Отидете към основна версия

3 711 1

Рецепта на деня: Мусака със зелен боб

  • мусака-
  • зелен боб-
  • кайма-
  • фасул-
  • какво да сготвя

Нова версия на добре познатото ни ястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

700 г млад зелен фасул
400 г кайма
1 домат
3 яйца
200 г заквасена сметана
1 глава лук
3 скилидки чесън
малко червен пипер
пипер
сол
подправки на вкус
олио

Начин на приготвяне:

Запържете нарязания лук в олио, а след това добавете и каймата към него. Поръсете със сол, черен пипер и червен пипер на вкус. Обелете зеления фасул, разделете го на две и го сварете. Добавете каймата към зеления фасул и разбъркайте.

Разбийте яйцата в купа, добавете заквасена сметана и чесън, след което разбъркайте. Намажете тава за печене с олио, добавете зеления фасул и ситно нарязаните домати.

Изсипете заквасената сметана и разклатете добре, за да се разпредели на дъното. Печете на 220 градуса за 50-60 минути, за да се изпари течността, пише trafficnews.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини