Необходими продукти:
- - 1 голяма тиквичка
- - кашкавал настърган 100 – 150 гр.
- - 1-2 бр. големи домати
- - зехтин
- - хималайска сол
- - пресни подправки: кориандър /кинза/, копър, магданоз, джоджен
- - черен пипер
- - лют червен пипер
- - 1 глава червен лук
Начин на приготвяне:
Намазвате глинен гювеч или тава със зехтин. Нареждате нарязаната на шайби тиквичка. Върху всеки резен нареждате нарязан на кръгчета домат.
В купичка накълцвате много ситно изброените пресни подправки: кориандъра, копъра, магданоза, джоджена и лука. Поръсвате обилно със сместа от пресни подправки всеки един резен.
В голяма кафена чаша наливате зехтин до горе и слагате една чаена лъжица хималайска сол, 1 пълна с връх чаена лъжица лют червен пипер, 1 чаена лъжица черен пипер и всичко това го разбърквате много добре със зехтина в чашката. С малък черпак заливате равномерно всеки резен от тиквичката.
Накрая слагате настъргания кашкавал върху всеки резен, поръсвате още малко листа от пресен джоджен и завивате с фолио. Слагате да се пече на 200 градуса за 40 минути.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ха¥ха
10:18 22.06.2023
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Пич
- Слагате малко олио върху хартията , и размазвате.
- Режете тиквичките , планирате в брашно , и подреждате като керемиди. Да се застъпват , но не изцяло .
- Поръсвате с малко олио отново отгоре ( няколко капки на парче ) .
- Печете на 180° на вентилатор , като наблюдавате .
Стават хрупкави и вкусни , без да страдате около тигана ! Бира , чеснов сос , и щастието идва !!!
10:46 22.06.2023
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Бочко
19:24 23.06.2023
6 АзБуки
Ако зехтина е догоре ,тия три лъжици къде да ги сложа???
20:47 23.06.2023