Отидете към основна версия

2 263 12

Цар Симеон представи книгата си в Португалия

  • португалия-
  • цар симеон-
  • книга

Премиерата се състоя в гр. Кашкайш, недалеч от столицата Лисабон

Цар Симеон и Царица Маргарита посетиха Португалия по повод излизането на португалски език на автобиографичната книга на Царя “Симеон II. Една необикновена съдба”.

Това беше поредната премиера на книгата в последните няколко години. След тези в София, Париж, Мадрид, Брюксел и Истанбул, изданието вече е достъпно и на португалски език.

Премиерата се състоя в гр. Кашкайш, недалеч от столицата Лисабон, в лятната резиденция на президента на Португалия- Palácio da Cidadela de Cascai.

Н.Пр. г-н Марселу Рибелу ди Соза лично посрещна Техни Величества и присъства на представянето. Сред над 250 –те гости бяха посланикът на България в Португалия Н.Пр. г-н Василий Такев, посланикът на Румъния, дипломати, журналисти, представители на издателството “The Вook Hut”, много приятели на Царя от Португалия. Особено вълнуваща беше срещата на Негово Величество с внука на Робер дьо Бурболон, личен секретар на Цар Фердинанд, който след това става маршал на двора.

Гостите приветства първо племенницата на Цар Симеон Княгиня Александра Надежда, която е дъщеря на сестра му Княгиня Мария-Луиза и живее със семейството си в Португалия.

Книгата след нея представи д-р Мария Инасиа Резола, професор и изследовател на Центъра за съвременни изследвания на Университета Нова де Лисабон.

Представянето премина под формата на въпроси, които тя и публиката задаваха на Негово Величество за годините в изгнание, завръщането в България, работата му като министър-председател, свързана с приемането на България в НАТО и Европейския съюз, отношенията му с Франко, Крал Хасан II, Крал Хуан Карлос и др.

След музикалната програма, в който участваха и български изпълнители, Царят раздаде многобройни автографи и с Царицата се снимаха за спомен с много от гостите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини