Отидете към основна версия

8 998 6

Рецепта на деня: Тиквички на фурна „Оля – Оле, оле, оле!"

  • тиквички-
  • на фурна-
  • домати-
  • кашкавал-
  • какво да сготвя

Свежо лятно ястие

Снимка: Оля Ал-Ахмед

Необходими продукти:

- 1 голяма тиквичка - кашкавал настърган 100 – 150 гр. - 1-2 бр. големи домати - зехтин - хималайска сол - пресни подправки: кориандър /кинза/, копър, магданоз, джоджен - черен пипер - лют червен пипер - 1 глава червен лук

Начин на приготвяне:

Намазвате глинен гювеч или тава със зехтин. Нареждате нарязаната на шайби тиквичка. Върху всеки резен нареждате нарязан на кръгчета домат.

В купичка накълцвате много ситно изброените пресни подправки: кориандъра, копъра, магданоза, джоджена и лука. Поръсвате обилно със сместа от пресни подправки всеки един резен.

В голяма кафена чаша наливате зехтин до горе и слагате една чаена лъжица хималайска сол, 1 пълна с връх чаена лъжица лют червен пипер, 1 чаена лъжица черен пипер и всичко това го разбърквате много добре със зехтина в чашката. С малък черпак заливате равномерно всеки резен от тиквичката.

Накрая слагате настъргания кашкавал върху всеки резен, поръсвате още малко листа от пресен джоджен и завивате с фолио. Слагате да се пече на 200 градуса за 40 минути.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 20 гласа.

Свързани новини