Отидете към основна версия

872 3

Мег Райън пристигна на Балканите, за да получи „Почетно сърце на Сараево“ (СНИМКИ)

  • мег райън-
  • актриса-
  • почетна награда-
  • сараево-
  • кинофестивал-
  • филмов фестивал-
  • балкани

Холивудската актриса ще е почетен гост на тазгодишното издание на Сараевския кинофестивал

Снимка: БГНЕС/ EPA

Холивудската звезда Мег Райън пристигна в Сараево, за да получи наградата „Почетно сърце на Сараево“ на тазгодишното издание на Сараевския кинофестивал като признание за изключителния ѝ принос към филмовото изкуство, съобщщава БТА позовавайки се на босненската агенция ФЕНА.

В рамките на Сараевския кинофестивал, тя проведе майсторски клас в Босненския културен център в Сараево, като модератор на събитието беше босненският режисьор Данис Танович, чийто филм „Моето късно лято“ откри фестивала.

Данис Танович приветства холивудската звезда, която беше посрещната с бурни аплодисменти от публиката и нейните колеги, когато излезе на сцената. В началото на разговора Мег каза, че познава Данис от повече от двадесет години, че той я е канил много пъти на Сараевския Кинофестивал и най-накрая тя има възможността да дойде в Сараево и да изпълни обещанието си.

Актрисата добави, че е прекрасно да се работи с Дейвид Духовни, защото той е актьор, който също е писател и сценарист и е много умел с думите, а това не може да се каже за много актьори.

В края на разговора Мег Райън открои като важно това, че кино творците също са своеобразна общност, помагат си и споделят информация и опит.

„Това са и едни от най-големите предимства на филмовите фестивали и затова е страхотно да се срещнеш с колегите си, да бъдеш част от фестивалното жури, да споделяш истории и да опознаеш създателите на филма малко по-добре“, каза Мег Райън след края на един от майсторските класове, проведени в рамките на тазгодишния Сараевски кинофестивал.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини