Отидете към основна версия

9 709 99

Кърджалийски версии за турската визита на Борисов: Готви ли се коалиция "ГЕРБ-ДПС" по македонско-албанския модел?

  • велизар енчев-
  • ердоган-
  • бойко борисов

 В случая обаче е по-важно не за какво бленува Борисов, а какво иска Ердоган

Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Защо на финала на предизборната кампания, когато всяка грешна стъпка е с фатални последици, Борисов отиде на крака при турския президент Ердоган?

Защо лидерът на ГЕРБ хвърли в шок и симпатизанти, и опоненти с визита, поставяща го в унизителната роля на молител пред един диктатор?

В Кърджали, където се води Сталинградска битка за вота на избирателите, мненията се обединяват около две версии:

Водещата версия се споделя както от българи, така и от български турци и мюсюлмани: Борисов посетил Ердоган, за да измоли подкрепа за коалиция „ГЕРБ-ДПС“, която ще му осигури четвърти премиерски мандат.

Всъщност Борисов иска да повтори „албанския вариант“ на Зоран Заев в Скопие. Той направи стратегическа коалиция с водещите албански партии, гарантираща му доживотен престой във властта. Защото който има албанския вот, той има и изпълнителната власт.

Кърджалийци вярват, че Борисов е молил Ердоган да окаже натиск върху ДПС за „турски вариант“ на четвъртия си кабинет. Вариант, вкарващ ДПС във властта и преотстъпвайки на Доган половината от изпълнителната власт.

Втората версия в Кърджали е официалната версия на ГЕРБ: Борисов е в Турция за гласовете на българските изселници.

Тук тази версия има слаба подкрепа сред структурите на ДПС. Малцина вярват, че изселниците в Турция масово ще загърбят Доган и ще отидат при ГЕРБ. Освен ако Ердоган не нареди на изселническите организации да гласуват за герберската листа. Това обаче ще е измяна към турската кауза. А Ердоган е последният човек в южната ни съседка, който ще жертва интересите на сънародниците си в България, за да угоди на приятеля си Борисов.

Казано в пет думи: Борисов моли от Ердоган коалиция с ДПС!

В случая обаче е по-важно не за какво бленува Борисов, а какво иска Ердоган.

И всичко това ни го осигуриха Слави Трифонов, Мая Манолова и Христо Иванов с поправките в Изборния закон, позволили откриването на 121 избирателни секции в Турция.

Велизар Енчев
Водач на листата на БСП в Девети МИР- Кърджали


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 79 гласа.

Свързани новини