Отидете към основна версия

12 909 15

Вижте най-голямата домашна котка

  • котка-
  • мейн куун-
  • най-голямата

Кефир тежи 12.2 кг

Снимкa: Shutterstock

Кефир е котка, макар много хора да я смятат за куче. Представител на породата мейн куун, тя тежи 12.2 кг и е смятана за най-голямата котка в света, разказва Bright Side.

Домашният любимец е кръстен от двете дъщери на собственичката си на ферментиралата млечна напитка, особено популярна в Русия и бившите съветски републики.

И ако типичната домашна котка е напълно пораснала до 1-2-годишна възраст, мейн куун не спират да растат до 3-4-годишна възраст.

Кефир е първата котка на Юлия и когато я приемат в семейството, не очакват, че ще стане толкова голяма.

Кефир е наистина умна и интелигентна по природа. В домакинството на Юлия я смятат за човек.

Приемайки човешко поведение, когато е време за вечеря, тя прави компания на семейството на масата, седейки на собствения си стол.

Лапите на котката са достатъчно силни, за да отворят всички врати в къщата. Освен това, противно на повечето си събратя от вида, Кефир много обича водата, както и да плува.

Един недостатък на неговата страст е, че отнема много време на козината му да изсъхне.

Когато приятели и познати идват на гости, те изпитват страхопочитание към Кефир, която обича да бъде гушкана, галена и е наистина привързана към собствениците си.

Котката обича да лежи на кухненската маса. На въпроса кое е любимото ѝ хоби, Юлия казва - "любимото ѝ занимание е да спи върху мен през нощта", но вече е доста тежка за това, пише profit.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 22 гласа.

Свързани новини