Необходими продукти:
- 1 голяма тиквичка - кашкавал настърган 100 – 150 гр. - 1-2 бр. големи домати - зехтин - хималайска сол - пресни подправки: кориандър /кинза/, копър, магданоз, джоджен - черен пипер - лют червен пипер - 1 глава червен лукНачин на приготвяне:
Намазвате глинен гювеч или тава със зехтин. Нареждате нарязаната на шайби тиквичка. Върху всеки резен нареждате нарязан на кръгчета домат.
В купичка накълцвате много ситно изброените пресни подправки: кориандъра, копъра, магданоза, джоджена и лука. Поръсвате обилно със сместа от пресни подправки всеки един резен.
В голяма кафена чаша наливате зехтин до горе и слагате една чаена лъжица хималайска сол, 1 пълна с връх чаена лъжица лют червен пипер, 1 чаена лъжица черен пипер и всичко това го разбърквате много добре със зехтина в чашката. С малък черпак заливате равномерно всеки резен от тиквичката.
Накрая слагате настъргания кашкавал върху всеки резен, поръсвате още малко листа от пресен джоджен и завивате с фолио. Слагате да се пече на 200 градуса за 40 минути.