласуването на публиката. Изненадата там беше, че Полша, която беше последна след вота на журито, се оказа 3-та във вота на публиката, изпреварвайки изпълнителката от Австралия – Дами Им, която остана четвърта.

Поли Генова с огромен успех на Евровизия (Снимки)

Песента на Поли Генова „If Love Was A Crime“ беше пета във вота на публиката, което я изкачи до четвъртото място. Русия спечели вота на публиката, но това изкачи песента на Сергей Лазаров до трето място в крайното класиране. Украйна беше втора във вота на публиката, но точките бяха достатъчни на страната. Така и Джамала спечели конкурса с актив от 534 точки. Топ 5 се допълва от Австралия с 511, Русия с  491 точки, България с 307 и Швеция с 261 точки.

Топ 5 на Евровизия:

1. Украйна  534 точки 

2. Австралия 511 точки 

3. Русия 491 точки

4. България 307 точки

5. Швеция 261 точки 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ооопс

    4 0 Отговор
    Абе колега, каква Молдова и каква Лидия те друсат? Молдова въобще не стигна до финала, а нашето жури даде 12 точки на Армения/Ивета! Пий една биричка за изтрезняване и вади тебешира...
  • 2 БУМ БАМ

    3 2 Отговор
    ЕЙ ГОЛЯМО ЧЕТКАНЕ НА ТАА УКРАЙНА .ТАА ПОЛИТИКА ОКЕПАЗИ И МУЗИКАЛНИТЕ КОНКУРСИ.

    Коментиран от #11

  • 3 ЕВРОИЗМАМНИЦИ

    2 2 Отговор
    ТРЯБВАШЕ ДА ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛ И НА ИДИЛ .ЩЯХА ВЕДНАГА ДА ГРАБНАТ ЗЛАТОТО .НАЛИ Е ПЪРВОРОДНО ЧЕДО ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ ?!;"?
  • 4 Кондора

    3 1 Отговор
    Поли Генова е добра поп-рок певица, песента е калпава, просто това не е нейният стил, а и самата песен е много-много семпла
  • 5 бате жоро

    4 0 Отговор
    След кратък SWOT aнализ се оказва, че реално сме заели най- малко 2-ро място. Браво!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гост

    3 0 Отговор
    каква Австралия или аз не съм в час

    Коментиран от #8

  • 8 Carfen

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Европа растее ли расте! Щеше да ми е много интересно, ако Австралия бяха спечелили, как догодина Евровизия трябваше да се проведе там :)
  • 9 Хараламби

    3 0 Отговор
    Австралийската песен беше вокално и технически най-трудната и беше изпълнена перфектно, без една грешка. Тя трябваше да вземе първото място. Според правилата на Евровизия не може да има политически елементи на конкурса, а украинската песен беше 100% политическа и трябваше да бъде декласирана. Вместо това те и дадоха първото място. ЕС започна да се дъни по всички линии...

    Коментиран от #12

  • 10 Ганъо

    0 2 Отговор
    .аси резила, 4то място никога нее било престижно. Има си 1, 2, и 3. Всичко друго е за успокоение на мижитурките с комплекси.
  • 11 Toko

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "БУМ БАМ":

    Много отдавна е така,не е от сега!
  • 12 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Хараламби":

    Споко, компенсират ги за дето няма да ги приемат в ЕС в близките 200 години! Иначе нашенката ако беше излязла в по-адекватен и красив тоалет, можеше и 1ва да стане. Но това, че се показа като проскубана кокошка и изигра лоша шега. Парчето беше номер 1 или поне 2 след австралийското!

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 kcaniba

    1 0 Отговор
    Австралия!!!)))))
    А Япония, няма ли, или Мадагаскар поне!!!))))