Отидете към основна версия

1 666 6

Счетоводител откраднал 50 млн. долара от Ал Пачино

  • счетоводител-
  • ал пачино-
  • актьор-
  • кражба-
  • милиони-
  • хонорар

Крупната кражба принудила звездата да приеме всевъзможни роли, за да преживява

Снимка: БГНЕС/ EPA

Счетоводителят на Ал Пачино го довел до банкрут, разказва кинозвездата в своята новопубликувана автобиография Sonny Boy.

"Бях разорен. Първо имах 50 милиона долара, после нямах нищо", спомня си носителят на "Оскар". Това бил и моментът, в който той започнал да приема какви да е роли - като в катастрофалния "Джак и Джил" с Адам Сандлър, само за да има с какво да преживява, пише Variety.

По думите на Пачино, през 2011 г. той започнал да "получава предупреждения", че на счетоводителя му, който работел за много известни клиенти по онова време, не бива да се вярва. По това време актьорът плащал "нелепа сума" за наем на луксозна къща в Бевърли Хилс, след което завел цялото си семейство на екскурзия в Европа с частен самолет, наемайки цял етаж от лондонския хотел "Дорчестър".

След като се завърнал от ваканцията, разбрал, че нещата са зле.

"В нашия бизнес, когато печелиш 10 милиона за филм, това не са 10 милиона. След всички адвокати, агенти, пиари, и правителството, това не са 10 милиона, а 4.5 милиона в джоба ти. Но ти харчиш повече, отколкото печелиш, защото живееш луксозно. Странно се получава. Колкото повече печелиш, толкова по-малко имаш", спомня си звездата от "Кръстникът" и "Усещане за жена", който плащал 400 000 долара годишно само на градинаря си.

По онова време Ал Пачино е прехвърлил 70-те. "Вече не бях младо парче, и едва ли щях да изкарвам от филмите, в които играя, парите, които съм получавал преди. Махалото се залюля и стана все по-трудно да намирам роли."

Когато се оказал разорен, се наложило да приема какви да е предложения, захвърляйки всякакви правила в досегашната си кариера, пише в. Сега. Снимал дори реклама на кафе. Пачино продал и две от къщите си, започнал да води семинари и да гостува в колежи и университети.

В момента Пачино е на 84 и отново играе в значими филми като "Ирландецът" на Мартин Скорсезе, "Имало едно време... в Холивуд" на Куентин Тарантино и "Домът на Гучи" на Ридли Скот. Преди година най-изненадващо му се роди и син от пет десетилетия по-младата Нур Алфала.

А счетоводителят, чието име Variety не споменава, се оказал изпечен престъпник - междувременно той прекарал 7.5 години в затвора за "Понци"-схема (т.нар. финансова пирамида).

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини