Отидете към основна версия

1 166 3

С етно-джаз концерт отбелязаха 100 годишнината на Хейдар Алиев (ВИДЕО)

  • азербайджан-
  • култура-
  • етно-джаз-
  • концерт -
  • 100 годишнината на хейдар алиев

Посолството на Азербайджан, в сътрудничество с Центъра за азербайджански език и култура към Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Съюза на българските писатели, издаде книга на български език за живота и творчеството на Хейдар Алиев

Снимка: Оля Ал-Ахмед

С празнична реч събитието започна посланикът на Азербайджан у нас Н.Пр. Хюсейн Хюсейнов , който изтъкна заслугите на националния герой и историческата личност Хейдар Алиев.

"Хейдар Алиеве основателят на съвременна Република Азербайджан. Националното възраждане на азербайджанския народ е неразривно свързано с името на този велик човек, посветил живота си в служба на своята нация.

Под ръководството на Хейдар Алиев Азербайджан постигна голям напредък в социално-икономическата, научно-техническата и културната област. В началото на 90-те, когато Азербайджан е на ръба да изгуби държавната си независимост поради военна агресия и окупация на неговите суверенни територии, Хейдар Алиев доказа силното си посвещение към нацията, като пое отговорността отново да застане начело на страната, за да преодолее нарастващата криза и да предотврати заплахата от унищожение.

След фантастичния етно-джаз концерт гостите бяха поканени на коктейл, където имаха възможността да опитат и от уникалното азербайджанско вино от нар.

Автор: Оля Ал-Ахмед

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини