Отидете към основна версия

2 413 9

Художници и дизайнери в „общ фронт“ срещу застрояването край морето! (СНИМКИ)

  • бетономорие-
  • застрояване-
  • черно море

Творбите са създадени по време на творчески ателиета, които се проведоха през месец май в района на с. Лозенец в рамките на проекта "Биоморфни форми 2019"

Млади художници и дизайнери от Нов български университет и Университета по приложни науки и изкуства Дортмунд се включват в кампанията "Да запазим Корал" за опазване на природата на плажа край с. Лозенец чрез серия от инсталации, графични материали, фотографии и обекти.

Основната тема, която вдъхновява младите автори, е презастрояването на българското Черноморие. Те използват различни съвременни техники за работа с естествени материали, както и т.нар. land art - форма на творчество, родена в борба за защита именно на застрашени места.

Проектът включи множество намеси и дейности на открито, изкуство, създадено за съответното място, на което бива представяно, както и концептуални типографски експерименти.

Творбите са създадени по време на творчески ателиета, които се проведоха през месец май в района на с. Лозенец в рамките на проекта "Биоморфни форми 2019". Той е част от програмата на фестивал "Майски дни на творческия дизайн 2019" и е организиран от департамент "Дизайн" и финансиран от Централен фонд за стратегическо развитие на Нов български университет.

На 21 юни изложбата „Биоморфни форми 2019“ се пренася в София. Експонатите ще бъдат изложени в Чешки център, ул. „Г. С. Раковски“ №100

В проекта участваха 40 студента от двата университета, водещи на творчески ателиета бяха проф. Ларс Хармсен (prof. Lars Harmsen), проф. Оливер Лангбайн (prof. Oliver Langbein), проф. д-р Борис Сергинов, д-р Биляна Калоянова, Весела Станоева и Руслан Лозев.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.

Свързани новини